Hrana miraculoasa cu care sunt hranite albinele-matci, nascatoarele vietii din stup, are acelasi efect energetic si asupra organismului omenesc. Previne si vindeca boala, intretine sanatatea la standarde optime
Multa vreme, oamenii care nu erau familiarizati cu produsele albinelor credeau ca laptisorul de matca este faurit de matca stupului. Adevarul este pe dos: laptisorul este facut de albine pentru regina lor. Cele mai tinere zburatoare din stup, cele mai pure, numite si doici, il produc in glandele lor hipo-faringiene. Este ca si laptele de mama pentru sugar. In stup, cu laptisorul de matca sunt hranite toate larvele, pana la varsta de 3 zile, dupa care vor manca, atat cat traiesc, doar miere si polen. O singura exceptie exista de la aceasta regula: larva de matca. Ea continua sa primeasca laptisor, care constituie hrana reginei, pe toata durata vietii ei.
Oul din care se dezvolta matca este identic cu cel din care rezulta albina lucratoare. Totusi, cele doua larve se dezvolta diferit, dintr-un motiv simplu: hrana. Laptisorul de matca este cel ce decide cine devine regina si cine ramane o simpla albina lucratoare. Apoi, pe parcursul vietii lor, tot laptisorul de matca determina alte diferente uimitoare. Daca o albina lucratoare traieste 4-6 saptamani, o matca traieste 4-6 ani, timp in care asigura perpetuarea familiei, depunand pana la 2000 de oua pe zi. Insumate, acestea ii depasesc masa proprie a trupului de cateva ori.
Efectele surprinzatoare pe care laptisorul le determina in stup suscita mare curiozitate in afara acestuia. In laboratoarele din multe parti ale lumii, cercetatori de renume desfasoara studii amanuntite, la cel mai inalt nivel stiintific si tehnic, straduindu-se sa dezlege misterele laptisorului.
In Japonia, de exemplu, a fost demonstrat ca sub actiunea laptisorului de matca, din celulele stem nervoase se diferentiaza noi neuroni, oligodendrocite si astrocite (Shoei Furukawa&Co). Altfel spus, a fost rasturnata vechea teorie din medicina conventionala ca neuronii si alte celule nervoase nu se pot regenera.
Laptisorul de matca este poate cel mai puternic stimulator al celulelor stem. Sa ne reamintim longevitatea, vigoarea, cat si capacitatea matcii de a produce viata noua in familie, prin numeroasele oua pe care le depune. Toate acestea se datoreaza celulelor stem din corpul ei. Functia celulelor stem ale matcii este asa de bine dezvoltata, atat pentru propriul corp, cat si pentru "corpul" familiei din stup, incat ea este practic izvorul de viata al acesteia. Fara matca, familia se stinge incet, pana moare. Intregul trai, tineretea si puterea oricarei familii de albine isi au sursa in matca, de fapt in rezervorul ei de celule stem. Iar acest rezervor, cat si functionarea lui, par a fi determinate si intretinute de laptisorul de matca, care este hrana reginei, pe toata durata ei de viata.
Sursa:
http://www.formula-as.ro/2010/915/terapii-alternative-58/hrana-reginei-laptisorul-de-matca-12356
Comentarii personale:
Produsele apicole fac parte din topul celor 10 cele mai nutritive superalimente de pe pamant, conform David Wolfe in cartea sa „Superfoods” (Superalimente). Daca luam in considerare doar faptul ca albinele colecteaza nectarul, practic esenta atator flori pe care apoi o transforma in aceste miraculoase produse, nu este de mirare rangul superior pe care aceste alimente le-au capatat de atatia ani.
Pentru cei care sufera de boli grave precum cancer, diabet, cardiaci, nu este indicat consumul de miere sau de dulciuri in general. Virusurile se hranesc cu glucidele simple din miere si astfel se incurajeaza boala. In rest aceste produse sunt adevarate minuni ale naturii.
Un articol complet, putem spune ca consumul de laptisor de matca este viata curata. Felicitari pentru articol.