Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Ai grija la sapunul pe care il folosesti. Acest ingredient comun irita si poate afecta in timp pielea

Ai grija la sapunul pe care il folosesti. Acest ingredient comun irita si poate afecta in timp pielea

Piata de desfacere este suprasaturata de variate tipuri de sapunuri, insa majoritatea sunt in esenta la fel, pentru ca toate contin un detergent aspru, chimic, denumit lauril sulfat de sodiu (SLS). Acest detergent chimic este un produs de emulsionare

Piata de desfacere este suprasaturata de variate tipuri de sapunuri, insa majoritatea sunt in esenta la fel, pentru ca toate contin un detergent aspru, chimic, denumit lauril sulfat de sodiu (SLS). Acest detergent chimic este un produs de emulsionare nociv ce indeparteaza uleiul din par si piele.

SLS este ieftin pentru productia la scara larga a sapunurilor comerciale, dar este un ingredient sigur? Si cum iti afecteaza pielea?

O comisie alcatuita din sapte experti in dermatologie, farmacologie, chimie si toxicologie au analizat lauril sulfatul de sodiu. Acestia alcatuiesc Comisia de analiza a ingredientelor cosmetice (The Cosmetic Ingredient Review =CIR) - un grup ce analizeaza si evalueaza siguranta ingredientelor cosmetice. Grupul este independent, iar rezultatele lor sunt publicate in literatura stiintifica accesibila publicului.

SLS provoaca iritatii ale pielii ce se pot agrava in timp, in urma expunerii si a concentratiei

CIR a descoperit ca lauril sulfat de sodiu cauzeaza iritatii in experimentele animale si in unele experimente pe oameni. Au mai descoperit si ca o concentratie mai mare a detergentului este mai iritanta pentru piele. CIR considera SLS sigura doar intr-o concentratie de maximum 1 % in compozitia produsului.

Cum stiu consumatorii cat SLS se foloseste intr-un sapun?

Intrebarile care se impun aici sunt, "Este normal ca o substanta care irita pielea sa fie adaugata intr-un sapun? Sapunul nu ar trebui sa faca bine si sa vindece pielea, in loc sa o irite?"

Un studiu publicat in Revista Colegiului American de Toxicologie, Volumul 2, Numarul 7, a descoperit ca lauril sulfat de sodiu si lauril sulfatul de amoniu produc iritatii in concentratii ce depasesc 2 procente. Testele epicutanate au aratat ca iritatia creste proportional cu concentratia de SLS. Studiul a aratat si ca SLS devine chiar mai iritant cand este folosit cu regularitate. Nu este un ingredient sanatos pentru a fi aplicat pe cel mai mare organ al corpului, pielea.

SLS blocheaza porii si cauzeaza "modificari epidermale severe"

Studiul a mai aratat ca SLS cauzeaza "...severe modificari epidermale in zona pielii la soarecii la care a fost utilizat" si a recomandat studii mai ample pentru a investiga potentialul acestei substante chimice in dezvoltarea tumorilor.

In cadrul studiilor cu iepuri albino, SLS a determinat aparitia de comedoane pe mamifere la 5 procente dintre acestea. Comedoanele sunt pori inchisi si foliculi de par degradati care provoaca un aspect al pielii asemanator acneei, cu puncte negre sau albe si dau pielii un aspect rugos.

Inca mai vrei sa folosesti sapunul ieftin din comert plin de substante chimice iritante si care dauneaza pielii? Nu ai prefera sa folosesti un sapun facut din ingrediente care hranesc, fac bine si vindeca pielea?

Surse utilizate pentru acest articol:

http://www.cir-safety.org[PDF]

http://www.naturalnews.com/049145_sodium_lauryl_sulfate_skin_care_soap.html#ixzz3WLyUXc2C - sapun si  lauril sulfatul de sodiu

#grasime #piele #sapun #SLS

Ce au mai parcurs alti cititori...

5 metode naturale pentru o piele mai frumoasa
7 moduri in care poti folosi sucul de rodie pentru piele
Afla cat timp trebuie sa stai la soare pentru a asimila vitamina D

Ce spun cititorii despre "Ai grija la sapunul pe care il folosesti. Acest ingredient comun irita si poate afecta in timp pielea"

Mihail Violeta20 May 2015 09:02Raspunde

Orice articol ar trebui in final sa contina si solutii referitoare la problema dezbatuta. Mi-as fi dorit de la acest articol sa aflu informatii referitoare la modul cum se prepara in casa sapunuri hidratante sau de unde putem cumpara asa ceva.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101