Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Minte
  4. Influenta mentalului asupra bolilor: o privire diferita

Influenta mentalului asupra bolilor: o privire diferita

Cu cât o persoana intelege mai repede puterea gândurilor si a emotiilor, cu atât accepta mai usor si rolul acestora in conturarea si influentarea vietii care se scurge sub ochii sai. Valorile pe care si le stabileste o persoana, asteptarile sale, pre

Cu cât o persoana intelege mai repede puterea gândurilor si a emotiilor, cu atât accepta mai usor si rolul acestora in conturarea si influentarea vietii care se scurge sub ochii sai. Valorile pe care si le stabileste o persoana, asteptarile sale, precum si modelul de viata spre care tinde, toate au puterea de a atrage anumite experiente. Odata intelese aceste lucruri, e mai usor sa adopti o atitudine pozitiva si sa crezi mai mult in tine si in viitor.

Din aceasta perspectiva, negativismul de sine nu poate duce decât la durere si frustrare.

Când ne simtim liberi si credem in aceasta libertate, vom avea ocazia sa o punem si in practica. Cu cât o persoana isi imagineaza ca e sanatoasa, cu atât atrage mai multa sanatate si oportunitati care sa transforme aceasta viziune sa devina realitate.

Modul de gândire si convingerile la care o persoana tine asa de mult sunt precum velele unei barci. Indiferent de cate furtuni lovesc barca, o vela puternica le infrunta si reuseste sa duca barca la destinatie in siguranta. In loc sa ne lasam purtati fara tinta, putem alege sa interactionam in mod constient cu energia universului. Postând un paznic la poarta mintii, putem efectiv sa alungam vocile negative si descurajante.

O persoana se elibereaza in momentul in care decide sa renunte psihologic la atasamentul de probleme si negativismul lumii. Acest lucru inseamna ca trebuie sa renunte sa mai creada intr-un anotimp cu gripa, un anotimp cu alergii sau in fenomenul depresiei. De ce si-ar dori cineva sa navigheze spre aceste destinatii si sa adopte aceste anotimpuri imaginare in viata lor? Renuntând la mentalitatea diagnosticarilor si a bolilor sezoniere, fiecare om poate invata sa-si corecteze lipsa de echilibru din corp in mod holistic,integru, având mari sanse de a evita un sistem care nu este orientat pe tratarea cauzelor, ci pe mascarea efectelor, generând de cele mai multe ori, efecte secundare.

De aceea, spre exemplu, etichetarea cu diagnosticul depresie ar trebui respinsa psihologic la nivel individual. Pentru ca odata acceptat diagnosticul, acest lucru confera putere de decizie altei persoane, iar persoana diagnosticata dezvolta o mentalitate de victima.

Boala este perpetuata prin atentia si numele ce i se acorda

Cand primeste diagnosticul de depresie, o persoana se linisteste temporar pentru ca se simte bine cu atentia primita. Acesta este, insa, doar modul in care cade in capcana mentalitatii de victima. O persoana poate sa nu fie constienta de puterea propriilor cuvinte si de felul in care conotatiile negative ale limbajului sau ii alimenteaza in cele din urma propriile probleme. Atitudinea adoptata fata de boala poate fie sa-i amplifice intensitatea, fie sa i-o diminueze. Este, de asemenea, usor sa gasesti scuze pentru a fi bolnav prin felul in care tânjesti dupa compasiune. De exemplu, sunt persoane care se folosesc de boala sau afectiunea lor doar din nevoia de atentie.

Când o persoana trebuie sa faca anumite modificari pentru a-si îmbunatati sanatatea, de obicei adopta o mentalitate cu care este deja obisnuita. Autocompatimirea nu face decat sa perpetueze o boala imaginara.Singura cale prin care poti incepe un proces de vindecare este sa refuzi existenta bolii si sa o disociezi de atentia care i se acorda.

Surse:
http://blogs.psychcentral.com/nlp/2013/04/negative-self-talk/
http://lissarankin.com/the-nocebo-effect-how-negative-thoughts-can-harm-your-health

#acid lauric #boli #depresie #k2 #lapte vegetal #struguri

Ce au mai parcurs alti cititori...

Legatura dintre anxietate, depresie si creier pe care prea putini o banuiesc
Vindeca natural cele 3 cauze principale ale depresiei
7 cauze ale depresiei si anxietatii trecute deseori cu vederea

Ce spun cititorii despre "Influenta mentalului asupra bolilor: o privire diferita"

Laura nucsoiu26 September 2015 13:59Raspunde

Sunt de acord ca orice boala trebuie ignorata

Laura nucsoiu26 September 2015 13:58Raspunde

Sunt de acord ca boala trebuie ignorata ca sa scapi de ea eu asa am facut si ma simt minunat

26 September 2015 13:55Raspunde

Sunt de acord ca boala trebuie ignorata ca sa scapi de ea eu asa am facut si ma simt minunat

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101