Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Cercetarile au aratat ca acest produs poate sa ne deterioreze imunitatea cu pana la 50%

Cercetarile au aratat ca acest produs poate sa ne deterioreze imunitatea cu pana la 50%

Desi face parte din majoritatea dietelor moderne din ziua de azi, cercetarile arata ca, consumul de zahar poate sa deterioreze functiile imunitare cu pana la 50% pentru o perioada semnificativa de timp. Zaharul a fost descris ca fiind una dintre cele

Desi face parte din majoritatea dietelor moderne din ziua de azi, cercetarile arata ca, consumul de zahar poate sa deterioreze functiile imunitare cu pana la 50% pentru o perioada semnificativa de timp.

Zaharul a fost descris ca fiind una dintre cele mai daunatoare componente alimentare pentru sistemul nostru imunitar.

Ce indica cercetarile despre zahar si functiile imunitare
Studii publicate anterior in "Revista Americana de nutritie clinica si studiu dentar" au aratat ca, consumul a 100 grame de carbohidrati, precum fructoza, glucoza, zaharoza, suc de portocale pasteurizat si miere, inhiba abilitatea celulelor albe de sange sa inghita si sa distruga microorganismele si particulele straine corpului.

Deteriorarea functiilor imunitare incepe in mai putin de 30 de minute de cand zaharul a fost ingerat si continua pentru un interval mai mare de de 5 ore. Suprimarea cea mai inalta a imunitatii are loc la doua ore dupa consumarea zaharului, si functia cea mai importanta a celulelor albe din sange se micsoreaza cu pana la 50%.zahar imunitate

Celulele albe din sange joaca un rol important in mecanismul de aparare a corpului impotriva infectiilor. Deci, cand capacitatile celulelor albe sunt afectate, raspunsul global al imunitatii corpului este grav afectat.
S-a demonstrat de asemenea ca, consumul a 75 de grame de zahar a dus la reducerea activitatii limfocitelor. Limfocitele sunt celule albe de sange produse de catre amigdale, splina si timus care curata microorganismele si compusii toxici din corp.

Consumul mai mare de zahar insemna suprimarea imunitatii

Este important de stiut ca in functie de cantitate de glucoza consumata efectul advers asupra celulelor albe ale sangelui este mai mare. Cu alte cuvinte, cu cat consumam mai mult zahar, cu atat este mai mare gradul de deteriorare a imunitatii.

Ce spun unii expertii despre zahar si imunitate

Dr. Joseph Pizzorno, fondator a Universitatii Bastyr din Kenmore, Washington, a enumerat in cartea sa ``Intreaga sanatate`` mai multi factori care degradeaza sistemul imunitar. Acestia sunt chimicalele toxice, stresul, odihna inadecvata, candida, suprainfectia intestinelor, poluarea, vaccinarea, metalele grele, pesticidele si printre altele si deficientele nutritionale. In varful listei se situeaza consumarea zaharului si a altor carbohidrati concentrati.

Dr. Joseph Mercola a mai spus in cartea lui ca, consumul de zahar deterioreaza sistemul imunitar si ca ne determina sa ne imbolnavim mai repede.

Concluzii

Zaharurile simple, chiar si acelea pe care le gasim in sucurile de fructe, suprima imunitatea – de aceea este necesar sa evitam consumarea zaharului cand incercam sa scapam de o infectie. Posturile de scurta durata pot ajuta la cresterea sistemului imunitar prin mentinerea nivelului scazut a zaharului din sange, fiind foarte de folos in prima si a doua zi de infectie acuta. Totusi un post pe durata mai lunga, duce la epuizarea nivelelor de energie si devine contraproductiv.

Tinand cont de cantitatile de sucroza si alte zaharuri rafinate care apar in mod tipic in dieta moderna, rezulta ca multe persoane au in mod pregnant un sistem imunitar compromis, ceea ce ii determina sa fie mai predispusi la riscuri mai ridicate de boli cronice, printre care si cancerul.

Amintindu-ne de efectul advers pe care il are zaharul asupra functiilor imunitare, consumarea acestuia trebuie sa fie monitorizata cu grija mai ales in cazul copiilor care sunt predispusi spre o astfel de alimentatie. Acest lucru este adevarat in special pentru produsele care contin zaharuri rafinate, care sunt in mod normal lipsite de nutrienti importanti care ar ajuta si ar hranii sistemul imunitar.

Surse pentru acest articol cuprind:

http://www.naturalnews.com/043659_sugar_immune_system_inflammation.html#ixzz2sC228BuV  - imunitate si zahar

#imunitate #sistemul imunitar #studii #zahar

Ce au mai parcurs alti cititori...

Sase moduri rapide si usoare pentru imbunatatirea imunitatii
Cum iti poti intari sistemul imunitar
Daca ai un sistem limfatic sanatos, ai un corp sanatos

Ce spun cititorii despre "Cercetarile au aratat ca acest produs poate sa ne deterioreze imunitatea cu pana la 50%"

sebi30 October 2014 19:21Raspunde

Pe cat de adevarat pe atat de trist.Inchipuiti-va ca toate minunatele produse dulci nu fac altceva decat sa ne scada imunitatea.Cel mai grav ca nu stim cat de otraviti suntem in fiecare zi cu produsele frumos ambalate bune pentru cumparat si otravit.Important este ca arata bine.Traiasca prostia !Cu asta ajung unii miliardari .Stu exact cat suntem de prosti...sau sa fiu mai putin dur cat suntem de ne-informati.Asa e cu toate si cu zaharul si cu sarea si cu politica.Este daor important cine o manipuleaza pentru a o vinde prostilor si cu ce pret restul e poveste..

Ela31 July 2014 12:20Raspunde

Mierea o includeti in aceasta categorie? Mi se pare ciudat...

Maria28 June 2015 12:58Raspunde

Mierea este de cele mai multe ori contrafacuta (prin adaugarea de glucoza/fructoza chimica, etc), iar daca gasiti totusi naturala (de la o sursa de incredere) nu trebuie manacata in exces, asta e evident.

Adriana29 July 2014 22:44Raspunde

Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca referirile din articol referitoare la efectele sucurilor de fructe sunt valabile si la sucurile naturale de fructe. Va multumesc.

Maria28 June 2015 13:01Raspunde

Fructele contin fructoza (zaharul fructelor). Indiferent ca sunt fructe conventionale (otravurile de pe piata, ultrachimicalizate) sau bio, tot ce este in exces dauneaza. In plus sucurile de fructe sunt realizate, evident, din mai multe fructe, astfel incat concentratia de fructoza este mai mare decat daca s-ar fi mancat fructele simple. Multa sanatate!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101