Orice comandă de peste 200 lei intră automat în Tombola lunii Decembrie! 30 premii cu valoare totală de peste 4500 lei!

(4,9)Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Dulce inselaciune: adevarul din spatele indulcitorilor artificiali

Dulce inselaciune: adevarul din spatele indulcitorilor artificiali

Vestile despre indulcitorii artificiali nu sunt dulci. Indulcitorii artificiali sunt notorii pentru faptul ca te fac sa te ingrasi si sa devii nesanatos. Este corect. Daca te gandesti la asta pentru o clipa, este impotriva logicii, totusi este amarul

Vestile despre indulcitorii artificiali nu sunt dulci. Indulcitorii artificiali sunt notorii pentru faptul ca te fac sa te ingrasi si sa devii nesanatos. Este corect. Daca te gandesti la asta pentru o clipa, este impotriva logicii, totusi este amarul si ironicul adevar.

Zaharul artificial este departe de optiunea “sanatoasa” cu putine calorii laudata de catre companiile producatoare si cei mana in mana cu ele. Numele chimic pentru Splenda este sucraloza, ales deliberat pentru cat de similar suna cu sucroza. Doar ca nu este sucroza, ci triclorosucroza, insemnand ca are clor in ea. Deci numaratorii de calorii, atentie, s-ar putea ca sa faceti corpului mai mult rau decat bine pe termen lung.

Indulcitorii artificiali iti pot perturba metabolismul

Senzationalul in legatura cu indulcitorii artificiali este ca incetinesc metabolismul si te supun riscului de tulburari metabolice si in consecinta castig in greutate. Ideea ca obezitatea s-ar putea sa isi aiba radacinile in dieta cu dulciuri si bauturi sarace in calorii, oricat de ridicol suna, ar putea sa fie pe deplin adevarata. Potrivit unui studiu stiintific facut in Statele Unite in 2008 pe o mostra de 18 000 de oameni, consumul a una sau mai multe bauturi indulcite artificial, de “dieta” pe zi a sporit riscul de a capata tulburari metabolice cu 30-40%. Aceasta ne-ar putea oferi o idee despre motivul pentru care obezitatea de exemplu este in crestere.

Aspartamul: cel mai mortal dintre toate

Inca un indulcitor artificial, Aspartamul este cunoscut pentru a cauza o gama de probleme de sanatate si simptome ingrijoratoare, de la convulsii la tumori cerebrale. Zvonuri controversate spun ca FDA a aprobat Aspartamul ca “sigur”, totusi este unul dintre cei mai periculosi aditivi alimentari care au fost fortati asupra publicului prin indulcitorii artificialimijloace inselatoare. "Doar" 90 de simptome diferite au fost documentate ca rezultat al consumului de Aspartam, si acestea includ atacuri de panica, afectarea exprimarii, oboseala, deprimare, migrena, acufene, vertigo (ameteli), palpitatii cardiace, greata si spasme musculare. Epilepsia, tumorile cerebrale si oboseala cronica nu au fost nici ele excluse ca simptome cronice ale expunerii pe termen lung la Aspartam.

Aspartamul este o combinatie de chimicale, adica de acid aspartic (un aminoacid cu efecte excitatorii asupra celulelor cerebrale), metanol si fenilalanina, iar oamenii de stiinta il plaseaza la capatul cel mai inalt al domeniului de substante considerate toxice.

Aspartamul actioneaza ca neurotransmitator cu un singur tel – de a provoca deteriorare neurala. Exista dovezi ce arata ca poate vatama mai mult de trei sferturi din celulele cerebrale ale unei anumite parti a creierului, inainte ca sa fie observate semne de afectiune clinica ale simptomelor cronice. Si apoi, este de presupus ca este prea tarziu. Una dintre cele mai comune plangeri ale oamenilor suferind de expunere excesiva la Aspartam este pierderea de memorie, si cel mai ironic, producatorul initial al Aspartamului, GD Searle, a incercat sa gaseasca un medicament care sa poata “combate pierderea de memorie cauzata de vatamarea aminoacidului excitator”.

Si ca si cand toate acestea nu ar fi de ajuns, un neurolog de la University of Washington si o autoritate in excitotoxine a avertizat Searle ca Aspartamul, cand a fost testat pe soareci, a creat gauri in creier. Adaugata la toate celelalte, am citit urmatoarea stire: oamenii suferind de fenilketonurie, o tulburare genetica, sunt incapabili sa metabolizeze fenilalanina. Ei ajung sa aiba o concentratie de fenilalanina in creier considerata periculoasa pana la punctul de a fi letala.

Intrebarea cu care suntem lasati este aceasta: nu cumva din dorinta de a evita alimentele bogate in zahar, recurgem la alte variante si mai periculoase pentru sanatatea noastra?

Resurse:

http://www.bibliotecapleyades.net
http://www.scottsdalefitnessandhealth.com
http://www.livescience.com
http://science.naturalnews.com/aspartame.html
http://www.naturalnews.com/041307_Aspartame_artificial_sweeteners_obesity.html - indulcitorii artificiali

#carbohodrati #closet #detoxiefere #pericol #sanatate #sanatoasa

Ce au mai parcurs alti cititori...

Pericolul din spatele antibioticelor
Puterea metabolica a placerii
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101