Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Cum descifram limbajul corpului

Cum descifram limbajul corpului

Ti-ai dorit vreodata sa stii la ce se gandeste o alta persoana? Limbajul corpului iti poate da cateva indicii. O buna comunicare este vitala in orice relatie, insa nu e vorba numai de lucrurile pe care ni le spunem unul altuia. Comunicarea nonverbala

Ti-ai dorit vreodata sa stii la ce se gandeste o alta persoana? Limbajul corpului iti poate da cateva indicii. O buna comunicare este vitala in orice relatie, insa aceasta nu consta numai in vorbe. Comunicarea nonverbala poate exprima si ea la fel de multe. Iar uneori, chiar mai multe.

Nu uita, insa, sa tii cont de context. De exemplu, bratele incrucisate sunt un semn de ostilitate, dar pot foarte bine insemna si ca persoanei ii este frig. E bine sa nu pierzi din vedere imaginea de ansamblu.

De asemenea, daca observi la o persoana semne defensive sau de iritare, incearca sa-ti analizezi propriile semnale nonverbale. In felul acesta iti poti imbunatati si tu limbajul corpului.

Iata cateva indicii despre cum sa interpretam semnele transmise cu ajutorul corpului.

1. Ochii

Ochii nu ofera intotdeauna o imagine foarte clara despre sufletul unei persoane, insa pot furniza indicii valoroase despre cum se simte aceasta.

Contactul vizual – Cand vorbesti cu o alta persoana, aceasta se simte in largul ei si se uita la tine cand ii vorbesti? Contactul vizual insistent poate indica o atitudine agresiva sau ca persoana cu care vorbesti te minte. Pe de alta parte, evitarea contactului vizual poate semnala nervozitate sau ca ascunde ceva.

Clipitul – Persoanele clipesc prea rapid cand se simt stresate sau cand nu se simt in largul lor.

Directia privirii – Cand o persoana se uita spre stanga, inseamna ca incearca sa-si aminteasca ceva. Daca se uita spre dreapta, acceseaza regiunea creativitatii si imaginatiei si ar putea sa insemne ca incearca sa te pacaleasca. Coborarea privirii poate semnala supunere sau vinovatie si refuzul unei persoane de a te infrunta dintr-un motiv sau altul.

2. Gura

Gura exprima mai mult decat cuvinte. Iata cateva lucruri de care e bine sa tii cont.

Muscarea buzelor – Poate fi un semn ca o persoana se simte stresata, ingrijorata sau este cuprinsa de anxietate.

Acoperirea gurii – Ne acoperim gura pentru a ascunde o reactie emotionala, cum ar fi un ranjet sau o expresie de uimire.

Zambet sincer sau fals – Un zambet sincer implica toata fata, pana la nivelul ochilor, unde se formeaza de regula riduri de expresie. Un zambet fortat foloseste numai muschii din jurul gurii si nu implica restul muschilor faciali. Daca vrei sa vezi cat de sincer e zambetul unei persoane, priveste-i ochii pentru a vedea daca si acestia zambesc.

limbajul corpului

3. Capul

Capul este zona in care se afla creierul si majoritatea simturilor, de aceea miscarile capului pot spune multe despre ceea ce simt alte persoane.

Capul tinut drept si indreptat inainte - Persoana te asculta cu atentie si are o atitudine pozitiva. Poate chiar sa dea aprobator din cap si sa-ti imite expresiile faciale pe parcursul conversatiei.

Aplecarea capului intr-o parte – Deseori aceasta pozitie a capului indica faptul ca persoana care te asculta manifesta interes fata de ce spui. Este, de asemenea, si o dovada de incredere, pentru ca isi expune gatul intr-o pozitie vulnerabila.

Aplecarea capului in jos – Aceasta pozitie arata respingere sau dezacord. Poate fi si un semn de infrangere sau rusine.

Scarpinatul gatului – E un semn ca persoana care te asculta nu crede ce ii spui.

4. Bratele si picioarele

Bratele si picioarele incrucisate sunt privite ca un semn de atitudine defensiva sau inchisa. Mai sunt si alte gesturi subtile carora e bine sa le acorzi atentie.

Mainile tinute la spate – Mainile incrucisate la spate arata incredere si stapanire de sine. Membrii familiilor regale folosesc deseori aceasta postura. Daca una dintre maini cuprinde bratul superior opus, e semn de anxietate sau furie.

Mainile tinute in fata corpului, inlantuite – Un semn potential de frustrare si retinere a unei atitudini negative.

Batai rapide cu varful degetelor sau miscarea ritmica din picior – Pot semnala nerabdarea, plictiseala sau iritarea.

Mainile in sold – Persoana se simte stapana pe situatie. Poate indica si o atitudine agresiva.

5. Bustul si postura

Postura este data de pozitia mainilor si a picioarelor. De exemplu, o postura inchisa cu bratele incrucisate pe piept poate indica o dorinta de autoprotectie sau de protectie a bustului. Alte posturi si semnificatia lor:

Postura dreapta a corpului, in picioare – Indica atentie si concentrare la ceea ce se intampla in jur sau la discutia in desfasurare. Este si un semn de incredere si stapanire de sine, pentru ca nu este o postura cu gesturi defensive.

Postura corpului aplecata inainte – Poate indica faptul ca persoana nu isi doreste niciun fel de contact cu altii. Poate fi plictisita, neprietenoasa sau chiar ostila.

Corp sprijinit – Cand o persoana se sprijina de un perete sau de un obiect, poate insemna ca se simte relaxata si deschisa, pentru ca alege o pozitie vulnerabila.

Sursa utilizata: http://www.care2.com/greenliving/body-language-cues-you-should-know.html

#atitudine #comunicare #corp #limbaj #limbajul corpului

Ce au mai parcurs alti cititori...

Ştiinţa spune că ne putem reprograma ADN-ul cu ajutorul limbajului
9 lucruri pe care este bine sa le cunosti despre fascia,
Cate substante chimice folosim in fiecare zi pentru ingrijirea corpului?
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101