Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Chimicalele toxice din produsele de igiena personala provoaca o epidemie de alergii ale pielii

Chimicalele toxice din produsele de igiena personala provoaca o epidemie de alergii ale pielii

Fiti atenti cu cremele de fata, sampoanele, sapunurile hidratante si alte produse de igiena personala pe care le cumparati si le utilizati, intrucat multe dintre ele se pare ca contin o substanta chimica pusa in legatura cu ceea ce anumiti experti au

Fiti atenti cu cremele de fata, sampoanele, sapunurile hidratante si alte produse de igiena personala pe care le cumparati si le utilizati, intrucat multe dintre ele se pare ca contin o substanta chimica pusa in legatura cu ceea ce anumiti experti au numit o “epidemie” de alergii ale pielii si alte probleme cu epiderma.

Un nou raport compilat de dermatologi dezvaluie cum conservantul chimic metil-izo-tiazolinona, sau MI pe scurt, a dus la o masiva sporire a eczemelor si a altor alergii ale pielii in ultimii ani, si cer forurilor de reglementare sa interzica chimicala.

Indelung utilizata in multe produse conventionale de igiena personala ca factor de descurajare impotriva bacteriilor si a altor patogeni daunatori, si ca alternativa la parabenii toxici, MI este recunoscuta pe larg de catre autoritatile de reglementare in domeniu ca sigur si netoxic. Dar utilizarea lui in lumea reala spune o poveste foarte diferita, cu multi oameni raportand reactii alergice severe si alte reactii negative atunci cand sunt expusi la ea. Situatia a iesit intr-atat de sub control, potrivit rapoartelor, ca unii dermatologi solicita un moratoriu imediat asupra folosirii ei.

“Suntem in mijlocul unei epidemii de alergii la un conservant, o epidemie de o amploare nemaivazuta inca” spune dr. John McFadden, un consultant dermatolog la St. John's Institute of Dermatology din Londra, citat de ziarul Telegraph. “Multi dintre pacientii nostri au suferit dermatite acute cu inrosiri si umflari ale fetei. As cere industriei de cosmetice sa nu astepte legislatia, ci sa treaca la fapte si sa incerce sa rezolve problema, inainte ca sa se inrautateasca”.

Nivelele de MI din produsele de igiena personala au sporit de-a lungul anilor

In anii trecuti, MI era amestecata cu alti conservanti, asa ca respectiva concentratie specifica a substantei era scazuta. Dar cum aceste alte chimicale au fost eliminate igiena personaladatorita propriilor lor tendinte de a provoca alergii si MI a ramas izolata. Potrivit Telegraph, concentratiile de MI din produsele de igiena personala actuale sunt de circa 100 parti per milion/ppm pana la de 2 500 de ori mai mult decat 4 ppm din formulele anterioare.

“Aceasta noua epidemie de dermatite alergice de contact de la izotiazolinone face rau cetatenilor europeni” a scris Margarida Goncalo, presedinte al Societatii Europene pentru Dermatitele de Contact (European Society of Contact Dermatitis - ESCD), intr-o scrisoare catre Comisia Europeana. “Este necesara actiune urgenta”.

Potrivit Grupului de Lucru pentru Mediu (Environmental Working Group - EWG), o organizatie a consumatorilor pentru supravegherea respectarii drepturilor, MI prezinta riscuri moderate, fiind conectata cu diferite alergii si tulburari. Studiile identificate de grup au mai conectat MI cu deteriorarea celulelor cerebrale, si substanta a fost implicata in provocarea vatamarii nervilor la oameni.

Evitati produsele ce contin MI prin consultarea GoodGuide

Unele companii au inceput deja pe tacute si in mod voluntar sa inlature uzul de MI din produsele lor, dar multe alte branduri precum Nivea, Wet Ones si Doves inca o mai folosesc, potrivit rapoartelor. Chiar si unele marci populare precum Seventh Generation si Burt's Bees folosesc MI in formulele chimice ale produselor lor.

Poti vedea o lista completa a produselor cunoscute ce contin MI prin vizitarea GoodGuide.com:
http://www.goodguide.com

“[O] scurta expunere la metil-izo-tiazolinone, un biocid industrial si casnic, este puternic toxica pentru neuronii de cultura”, explica in 2002 un studiu al Universitatii din Pittsburg care a fost publicat in Journal of Neuroscience. “Datorita largei lor utilizari, consecintele neurotoxice atat ale expunerii acute, cat si ale celei toxice, trebuie sa fie reevaluate”.

Ma intreb oare cate alte astfel de toxine se afle in produsele pe care le folosim pe pielea noastra in fiecare zi si despre care nu stim mai nimic? Cat rau putem sa ne face fara sa ne dam seama. Incercati sa eliminati cat mai multe din produsele chimicale folosite si cautati alternative naturale pentru acestea. Nu veti regreta. daca vreti sa cititi mai multe despre produsele naturale puteti vizita site-ul : http://fara-chimicale.ro/

Sursele pentru acest articol includ:

http://www.telegraph.co.uk

http://metro.co.uk

http://www.ewg.org

http://www.annmariegianni.com

http://www.skininc.com

http://www.ncbi.nlm.nih.gov
http://www.naturalnews.com/041203_skin_allergies_toxic_chemicals_personal_care_products.html - igiena personala

#alergii #igiena #piele #toxic

Ce au mai parcurs alti cititori...

4 substante care combat alergiile.
7 afectiuni care se citesc pe piele
9 metode naturale de tratare a alergiilor sezoniere
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101