Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Natura
  4. Impactul cresterii animalelor asupra mediului

Impactul cresterii animalelor asupra mediului

Se duc discutii dese pe teme referitoare la modul in care oamenii ar trebui sa se hraneasca sau la cum ar trebui sa sustinem mai bine mediul inconjurator. De multe ori oamenii nu iau insa in considerare anumite informatii mai putin cunoscute. De exe

Se duc discutii dese pe teme referitoare la modul in care oamenii ar trebui sa se hraneasca sau la cum ar trebui sa sustinem mai bine mediul inconjurator. De multe ori oamenii nu iau insa in considerare anumite informatii mai putin cunoscute.

De exemplu : fermele de animale folosesc cantitati enorme de teren arabil, tinand cont de faptul ca 45% din suprafata planetei este folosita pentru cresterea animalelor. O alimentatie pe baza de plante, sau un consum ocazional de carne pot contribui la reducerea emisiilor de sera si pot salva apele si padurile.

Poate te gandesti ca nu conteaza foarte mult ce consumi si cum este produsa mancarea. Insa, in prezent, planeta noastra depinde de decizia pe care o faci zilnic cand alegi ce sa mananci. Sunt si oameni care incearca in mod constient sa reduca impactul asupra mediului mergand pe jos, cu bicicleta, sau cu caruta in loc sa mearga cu masina, isi cresc propriile legume sau fac economie la curent. Iar daca te gandesti ca aceste metode nu sunt pentru tine, mai exista inca o cale prin care putem influenta enorma impactul asupra mediului, si anume fiind mai atenti la ce alegem sa consumam.

Disparitia speciilor si amenintarea surselor de apa

Productia de carne si lactate foloseste pana la o treime din resursele de apa proaspata ale planetei. Industria cresterii animalelor foloseste 55% din rezervele noastre de apa proaspata. Pentru producerea unei jumatati de kilogram de burger, sunt necesari 3000 de litri de apa proaspata, in care intra apa pentru irigarea cerealelor si a pasunilor pentru hrana animalelor, plus apa de baut si folosita in procesul de procesare. Gandeste-te ca o baie obisnuita necesita 80 litri de apa in timp ce un dus electric obisnuit foloseste sase litri pe minut.

cresterea animalelor

Sursa foto: http://goo.gl/i007CQ

 

Gazul metan produs de bovine este mai mare decat emisia de carbon produsa de ramura industriei si a transportului. De fapt, 51% din emisiile de gaze de sera provin de la cresterea animalelor, dupa cum declara Organizatia pentru Alimente si Agricultura a Natiunilor Unite.

In plus, suprafata arabila este folosita la maximum, iar padurile sunt defrisate pentru a face tot mai mult loc fermelor de animale. Statisticile arata ca intre 4000 si 8000 de metri patrati de padure tropicala sunt taiatI in fiecare minut si 91% din acest teren defrisat este destinat cresterii de animale. In fiecare zi se pierd specii de animale datorita defrisarii padurii tropicale. Cresterea animalelor este una dintre cauzele principale ale zonelor moarte din oceane, ale poluarii apelor si distrugerii habitatelor salbatice.

O persoana cu o alimentatie vegana produce cu 50% mai putin CO2 si foloseste a 11-a parte din combustibilii fosili, a 13-a parte din apa si a 18-a parte din pamant in comparatie cu un consumator de carne, arata un studiu efectuat de specialistul in mediu Peter Scarborough si echipa sa de oameni de stiinta. Alegerea de a fi vegan sau pasii facuti pentru eliminarea partiala/totala a proteinelor animale din alimentatie este calea cea mai eficienta de a reduce emisiile de CO2 precum si de a conserva apa si padurile.

Surse utilizate pentru acest articol:

http://www.dph.ox.ac.uk   - cresterea animalelor

#animale #apa #celula #functionatra #nutritionist

Ce au mai parcurs alti cititori...

Animalele sunt mai destepte decat credeai
Regulile de fier ale medicinei de care doctorii ar trebui sa tina cont
Oameni de stiinta proeminenti au semnat o declaratie prin care confirma ca animalele au constiinta, la fel ca oamenii
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101