Ghimbirul pare sa fie remediul naturii pentru orice durere. Suferi de indigestie? Ia ghimbir. Nu ai pofta de mancare? Mesteca niste ghimbir. Te doare gatul? Ai ghicit, iti trebuie putin ghimbir. Ai ameteli? Stai jos si ia niste ghimbir.
Dar cum ramane cu migrenele? Ar putea acest panaceu al naturii sa vindece si cele mai groaznice migrene? Se pare ca face si acest lucru! Textele ayurvedice aveau dreptate cand numeau ghimbirul vishwabhesaj sau "medicamentul universal."
Radacina antica din India are proprietati antiinflamatorii care pot bloca transmitatorii chimici — prostagladinele — care duc la inflamarea de la nivelul creierului. Proprietatile sale puternic digestive pot ameliora si starile de greata asociate deseori cu migrenele.
Cand folosesti alimentele ca medicament, cel mai bine este sa le ai in forma proaspata.
Natura ne pune la dispozitie alimentele care ne pot vindeca corpurile, de aceea este indicat sa le consumam in forma lor proaspata. Cu cat sunt mai procesate (cum este ceaiul la plic, de exemplu), cu atat isi pierd mai mult din proprietatile vindecatoare. Pentru rezultate optime, alege ghimbirul proaspat.
Ghimbirul este o minune culinara, dar si medicinala. Potenteaza gustul oricarei mancari si, cum s-a mentionat si mai sus, poate ajuta aproape in orice tip de afectiune. Ar trebui sa fie nelipsit din bucataria ta. Iata si un ghid de utilizare.
Cum sa-l alegi
Ghimbirul poate fi gasit la raionul de legume si fructe din supermarket. Alege bucatile ferme, netede si fara urme de mucegai.
Organic sau obisnuit
Pentru ca are o coaja atat de subtire, ghimbirul este usor expus la ingrasaminte, de aceea ghimbirul organic este o optiune ideala. Daca ar fi sa compari ghimbirul organic cu cel obisnuit, diferentele vor iesi cu usurinta la iveala.
Sa-l cureti sau sa nu-l cureti
Depinde foarte mult daca este vorba de ghimbir organic sau obisnuit. Daca alegi unul obisnuit, curata-l de coaja. Resturile chimice din coaja se pot inlatura cu ajutorul unui curatator de legume. Daca alegi organic, nu este nevoie sa-l cureti. In starea sa naturala, coaja are si ea multe proprietati vindecatoare si poti profita de ele daca o consumi.
Cum il depozitezi
Ghimbirul proaspat, necuratat, poate fi pastrat la frigider timp de trei saptamani sau la congelator pana la sase luni.
Ceai de ghimbir
Pentru a scapa de migrene, bucura-te de niste ceai de ghimbir.
Ingrediente
- o radacina de ghimbir proaspat de cca 10 cm
- 4 cani de apa
- 1 baton de scortisoara
- indulcitor natural pentru gust (optional)
Mod de preparare
- Taie radacina de ghimbir in bucati cat mai mici pentru a profita cat mai mult de esenta radacinii.
- Amesteca ghimbirul, apa si scortisoara intr-o craticioara si pune pe foc pana incepe sa dea in clocot.
- Stinge focul, acopera si lasa sa infuzeze cam 10 minute.
- Strecoara, pune ceaiul in cana ta preferata, relaxeaza-te si savureaza-l!
Sursa utilizata:
http://www.mindbodygreen.com/0-16673/the-easiest-natural-remedy-to-cure-migraines.html - ghimbirul si migrena
eu am dureri de cap puternice cu vomit si nu ma pot ridica din pat , ceaiul de ghimbir cum spuneti pentru migreme cum sal beau tot timpul sau cand am durerile de cap si undel pot gasi la plafare. Va multumesc
Da...ghimbirul este intradevar un aliment si remediu minunat. Pt ceai este mai indicat sa fie razuit si turnata apa fierbinte intr-un recipient inchis pt a nu se evapora si pierde din uleiurile volatile..
Pana sa aduca ghimbir din INDIA nu existau leacuri in ROMANIA?
Foarte bun articolul. Multumesc!