Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Ce trebuie sa stie fiecare femeie despre ciclul menstrual

Ce trebuie sa stie fiecare femeie despre ciclul menstrual

Toane si oboseala, de cate ori nu se confrunta femeile cu aceste simptome si sunt  tentate sa ia pilule anticonceptionale pentru a avea un echilibru hormonal ? Hormonii au un rol decisiv in influentarea comportamentul nostru, starii de spirit si a al

Toane si oboseala, de cate ori nu se confrunta femeile cu aceste simptome si sunt  tentate sa ia pilule anticonceptionale pentru a avea un echilibru hormonal?

Hormonii au un rol decisiv in influentarea comportamentul nostru, starii de spirit si a alegerile pe care le facem.

In foarte multe dintre aceste situatii, responsabili sunt hormonii estrogeni si progesteron care tot urca si coboara cat e ciclul menstrual de lung, adica vreo 28 de zile daca este regulat.

Primele doua saptamani ale ciclului (incepand cu ziua 1 a menstruatiei) sunt dominate de estrogen. Estrogenul este hormonul starii de bine, face femeile sa se simta energice, sociabile si pline de entuziasm. In aceasta perioada libidoul este crescut si exista o stabilitate emotionala dar si a starii fizice.

Ovulatia se produce la aproximativ 12 - 16 zile inainte de perioada ciclului mentrual. Dupa ovulatie, estrogenul isi ia la revedere, pentru ca progesteronul sa preia controlul. Iar el este hormonul care apasa butonul de "incet inainte". Astfel ritmul se incetineste si apar starile de depresie si lipsa de energie care dau intr-un final starea de rau.

Esti trista, obosita si iritata sau toate astea in acelasi timp? Starea ta de spirit si de energie este la punctul cel mai de jos si apoi te simti mai bine dupa o zi sau doua? De vina sunt hormonii, bineinteles!

Plangi si ai sentimentul ca viata ta este teribila? Este din cauza hormonilor. Unele studii au aratat, de asemenea, ca timpul de reactie poate fi mai lung in aceasta perioada (de exemplu, s-ar putea sa reactionezi mai lent atunci cand masina din fata ta face o oprire brusca). Nu in ultimul rand si sistemul imunitar este deprimat in aceste momente, astfel ca ai mai multe sanse de a "prinde" raceli si infectii.

Cum se poate lucra cu hormonii:

Estrogen

Deci, versiunea simplificata este aceasta: Cand estrogenul predomina, in primele doua saptamani ale ciclului, mananci in mod natural cu 15% mai putin. Nu numai asta, dar esti mai plina de energie. V-as sfatui in aceasta perioada sa faceti mai mult antrenament fizic. Este de asemenea, un moment bun pentru a aborda sarcini dificile la locul de munca.

Progesteron

Cand domina progesteronul, puteti manca in mod automat aproximativ 15% mai mult. Temperatura corpului este mai mare. Acest lucru se datoreaza faptului ca organismul vostru crede ca ai putea sa fii insarcinata. Daca nu ai ramas insarcinata, progesteronul incepe sa scahormonalda si acest lucru este un moment bun pentru a utiliza meditatia sau yoga.

Deci, incearca sa lucrezi cu corpul tau, pentru a optimiza alimentatia ta, concentrarea mentala si performantele atletice. Fii in acord cu propriul ciclu si fa-ti planuri in jurul lui si nu impotriva lui.

Daca faceti terapie cu hormoni sau luati pilulele contraceptive orale
, uitati tot ce am spus mai sus! Pilulele contraceptive si terapia cu hormoni va ofera un nivel constant de hormoni. Prin urmare, nu veti trece prin aceleasi fluctuatii ca la un ciclul natural feminin hormonal. Insa aceasta stimulare nenaturala cu hormoni sintetici nu este deloc sanatoasa si e posibil sa creeze in timp dezechilibre si probleme  de sanatate.

Citeste si articolul: 8 lucruri pe care orice femeie e bine sa le stie despre anticonceptionale

Femeile nu sunt la fel ca barbatii si deci nu ar trebui sa copieze dieta barbatilor, exercitiile fizice si stilul lor de viata. Lucreaza cu corpul tau, este un prim pas spre ideal.

Sursa pentru acest articol:

http://www.mindbodygreen.com/0-11414/what-every-woman-needs-to-know-about-her-cycle.html

#ciclu menstrual #estrogen #hormoni #progesteron

Ce au mai parcurs alti cititori...

15 ponturi pentru a-ti echilibra hormonii
Ciclul lunar neregulat poate indica probleme de sanatate
Cauze de dezechilibru hormonal

Ce spun cititorii despre "Ce trebuie sa stie fiecare femeie despre ciclul menstrual"

Andreea08 January 2016 09:53Raspunde

Foarte frumos sintetizat articolul! Multumesc mult pentru toate informatiile pe care n-i le impartasiti zilnic.

Maria03 October 2015 19:24Raspunde

Este bine cunoscut faptul ca pilulele contraceptive, ca toate medicamentele alopate, au multiple efecte secundare, printre care cancer la san, cancer ovarian, catarcta, etc. Este insa alegerea fiecareia...Multa sanatate tuturor!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101