Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Ce este masajul terapeutic intuitiv?

Ce este masajul terapeutic intuitiv?

Masajul terapeutic intuitiv este o abordare holistică a stării de sănătate și restabilirea echilibrului energetic al organismului, care implică diferite tehnici de masaj și tehnici holistice pentru a facilita eliberarea blocajelor energetice.

Blocajele energetice sunt localizate de capacitatea intuitivă a terapeutului, sau mai simplu spus, terapeutul poate fi capabil să determine zona sau zonele corpului tău care sunt mai sensibile la disconfort sau chiar durere.

Terapia intuitivă prin masaj este un proces terapeutic care încurajează autodescoperirea și starea de bine. Acest tip de terapie utilizează tehnici de masaj combinate cu masaj somatic, reflexoterapie și presopunctura, aromaterapie și alte terapii holistice în funcție de alegerea terapeutului, pentru a restabili sau a echilibra fluxul de energie în interiorul corpului.

Un blocaj energetic se poate manifesta sub mai multe forme, începând de la perturbări emoționale până la afecțiuni manifestate la nivelul corpului fizic. Astăzi știm că dezechilibrele energetice stau la baza unor reacții chimice care au loc în corp și care generează la rândul lor emoții. În acest fel, emoțiile și sentimentele negative (– de ură, de neiubire, de exemplu –) ajung ca în timp să producă dezechilibre chimice la nivel celular în organism și să ne îmbolnăvească.

Invers, emoțiile pozitive – iubire, iertare, acceptare – inversează acest proces și ne ajută să ne însănătoșim prin refacerea echilibrului energetic al organului bolnav sau al întregului organism.


Emoţiile negative puternice, generate de supărare, învinovăţire, ruşine, anxietate, depresie etc, pot încetini procesul de vindecare sau pot amplifica o afecţiune / boală. Fiecare dintre noi resimţim diferit emoţiile, dar atunci când ne lăsăm copleşiţi de emoţiile negative, sănătatea noastră poate fi pusă în pericol.

 

Cercetătorii au demonstrat legătura afecțiunilor apărute pe corpul fizic că urmare a unor emoții și / sau acumulări de energie la nivel de organ, care, mai departe au generat dezechilibre, inflamație, afecțiuni, boală.

Scopul Masajului Intuitiv este acela de a te ajuta să iți regăsești propriul echilibru. Ca Terapeut Echilibru Personal, mă concentrez pe ameliorarea stării de disconfort și a durerii, promovez și încurajez persoanele cu care lucrez să caute să atingă un echilibru între corp, minte și spirit.

 

Când cineva ajunge la mine pentru un masaj intuitiv, în primul rând purtăm o scurtă conversație despre nevoile și provocările sale. Și apoi, folosind intuiția, decidem împreună cum va decurge masajul.
Fac tot posibilul să tratez corpul fizic, dar și corpul emoțional și cel spiritual pentru că rezultatul final să fie armonios și durabil. În general folosesc o combinație de trei metode: masaj somatic - reflexoterapie - aromaterapie, masaj sau terapie sonoră și terapie cu biocâmp sau Reiki, atingând în acest fel corpul fizic și cel energetic. Adaug și Terapia prin Respirație pentru restabilirea unei stări de sănătate optimă și vitalitate a organismului. Experiența mi-a arătat că atunci când faci cu dăruire ceea ce faci, orice faci devine o plăcere.


Fii bun cu tine - te vă învață să fii bun cu toți cei din jurul tău. Ești gata să accepți provocarea?!

 

***

Articol scris de Monica Ionescu - Terapeut Echilibru Personal și Medicina Complementara

În practică, combin terapii care au ca scop menținerea corpurilor fizic, emoțional, spiritual în stare de echilibru și sănătate optimă, pentru prevenirea afectiunilor si inflamatiei. Ajut oamenii să trăiască viața într-un corp sănătos, pe principiul: “Mens Sana in Corpore Sano”.
Curiozitatea și dorința mea de a trăi un stil de viață sănătos au transformat pasiunea într-o profesie pe care o fac cu drag, acasă, în România.


Sunt Inginer Chimist cu Master în Chimie în 1993, Water Advisor. În 2017 am decis să renunț la slujba corporativă (în Canada, unde emigrasem de ceva vreme) și să îmi îndeplinesc visul și menirea, adică am ales o slujbă dedicată oamenilor pentru că mi-am dat seama că aceasta este misiunea vieții mele. Tatăl meu avea o vorbă: “dacă dezbraci un medic de halatul alb, rămâne un inginer”. Eu am decis să fac invers, să imbrac halatul alb și să practic medicina complementară, alternativă și integrativă.
Am devenit Naturopat Diplomat în 2019, cu competențe în Trofologie (știința care se ocupă cu combinarea corecta a alimentelor) și sunt membru al Asociației Internaționale a Naturopatilor Higionomisti (Association Internationale de Naturopathie Hygionomiste) și Asociației RITMA (Regroupement des intervenants et thérapeutes en médecine alternative din Quebec, Canada/Asociația Practicienilor și Terapeutilor de Medicina Alternativă).
Am fost atrasă întotdeauna de Medicina Complementară, Alternativă și Integrativă, drept pentru care am continuat să studiez și am devenit Terapeut și Operator Biorezonanta, Terapeut Reiki (Grandmaster Usui Divine Yu) și Theta Healer. De când m-am întors în țară, studiez Arta Masajului și am devenit Terapeut în Masoterapie (somatic, reflexoterapie, bețe de bambus, etc) și țin cursuri online despre cum sa avem o minte sănătoasă într-un corp sănătos. (sunt anunțate pe social media)

 

O puteți găsi pe Monica aici: Facebook

 

 

#emotii negative #masaj #automasajul #masaj terapeutic #abordare holistica

Ce au mai parcurs alti cititori...

Principalele zone reflexogene in masajul terapeutic
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101