Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Hrana vie

Patru motive sanatoase sa iti placa usturoiul

Trandafirul puturos, dupa cum este cunoscut usturoiul, este mai mult decat o planta cu un miros puternic. Usturoiul este una dintre cele mai vechi plante medicinale si este recunoscut in intreaga lume pentru proprietatile lui terapeutice. Afla care sunt principalele beneficii ale usturoiului pentru sanatatea noastra si cum e bine sa il folosim.

Usturoiul a fost utilizat atat ca aliment, cat si ca medicament, in multe culturi pentru mii de ani, inca de pe vreme construirii piramidelor. In Franta Evului Mediu,usturoiul groparii obisnuiau sa bea usturoi zdrobit si pus in vin, crezand ca ii va proteja de ciuma care a omorat multi oameni in Europa. In perioada celor doua razboaie mondiale, soldatilor li se dadea usturoi pentru prevenirea cangrenei. Astazi usturoiul este utilizat pentru stimularea sistemului imunitar si prevenirea bolilor de inima, inclusiv ateroscleroza sau rigidizarea arterelor (aparitia placii in artere, aceasta putand bloca fluxul sanguin si duce la atac de cord sau cerebral), pentru reglarea colesterolului sau pentru hipertensiune arteriala.

Banner blog remedii probleme respiratorii
 

Usturoiul si beneficiile de sanatate

1. Usturoiul este un antioxidant

Cercetatorii au fost convinsi in mare masura ca alicina, compusul organic din usturoi, cea care da acestuia aroma si gustul, actioneaza ca cel mai puternic antioxidant din lume.

Usturoiul este bogat in antioxidanti, care ajuta la distrugerea radicalilor liberi – particule ce pot vatama membrana celulara si ADN-ul, si ar putea contribui la procesul de imbatranire, ca si la dezvoltarea unui numar de boli, inclusiv cele de inima si cancerul. Antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi si reduc sau chiar ajuta la prevenirea unora dintre vatamarile pe care acestia le cauzeaza de-a lungul timpului.

 

2. Usturoiul este antibiotic

Alicina din usturoi este de asemenea si un puternic antibiotic, care lupta impotriva infectiilor si bacteriilor. Cercetatorii britanici au oferit la 146 de persoane fie un placebo, sau un extract de usturoi pentru 12 saptamani. Cei care au luat usturoi aveau cu doua treimi mai putine sanse sa raceasca. Alte studii sugereaza ca cei carora le place usturoiul si care mananca mai mult de sase catei de usturoi pe saptamana, au o rata a cancerului colorectal cu 30% mai mica si o rata cu 50% mai scazuta a cancerului de stomac. Usturoiul ajuta la deschiderea sinusurilor infundate.

3. Usturoiul reduce colesterolul

Intr-un studiu din 2012 al Institutului de Toxicologie de la Universitatea Shandong, cercetatorii au analizat date de la 26 de teste clinice bine proiectate, pentru a evalua efectele usturoiului asupra nivelului de colesterol. Per ansamblu, cercetatorii au descoperit ca usturoiul era mai eficient decat placebo-ul in reducerea colesterolului. Autorii au notat ca, atunci cand a fost comparat cu efectul asupra grupurilor de control, usturoiul a redus semnificativ atat nivelul total al colesterolului, cat si pe cele ale trigliceridelor.

Sunt multe alte studii suplimentare confirmand ca usturoiul, sub cateva forme, poate reduce colesterolul.

4. Usturoiul este afrodisiac

Usturoiul are capacitatea de a spori si imbunatati circulatia se se crede ca poate aprinde pasiunile! Calugarilor tibetani le era interzis sa intre in manastiri daca mancasera usturoi.

 

Scurta istorie a usturoiului

 

Mirosul usturoiului 

Usturoiul isi datoreaza mirosul unui compus sulfuros, substante care sunt renumite pentru mirosul puternic. De fapt compusii sulfurosi din gazele intestinale sunt responsabili pentru mirosul flatulentei. Acesti compusi sulfurosi sunt destul de puternici, luand in considerare ca ei compun doar unu la suta din totalul gazelor intestinale eliberate!

Acesti puternici compusi sulfurosi din usturoi omoara si inhiba o uimitoare gama de bacterii, virusi, fungi, mucegaiuri, paraziti si viermi, frecvent prin contact cu acestia. Ei functioneaza si in cadrul sistemelor vitale ale corpului, precum cel circulator, digestiv, imunitar, pentru a favoriza detoxifierea, curatirea, coborarea tensiunii sanguine, intarirea sistemului imunitar si vindecarea. Per total usturoiul ajuta la realizarea unei bune sanatati.

 

De ce ar trebui sa lasati usturoiul pentru 5-10 minute?

Pentru a obtine de la usturoi maximum de beneficii pentru sanatate, lasati-l sa stea cel putin 5 minute dupa zdrobire si inainte de consum sau gatire. Acest ragaz permite formarea alicinei, cea atat de benefica pentru sanatate.

Citeste si articolul: Totul despre ghimbir

 

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

SURSE

http://www.care2.com/greenliving/4-healthy-reasons-to-love-garlic.html
http://blog.naturalstandard.com...new-study-supports-cholesterol-lowering-effects-of-garlic.html - usturoiul

#antibiotic #beneficii #usturoiul

Ce au mai parcurs alti cititori...

De ce este uleiul de oregano o comoară a naturii

De ce este uleiul de oregano o comoară a naturii

Cum poate usturoiul salva vieti

Cum poate usturoiul salva vieti

8 motive pentru care e bine sa-ti mananci mazarea din farfurie

8 motive pentru care e bine sa-ti mananci mazarea din farfurie

Ce spun cititorii despre "Patru motive sanatoase sa iti placa usturoiul"

Florin28 March 2020 13:28Raspunde

Buna ziua dragilor eu consum zilnic usturoi foarte bun pentru bucătăria romaneasca

Bianca12 September 2014 15:21Raspunde

Usturoiul reduce nivelul de zahar din sânge la diabetici. El nu vindeca DIABETUL , dar poate fi un mod de a sc?dea nivelul zaharului din sânge, astfel, boala poate fi controlat?.

maria28 December 2013 02:34Raspunde

Inca nu se cunosc toate beneficiile usturoiului.Eu consum si recomand usturoiul sub forma de tablete.Asa beneficiez de toate calitatile lui,fara mirosul specific si fara tulburari digestive.

Mircea Caldaroiu27 December 2013 12:06Raspunde

Buna ziua.Eu consum in fiecare zi 2, 3 catei de usturoi intr-o combinatie aleratorie cu alte fructe, ce am la dispozitie in casa la momentul respectiv, toate adaugate in blender. Este benefic acest mod de consum? Multumesc anticipat :)

Alec Blenche27 December 2013 17:35Raspunde

Buna ziua, fructele nu se combinade obicei cu alte alimente, mai ales cu legume sulfuroase.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimer
Copyright 2020 Viata Verde Viu | Produse naturiste, sfaturi sănătoase și rețete gustoase. Toate drepturile rezervate.