AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

O lingurita din acest condiment poate accelera pierderea in greutate cu pâna la 50 %

Chimionul este originar din Egipt. S-a cultivat mii de ani in Orientul Mijlociu, India, China si tarile mediteraneene.

Apartine aceleasi familii de plante ca si chimenul, mararul si patrunjelul. De fapt, semintele de chimion seamana cu chimenul insa gustul difera, fiind mai iute si cu o aroma mai lemnoasa.   

Chimionul se regaseste si in compozitia amestecurilor de curry. Este un condiment folosit in intreaga lume din Mexic pâna in Orientul Mijlociu si India.

Un studiu recent arata cum chimionul poate ajuta la arderea kilogramelor in plus.

Cercetatorii din Iran au vrut sa descopere efectul pe care acest condiment antic il are asupra compozitiei corpului, precum si asupra lipidelor din sânge.

Au impartit in mod aleatoriu 88 de femei supraponderale sau obeze in doua grupuri. Ambele grupuri au urmat o alimentatie cu continut redus de calorii si au fost consiliate cu privire la nutritie. Insa unul dintre grupuri a consumat iaurt cu trei grame de chimion de doua ori pe zi. Al doilea grup a consumat iaurt simplu. 

Dupa doar trei luni, membrii din grupul cu chimion au pierdut in medie cu 50% mai mult in greutate decat grupul de control. Acestia si-au diminuat si procentul de grasime din corp cu pâna la 14.64% adica de trei ori mai mult decât rezultatul grupului de control. 

Grupul care a consumat chimion ca si condiment a redus indicele de masa corporala si circumferinta taliei considerabil mai mult decat grupul de control. 

Autorii au speculat ca beneficiile pentru pierderea in greutate a chimionului ar avea legatura cu caldura produsa de acesta in corp. S-a observat ca poate mari temporar ritmul metabolic.   

Chimionul poate reduce si nivelul lipidelor. Trigliceridele au scazut cu 23 de puncte in comparatie cu numai cinci puncte din grupul de control. Iar colesterolul LDL a scazut in medie cu 10 puncte in comparatie cu mai putin de un punct fata de grupul de control.

Chimionul contine peste 100 de substante diferite printre care acizi grasi esentiali si uleiuri volatile. Cercetatorii cred ca efectul de reducere a colesterolului pe care il are condimentul poate fi atribuit in parte saponinelor glicozide. Acesti compusi previn absorbtia colesterolului alimentar si influenteaza eliminarea acestuia. Chimionul contine si o cantitate substantiala de fitosteroli care afecteaza in mod pozitiv nivelul lipidelor tocmai prin reducerea absorbtiei colesterolului.

Autorii au sugerat ca suplimentarea cu chimion poate reduce in mod eficient si trigliceridele si colesterolul, precum si anumiti factori de risc precum sindromul metabolic.

Un studiu din 2008  a aratat ca semintele de chimion inhiba pierderea densitatii si tariei osoase cu aceeasi eficienta ca estrogenul. Insa, spre deosebire de estrogen, chimionul nu contribuie la cresterea in greutate sau la crearea mediului de proliferare al cancerului uterin.

Medicina traditionala foloseste semintele de chimion in special pentru sistemul digestiv. Chiar si studii moderne arata ca semintele de chimion stimuleaza secretia enzimelor pancreatice, acizilor si bilei, necesare pentru o digestie adecvata. Uleiul esential de chimion contine si un compus numit cuminaldehida care activeaza glandele salivare care contribuie la pre digerarea mancarii. Elimina acumularea gazelor intestinale si sporeste pofta de mancare. Amelioreaza simptomele Sindromului de Intestin Iritabil.

Alte studii arata ca semintele de chimion intensifica functionarea memoriei. Are, de asemenea, si proprietati antimicrobiene.

chimion condiment arderea grasimilor

Cum poti consuma semintele de chimion ?

Se pot adauga cu succes in supe, tocanite de legume, orez, fasole sau linte. Se presara pe legumele sauté. Se adauga in marinate, sosuri de salate si maioneza.

Dintre legume, chimionul se combina cel mai bine cu cartofii dulci, morcovii, dovleacul si conopida.

Se poate face chiar si ceai prin infuzarea semintelor in apa clocotita (2 lingurite seminte la 250 ml apa) timp de 10 minute - fiind recomandat celor ce sufera de probleme degestive.

Surse: http://www.prevention.com/weight-loss/weight-loss-tips/cumin-spice-weight-loss

Like Share Share Tweet86393 vizualizari
loading...
loading...

Postat in categoria Dieta

Etichete: chimion, condiment, pierdere in greutate, studii,

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

O metodă surprinzător de simplă de a-ţi distrage atenţia de la griji

O metodă surprinzător de simplă de a-ţi distrage atenţia de la griji

Iată de ce sfecla nu ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie

Iată de ce sfecla nu ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie

Cum îţi dai seama că mănânci prea multă sare?

Cum îţi dai seama că mănânci prea multă sare?

6 vitamine şi minerale care stimulează funcţia creierului

6 vitamine şi minerale care stimulează funcţia creierului

Sunetele relaxante din natură au efect terapeutic asupra corpului

Sunetele relaxante din natură au efect terapeutic asupra corpului

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE