Hot Summer Sale % TRANSPORT GRATUIT LA COMENZI DE PESTE 150 LEI

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Calciul organic: raportul calciu / fosfor

Calciul organic: raportul calciu / fosfor

Am mai discutat si in alte materiale despre calciu si mai ales calciu organic, atat despre sursele cele mai bune cat si despre absorbtia sa si vitamina K2 (vezi Laptele, aliment miracol sau otrava? si Controversa calciului explicata ). Insa un amanun

Am mai discutat si in alte materiale despre calciu si mai ales calciu organic, atat despre sursele cele mai bune cat si despre absorbtia sa si vitamina K2 . Insa un amanunt care mi se pare important si despre care nu am amintit este raportul calciu/fosfor.

Prea mult fosfor in alimente provoaca  o scadere de calciu in sange si produce o tendinta de a pierde calciu din oase. Este practic ce se intampla la cei care consuma cantitati mari de carne, carnea avand cantitati mari de fosfor. De aceea mi se pare important sa avem in vedere aceasta rata in momentul in care clasificam anumite alimente ca si surse de calciu.

La aceasta rata trebuie sa mai adaugam vitamina K2 care duce calciul din sange in oase dar si mineralul bor, care ajuta la limitarea pierderii de calciu prin urina. Vitamina D este un alt aspect important si cea mai buna sursa este expunerea la soare (mai putin intre orele 11 si 14). Un alt amanunt de luat in seama este si faptul ca de multe ori corpul functioneaza mai bine cand beneficieaza ca si materie prima de siliciu pe care il transforma singur in calciu. Multi specilisti sunt chiar de parere ca de fapt siliciul este sursa cea mai buna de calciu pentru noi. (dar despre asta intr-un material viitor)

Cand vorbim de calciu binenteles ca ne referim la calciu organic, acesta fiind si singurul care este benefic sanatatii organismului, cel inorganic (pastile , suplimente) nu ar trebui folosit sau incercat.

Inafara de lapte despre care am discutat in detaliu, iar fiecare dintre noi va face alegerile pe care le crede mai potrivite pentru sanatatea sa, cele mai bune surse de calciu in ceea ce priveste raporul calciu/fosfor sunt :

Raportul calciu/fosfor:

Vegetale cu frunze verzi(greens) : au o ratie de 6/1 = spanac, kale, salata, stevie, etc

Broccoli si alte leguminoase : au o ratie de 1.5/1

Unele fructe : au o ratie de 1/1.5 = banane, mere , ananas

Carnea de vita , pui, peste, etc are o ratie de 1/15

Drojdia are o ratie de 1/9

Cerealele au o ratie de 1/2

Iar cea mai mare ratie o au bauturile carbogazoase 1/17

Asadar, dupa cum am mai discutat , dar repet pentru ca mi se pare foarte important, calciul ca si oricare alt mineral , vitamina, proteina etc, nu produce aceleasi efecte in organism cand este privit ca un element izolat. Acesti nutrienti trebuie consumati in complexitatea relatiilor pe care le au cu alti nutrienti si substante din alimentele in care se gasesc. De aici si ideea de holistic, whole, adica intreg.

Astfel teoria Gestaltismului conform careia intregul este intotdeauna mai mare decat suma compusilor sai iar atributele acestuia nu pot fi deduse din analiza partilor luate separat, se aplica de minune!

Surse pentru acest articol cuprind:
Conscious Eating - Gabriel Cousens
http://viataverdeviu.ro/laptele-aliment-miracol-sau-otrava/
http://viataverdeviu.ro/controversa-calciului-explicata/ - calciu organic

#asimilare #calciu #calciu organic #fosfor #organic #surse

Ce au mai parcurs alti cititori...

Controversa calciului explicata
Care este cea mai buna sursa de calciu?
Nutrientul necesar pentru pentru oase puternice care este trecut cu vederea
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101