Orice persoana cu alergii are probleme cu sinusurile. Acestea se pot infecta la inceputul verii sau la schimbarea anotimpurilor. Vestea unei metode naturale si simple de curatare nu poate fi decat una salvatoare!
Sinusurile sunt, de fapt, o serie de cavitati goale localizate in craniu, conectate intre ele. Majoritatea sunt mici, cu exceptia celor localizate la nivelul oaselor obrajilor. Sinusurile sunt cuplate cate doua, cate una pe fiecare jumatate a craniului, in apropierea nasului.
Intre ochi se afla sinusurile etmoidale. In interiorul nasului se afla sinusurile sfenoidale. Iar cele din obraji sunt sinusurile maxilare. In afara de stratul subtire de mucus care le acopera pe interior, aceste cavitati raman relativ goale.
Cele mai frecvente cauze pentru care cavitatile sunt invadate ocazional de vascozitati sunt alergiile, racelile, virozele si infectiile sinusurilor. Toate aceste afectiuni, insa, pot fi acum ameliorate si tratate cu un singur remediu!
Curatarea sinusurilor rapid si eficient
In primul rand, trebuie sa gasesti o pozitie cat mai comoda.
- Alege o pozitie astfel incat capul si corpul sa fie intr-un unghi de 45 de grade. Rasuceste capul pe o parte si maseaza de sus in jos muschiul sternocleidomastoidian de cel putin 5 ori. Rasuceste, apoi, capul pe partea opusa si repeta masajul pe muschiul opus. Este o metoda de relaxare a gatului.
- Cu degetele aratatoare, identifica podul nazal (partea osoasa a nasului), care reprezinta aproape jumatate din nas. La capatul acestei parti osoase se afla o parte moale, la terminatia osului. Aici da tehnica cele mai bune rezultate. Preseaza zona usor si maseaza in directie circulara timp de 20 - 30 de secunde. Apoi, maseaza muschii pe fiecare parte a nasului, in directia obrajilor.
- Tot cu ajutorul degetelor aratatoare, gaseste osul orbital superior. Acesta este osul de deasupra fiecarui ochi. De acolo, localizeaza imbinarea supraorbitala, care este un spatiu situat deasupra mijlocului fiecarui ochi. Odata identificata, maseaza zona in directie circulara, cu o presiune ferma, timp de 20 - 30 de secunde.
- In cele din urma, cu ajutorul ambelor maini, localizeaza mijlocul fruntii. Din nou, cu o miscare circulara, aplica o presiune usoara si maseaza spre tample.
Repeta exercitiul cu regularitate cand simti ca ai sinusurile congestionate si vei avea o senzatie de confort. Gradul de confort depinde de mai multe lucruri. In primul rand, de cat de bine respecti indicatiile pentru exercitii. In al doilea rand, de cat de grava este congestia. In al treilea rand, de cat de receptiv este corpul la tehnica de mai sus.
Daca simptomele nu se amelioreaza rapid, repeta pasii de mai sus, cu orice modificare pe care o simti necesara, pana cand obtii rezultate satisfacatoare. Daca repeti exercitiul de cel putin doua sau trei ori, rezultatele vor fi evidente in scurt timp.
Pentru a preveni congestia nazala trebuie sa eviti fumatul si lactatele, sa mananci sanatos, sa faci miscare regulat si sa te hidratezi bine.
Sursa utilizata: http://www.higherperspectives.com/clear-sinuses-1972298269.html
muschiul sternocleidomastoidian? Specificati o localizre mai exacta