Denumire stiintifica: Saccharomyces cerevisiae.
Prezentare. Drojdia de bere este o ciuperca microscopica unicelulara, saprofita. Se inmulteste prin inmugurire. Apartine familiei saccharomitaceelor. Drojdia este de doua feluri: cea folosita la panificatie – care se prezinta sub forma unor levuri (drojdii) active mai ales intre 15 si 20 grade Celsius – si drojdia folosita la fabricarea berii, care se prezinta sub forma unor levuri (drojdii) active indeosebi la 5 – 6 grade Celsius. Aceste levuri, mai mult sau mai putin dezvoltate, contin elemente nutritive de exceptie. Cele mai bune rezultate in aplicatii terapeutice se obtin, insa, cu drojdia folosita la fabricarea berii.
Substante active importante: zaharuri, gluten, peptide (aminoacizi), vitamine (mai ales vitaminele din grupa B, dar si D, H si E), saruri minerale, protide cu aminoacizi, fosfor, magneziu, potasiu. Drojdia de bere este foarte bogata in vitaminele din grupa B.
Intrebuintari. Drojdia de bere are proprietati antianemice, reconstitutive, antidiabetice, antimicrobiene, depurative, remineralizante, calmante. Datorita acestor proprietati, drojdia de bere este indicata in oboseala fizica si psihica, in agitatie si iritabilitate, dar si in intoxicatii alimentare, diabet, ficat grav bolnav. Drojdia de bere este si un bun fortifiant al nervilor. Foarte multi specialisti atrag atentia asupra rolului drojdiei de bere in combaterea unor agenti patogeni intestinali si, din acest motiv, aceasta este folosita in afectiuni intestinale rebele, precum si pentru refacerea florei intestinale. Unul dintre cele mai importante domenii in care drojdia de bere are efecte pozitive este cel al glandelor endocrine. Drojdia de bere contribuie la reechilibrarea activitatii acestor glande si, in consecinta, la armonizarea tuturor sistemelor din organismul uman. Desi drojdia de bere e considerata o adevarata minune pentru sanatate, specialistii considera ca in consumul si aplicatiile terapeutice cu aceasta e nevoie sa se faca si pauze, existand indicii potrivit carora ar provoca sterilitate.
doresc sa stiu daca drojdia care se afla in comert este cea buna(cea proaspata) si cum sa o administram in afectiunile tiroidiene?
Valentina...eu tratez migrenele cu.... 2 pastile de Diclotard... 2 pastile de Ranitidina...sa mi fie protector gastric...siii O ceasca de cafea de 250 ml facuta dintr o lingura cu varf de cafea macinata,nu conteaza numele cafelei...iti garantez ca ti va trece in maxim 1 ora...Am migrene cam de 2 ori pe luna...Trebuie sa specific ca eu nu am pb cu inima...iar la 15-30 min dupa ce beau cafeaua...ma apuca un chef de miscare de nu i adevarat si fa exerciti in casa cam 1-1,30 ore...si gata... Sper ca te va putea ajuta...
Salu, la multi ani Viata in verde!!! Doresc sa-mi exprim gratitudinea pentru toate aricolele care ne trimeteti. dar citeodata sint asa de multe sugestii si retete de boli, spirituale, etc. etc. Intrebarea mea este: cum se administraza drojdia de bere, care este considerate foarte vindicatoare?t Si o alta intrebare, si va rog sa ma iertati daca va deranjez.referitor la exercitiul despre a avea un scop in viata, ce se intimpla cu o persoana ca mine de exemplu, care mai tot timpul e bolnava si nu ma mai intereseaza de nimic, absolut nimic, cind am migrena simt ca mor? Va multumesc anticipat, Cu mult respect, Valentina M.
Valentina daca ai tensiunea scazuta cafeaua ajuta.Eu aveam migrene foarte dese si la recomandarea unei doctore am inceput sa beau cafea si nu mai am probleme decat foarte rar...nesemnificativ de rar.In cazul in care te confrunti cu aceeasi problema trebuie sa mentionez si ca trebuie bauta dimineata altfel migrena tot isi va face simtita prezenta.Sanatate!