Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. 4 motive pentru care vei iubi levantica

4 motive pentru care vei iubi levantica

Stii imaginile acelea cu campuri unduitoare din Provence sau din alte locatii romantice, pline de flori purpurii, care se intind cat cuprinzi cu ochii? Ei bine, acestea sunt florile de lavanda, o planta aromatica frumoasa, care creste pe aproape toat

Stii imaginile acelea cu campuri unduitoare din Provence sau alte locatii romantice, pline de flori liliachii, care se intind cat cuprinzi cu ochii? Ei bine, acestea sunt florile de lavanda, o planta aromatica frumoasa, care creste pe aproape toate continentele. Nu trebuie sa traiesti in Provence pentru a te apropia cat mai mult de aceste flori. Corpul si mintea iti vor multumi.

Lavanda ofera, fara indoiala, o deosebita placere vizuala si olfactiva, insa beneficiile ei depasesc limitele acestor experiente senzoriale. Lavanda are un lung istoric de planta medicinala in multe culturi. Dovezi ale utilizarii lavandei exista de cel putin 2500 de ani, cand era folosita pentru mumificare si parfumuri de vechii egipteni, fenicieni si arabi. Romanii foloseau si ei lavanda la gatit, bai si pentru parfumarea aerului. In ziua de azi, stiinta a dovedit ca lavanda poate reduce depresia, sindromul premenstrual si anxietatea, combate insomnia si alunga insectele.

Citeste si despre beneficiile lavandei in tratarea MRSA

1.Un studiu comun canadian si iranian a comparat efectele unui medicament pentru depresie cu cele ale ceaiului de lavanda. Cercetatorii au descoperit ca lavanda a fost putin mai eficienta decat medicamentul antidepresiv fara niciun efect secundar daunator, frecvent in cazul acestui tip de medicamente. Cercetatorii au concluzionat ca lavanda poate fi folosita ca auxiliar la medicamentele antidepresive sau folosita singura pentru ameliorarea simptomelor de depresie. Participantii studiului au baut doua cani de infuzie cu lavanda zilnic. Infuzia se face din doua lingurite de flori de lavanda uscate, care se lasa la infuzat 10 minute in apa fiarta, apoi se strecoara si se savureaza. Desigur, intreruperea oricarui tratament medicamentos nu trebuie facuta fara consultarea medicului.

2. Dupa James Duke, botanist si autor al cartii The Green Pharmacy (“Farmacia Verde”), lavanda este un remediu foarte bun impotriva insomniei. El relateaza situatii in care spitale din Anglia au folosit uleiul esential de lavanda in apa de baie a pacientilor sau l-au pulverizat pe hainele de spital ale acestora, pentru a-i ajuta sa doarma. Pentru a fi folosit in baie, se pulverizeaza 5-10 picaturi de ulei esential de lavanda sub jetul de apa, cand se umple cada, pentru a permite uleiului sa se raspandeasca. Sau se pune o lingura generoasa de flori uscate de lavanda intr-o bucata de tifon, se leaga bine si se inmoaie in apa de baie.

Afla mai multe despre beneficiile si utilizarile uleiului de lavanda.

3. In cadrul unui studiu desfasurat in Africa de Sud, au fost comparate efectele uleiului esential de lavanda cu cele ale unei solutii pentru tantari cu DEET, iar lavanda a avut rezultate foarte similare cu cele ale sprayului cu DEET. La o concentratie de 5%, efectele uleiului de lavanda au durat 40 de minute, in timp ce, la o concentratie de 10%, efectele au durat pana la doua ore. Adauga 10-20 de picaturi de ulei esential de lavanda la crema favorita si aplic-o pe corp inainte de a iesi afara.

4. Un studiu japonez, publicat in revista BioPsychoSocial Medicine a aratat ca mirosul de lavanda, inspirat timp de 10 minute, are un efect semnificativ asupra sistemului nervos al femeilor care sufera de simptome premenstruale. Acesta atenueaza, in special, depresia si confuzia.

Lavanda se gaseste usor sub forma uscata, insa este o planta nepretentioasa, care se cultiva in gradini sau ghiveci. Creste cel mai bine intr-o locatie insorita, cu sol bine drenat. Lavanda se gaseste la magazinele care vand flori, dar poate fi crescuta si din seminte, fiind o planta rezistenta. Are nevoie de apa la inceput, pana se prinde, insa este destul de rezistenta la seceta si ulterior are nevoie de apa doar ocazional.

Haide în magazinul nostru verde viu şi descoperă alimentele şi suplimentele naturale, ecologice, vegane, pe care le-am pregătit!

Sursa utilizata: http://www.care2.com/greenliving/4-reasons-to-love-lavender.html

#lavanda #ulei esential de lavanda #ceai de levantica

Ce au mai parcurs alti cititori...

Uleiul de lavandă: proprietăţi, beneficii, utilizări, reţetă
Utilizari practice pentru uleiul esential de lavanda
Levantica - eficienta contra stafilococilor rezistenti la medicamente
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101