REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 29-31 MARTIE

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Compusi minerali si antioxidanti esentiali pentru stabilizarea zaharului in sange

Compusi minerali si antioxidanti esentiali pentru stabilizarea zaharului in sange

Cand consumam zahar sau carbohidrati sistemul nostru digestiv transforma aceste molecule mai mari in glucoza, care este ulterior absorbita in sange si distribuita celulelor din intreg corpul. Zaharul din sange alimenteaza celulele si le mentine sanat

Cand consumam zahar sau carbohidrati sistemul nostru digestiv transforma aceste molecule mai mari in glucoza, care este ulterior absorbita in sange si distribuita celulelor din intreg corpul. Zaharul din sange alimenteaza celulele si le mentine sanatoase, de aceea un nivel stabil de zahar in sange este critic. Exista antioxidanti esentiali si compusi din oligo minerale care s-au dovedit a imbunatati stabilitatea nivelului de zahar din sange.

Cand nivelul zaharului in sange creste, moleculele se leaga de enzimele proteice din corp producand enzime lipicioase intr-un proces denumit glicatie. Produsii rezultati din glicatie sunt enzime glicotice avansate (advanced glycolytic enzymes =AGE's) si produc cantitati alarmante de stres oxidativ, inflamatii si deteriorari ale tesuturilor.

Pericolele cresterii zaharului in sange:

Corpul produce insulina in mod natural pentru relocarea zaharului din vasele de sange in celule unde poate fi folosit ca sursa de energie. In conditii de consum cronic de zahar si carbohidrati si/sau inflamatii cornice, receptorii insulinei devin incapabili sa-si indeplineasca sarcina. Atunci apare rezistenta la insulina, ce duce la cresterea nivelului de glicatie si, in consecinta, la distrugerea tesuturilor din corp.

Glicatia este procesul ce declanseaza boli teribile precum neuropatia diabetica, distrugerea nervului optic, orbirea si cedarea rinichilor ca o consecinta a diabetului. Mentinerea glicatiei si a efectelor distructive ale acesteia sub control este vitala. Anumiti antioxidanti si elemente oligo minerale si-au dovedit eficienta in combaterea efectelor glicatiei si a tiparelor de semnalare a zaharului in sange.

Crom:

Un procent de aproximativ 50% din populatia are carenta de crom, ceea ce ingrijoreaza mai ales pentru ca deficitul de crom favorizeaza aparitia diabetului si a bolilor de inima. Aceasta carenta se datoreaza atat culturilor prea dese care au epuizat pamantul de crom, cat si consumul alimentelor procesate.

Cromul activeaza molecula care transporta glucoza in interiorul celulei denumite GLUT4. Receptorul GLUT4 se gaseste in mod special in muschii scheletului si in tesuturile grasimilor, unde se metabolizeaza cea mai mare parte a glucozei. (1, 2)

Cromul activeaza GLUT4 si se fixeaza pe suprafata membranei celulare de unde poate interactiona cu usurinta cu insulina si glucoza. (3) Acest lucru permite glucozei sa treaca de la o concentratie mare in sange la o concentratie scazuta in celula prin puntea GLUT4.

Studiile despre crom au demonstrat in repetate randuri ca acesta imbunatateste nivelul de zahar din sange, sensibilitatea insulinei si spectrul lipidelor. Acest lucru este posibil prin modularea sistemelor de semnalare intercelulara de la nivelul celulelor, reducand in mod eficient glucoza din sange. (4-7)

N-acetil L cisteina: (NAC)zaharului

N-acetil L cisteina este un precursor al glutationului, principalul antioxidant al organismului ce neutralizeaza radicalii liberi si detoxifiaza substantele nocive. Un puternic antioxidant prezent in fiecare celula din corp, glutationul are multe functii importante. Una dintre misiunile cele mai importante este protectia celulelor contra toxinelor si reziduurilor. (8)

NAC s-a dovedit a imbunatati fluxul sanguin si integritatea vaselor de sange la persoanele hiperglicemice. (9) De asemenea imbunatateste sensibilitatea la insulina si creaza reactii mai stabile ale zaharului din sange dupa mese. (10) Suplimentele cu NAC au capacitatea de a reduce stresul oxidativ si efectele negative ale glicationului in corp. (11)

Acid alfa lipoic: (AAL)

Acesta este un antioxidant puternic solubil atat in apa cat si in grasimi. Aceasta caracteristica unica ii permite sa fie absorbit si transportat catre multe organe si sisteme precum creierul, ficatul si nervii.

Acidul lipoic poate regenera vitaminele C si E si alti antioxidanti importanti precum glutationul si CoQ10. Acidul lipoic protejeaza si mitocondriile, uzinele producatoare de energie ale celulelor, de deteriorarea produsa de stresul oxidativ astfel incat sa poata produce energie cu mai multa eficienta. (12)

Surse utilizate pentru acest articol:
1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov
2) http://www.ncbi.nlm.nih.gov
3) http://www.ncbi.nlm.nih.gov
4) http://www.ncbi.nlm.nih.gov
5) http://www.ncbi.nlm.nih.gov
6) http://www.ncbi.nlm.nih.gov
7) http://www.ncbi.nlm.nih.gov
8) http://www.ncbi.nlm.nih.gov
9) http://www.ncbi.nlm.nih.gov
10) http://www.fasebj.org
11) http://www.ncbi.nlm.nih.gov
12) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17605107

http://www.naturalnews.com/046910_blood_sugar_diabetes_nutrition.html -  stabilizarea zaharului in sange

#acid alfa lipoic #crom #metale grele #N-acetil L cisteina #stabilizatori #zahar

Ce au mai parcurs alti cititori...

Beneficiile cromului: regleaza zaharul din sange si colesterolul marit
Cromul, un mineral nebanuit de valoros
5 categorii de alimente care accentueaza simptomele de depresie
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101