AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

13 argumente care te vor pune pe ganduri cu privire la consumul de carne rosie

Am crescut intr-o societate in care carnea are un loc central in hrana de zi cu zi. Si dincolo de discutiile legate de viata animalelor si felul abuziv si crud in care acestea sunt nascute si sacrificate ar trebui sa ne oprim o clipa si sa ne informam, sa intelegem cat de sanatoasa sau daunatoare este carnea pentru sanatatea noastra si in special carnea rosie.

Cine nu iubeste o friptura la gratar, stropita din belsug cu un vin bun rosu? Pai, pentru inceput  - flora ta intestinala, colectia de microbi care traiesc in intestine si joaca un rol major in inclinarea balantei catre boli precum obezitate, cancer si diabet. Microbii tai nu apreciaza deloc carnea rosie.

Sunt nutritionisti care recomanda un regim de 21 de zile fara carne rosie. Iata 15 motive care justifica aceasta recomandare, sprijinite de dovezi stiintifice.

  1. Consumul de carne creste nivelul de estrogen.

Consumul de carne intensifica predominanta estrogenului. De fapt, femeile care consuma mai multa carne rosie si mai putin peste si legume au un risc marit de endometrioza. In linii mari, un consum crescut de carne este asociat cu un consum redus de fibre, ceea ce mareste estrogenul rau si bacteriile nocive din flora intestinala. Nu mai adaugam aici hormonii animalelor sacrificate cat si hormonii sintetici cu care sunt injectate acestea.

carne rosie

Sursa foto : http://goo.gl/EuZXAY

  1. Femeile care consuma carne rosie au un risc marit de cancer la san.

Asocierea este mai evidenta in cazul femeilor care au ajuns la varsta menopauzei, care prezinta un risc crescut cu 22% printre cele care consuma carne rosie sau procesata. Alte studii indica prajirea carnii ca fiind problema.

  1. Consumul crescut de carne rosie mareste riscul de cancer colorectal.

Mecanismul este cel mai probabil incurajat de flora degradata. Deteriorarile produse la nivelul florei intestinale pot fi folosite pentru verificarea prezentei cancerului colorectal.

  1. Simplul act al gatitului carnii rosii mareste riscul de cancer.

Cand prajesti sau frigi la gratar carne, aceasta elibereaza amine heterociclice si hidrocarboni aromatici policiclici, substante ce declanseaza cancerul la animale.

  1. Multe femei pierd in greutate cand trec de la carne rosie la peste.

Femeile cu gena PPARG pot pierde in greutate daca mananca mai mult peste (bogat in grasimi de tip omega -3) si mai putina carne rosie (bogata in grasimi saturate). Aceasta asociere nu a fost studiata si in cazul barbatilor.

  1. Produsele din carne contin cantitati mari din anumiti perturbatori endocrini si poluanti organici persistenti (POP).

Carnea de vita, porc si lactatele te expun la multipli perturbatori endocrini, printre care ftalatii, HBCD, PBDE si Deca- BDE. Poluantii organici persistenti (POP) sunt asociati cu niveluri mai reduse de adiponectina, dar si cu obezitatea, diabetul, cancerul la san si la prostata. Deloc surprinzator, expunerea la POP afecteaza negativ flora intestinala.

  1. Persoanele care consuma mai mult peste (si mai putina carne) au rate mai scazute de cancer la san si la prostata.

Japonezii, care au o alimentatie bogata in ulei de peste si saraca in carne rosie, au rata cea mai scazuta de cancer la san din lume.

  1. Carnea rosie este asociata cu un risc marit de diabet.

Legatura dintre diabet si carnea rosie nu este una cauzala, insa merita sa fie luata in considerare.

  1. Carnea rosie mareste acidul uric si creatinina.

Acest lucru mareste riscul afectiunilor renale si de guta.

  1. Ficatul tau iti va multumi.

Carnea rosie mareste hs-CRP, un indicator al inflamatiei, si GGt, un indicator al deteriorarii ficatului.

  1. Metoda cea mai rapida de a ingrasa un animal este sa-l hranesti cu cereale.

Prin extensie, metoda cea mai rapida de a ingrasa un om, este de a-l hrani cu carnea animalului hranit cu cereale.

  1. Carnea poate fi contaminata cu paraziti rezistenti la antibiotice, care declanseaza boli alimentare.

De fapt, 55% din mostrele de carne tocata de vita analizate sunt contaminate.

  1. Consumul de carne rosie este tot mai mare in intreaga lume si contribuie la cresterea gazelor de sera si la scaderea resurselor de apa.

Pentru productia unei jumatati de kilogram de carne de vita sunt necesari 9.800 litri de apa in comparatie cu 88 litri de apa necesari pentru productia de salata.

Multi dintre noi au rezistente mari in acceptarea faptului ca ceva cu care au crescut si care a devenit parte din viata lor zilnica le poate face rau. Asa ca va rcomandam sa faceti un mic test si sa renuntati la carnea rosie macar pentru 21 de zile. In acest timp observativa corpul : scaunele, tranzitul, pielea, nivelul de energie, somnul, claritatea mintii si alte indicii ale sanatatii si vitalitatii corpului. Veti trage singuri concluziile numai daca incercati.

Surse utilizate:

http://www.earthsave.org/environment/water.htm

http://www.ewg.org/meateatersguide/superbugs/

https://www.kidney.org/atoz/content/gout

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22596177

http://cancer.ucsf.edu/_docs/crc/nutrition_breast.pdf

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2854763/

http://jech.highwire.org/content/68/9/834.abstract

http://www.mindbodygreen.com/0-18145/15-reasons-to-rethink-red-meat.html - carnea rosie

Like Share Share Tweet25751 vizualizari

Postat in categoria Stiati ca.....?

Etichete: cancer, diabet, femei, fier nonhem, guta, pudra, sanatate,

Comentarii recente:
ioana-5012 April 2015 19:15Raspunde

nu am consumat carne 75 de zile doar lactate si oua, legume,verdeturi ,fructe . m'am simtit excelent dar acum de Pasti am consumat 2 zile produse cu carne . sant hotarata sa nu mai consum carne in continuare . Beneficiul organismului? NICI NU VA DATI SEAMA PANA NU INCERCATI!!! este incredibil cum va multumeste, asa ca incercati .

lore18 May 2015 00:21Raspunde

Este adevarat ca pe perioada postului ma simt mai bine, am mai multa energie si parca si pielea arata mai bine. Cred ca putem trai foarte bine si fara carne dar e cam greu in societatea in care traim. Sper sa reusesc sa renunt la carne pana la urma:)

D26 March 2016 09:57Raspunde

Din 3 surse execrabile care au fost interpretate în mod eronat, bineînțeles ca rezulta un articol execrabil (ca majoritatea articolelor din ziua de azi) care nu face altceva decât sa inducă lumea în eroare.

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Motive pentru a zâmbi

Motive pentru a zâmbi

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Hepatita B: o abordare naturopata

Hepatita B: o abordare naturopata

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE