Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. 11 beneficii pentru sanatate ale cireselor si visinelor

11 beneficii pentru sanatate ale cireselor si visinelor

Cand mananci cirese, nu te bucuri doar de un gust incredibil de bun. Ciresele contin antioxidanti si au multe beneficii pentru sanatate, fiind de ajutor in cazul insomniei, al durerilor articulare si al grasimii abdominale. Ciresele ar putea fi medic

Cand mananci cirese, nu te bucuri doar de un gust incredibil de bun. Ciresele contin antioxidanti si au multe beneficii pentru sanatate, fiind de ajutor in cazul insomniei, al durerilor articulare si al grasimii abdominale. Ciresele ar putea fi medicamentul de care ai nevoie!

Iata 11 motive sa incepi sa consumi acest superaliment chiar azi!

1. Protejeaza impotriva diabetului

Ciresele au un indice glicemic redus, de 22 — mai mic decat cel al caiselor (57), strugurilor (46), piersicilor (42), afinelor (40) sau al prunelor (39). Din acest motiv, constituie o gustare mult mai buna decat multe alte fructe, mai ales pentru diabetici.

2. Maresc calitatea somnului

Nu poti dormi noaptea? Sucul de cirese iti vine in ajutor! Bea un pahar cu suc de cirese dimineata si cu 30 de minute inainte de fiecare masa. In cadrul unui studiu, participantii si-au marit productia de melatonina urmand aceasta cura. Ciresele sunt o sursa buna de melatonina si pot ajuta la reglarea ciclurilor de somn. Din acelasi motiv sunt si un bun remediu pentru problemele cauzate de diferentele de fus orar.

Observatie: melatonina pare sa fie mai concentrata in visine decat in cirese.

3. Reduc grasimea abdominala

Cercetatorii au descoperit ca sobolanii hraniti cu pudra de visine, in cadrul unei diete bogate in grasimi, nu au asimilat la fel de multa grasime ca sobolanii care nu au consumat pudra de visine.

4. Reduc riscul de Alzheimer

Asociatia americana Alzheimer include ciresele pe lista alimentelor bune pentru memorie, pentru ca sunt bogate in antioxidanti.

5. Reduc riscul de accident vascular

Visinele au beneficii cardiovasculare. Antocianinele, pigmentii care dau visinelor culoarea rosie, par sa activeze PPAR, care regleaza genele implicate in metabolismul grasimilor si al glucozei. Acest lucru reduce riscul de colesterol marit, tensiune si diabet, conform cercetatorilor de la Sistemul de Sanatate al Universitatii din Michigan.

6. Incetinesc imbatranirea pielii

Ciresele au nivelul cel mai ridicat de antioxidanti dintre fructe. Antioxidantii combat radicalii liberi din corp, care ne fac sa aratam batrani. Consumul zilnic al unui suc de visine incetineste procesul de imbatranire, conform cercetatorilor de la Universitatea de Stat din Michigan. Sucul de cirese este recomandat si ca tratament alternativ pentru alte afectiuni ale pielii.

7. Reduc riscul atacurilor de guta

Ciresele reduc riscul de atac de guta cu 35%, conform unui studiu pe 633 bolnavi de guta, condus de  Yuqing Zhang, profesor de medicina si sanatate publica la Universitatea din Boston. Bolnavii de guta care au consumat cirese timp de doua zile au manifestat un risc cu 35% mai scazut de atacuri de guta, comparativ cu cei care nu au consumat cirese. “Rezultatele noastre arata ca ciresele sau consumul unui extract din cirese reduce riscul de atac de guta, acesta scazand proportional cu cresterea consumului de cirese, pana la trei portii pe zi timp de doua zile,” a mai spus Zhang.

8. Reduc durerile musculare

O cana si jumatate de visine sau o cana de suc de visine reduce inflamatia musculara si durerile, arata studiile. Un grup de maratonisti a baut suc de visine de doua ori pe zi, timp de sapte zile inainte de cursa. Grupul care a baut suc de visine a resimtit mai putine dureri musculare dupa cursa decat cel care a consumat alt tip de suc de fructe.

9. Regleaza tensiunea arteriala

Ciresele sunt bogate in potasiu, ceea ce regleaza ritmul cardiac si tensiunea si reduce riscul de hipertensiune. Fitosterolii din cirese reduc si nivelul de colesterol rau.

10. Amelioreaza osteoartrita

Durerea si disconfortul cauzat de articulatiile inflamate au fost reduse cu suc de visine consumat de doua ori pe zi, timp de trei saptamani, in cadrul unui studiu in care au participat 20 de femei cu varste intre 40 si 70 de ani, care sufereau de osteoartrita inflamatorie.

11. Previn cancerul de colon

Substantele din visine reduc formarea de substante carcinogene care se dezvolta in urma arderii carnii de hamburger pe gratar. Cercetatorii au adaugat suc de visine in chiftelele din carne de vita tocata. “Grasimea din chiftelele cu suc de visine a fost, asa cum era si de asteptat, mai mica decat cea continuta de chiftelele de referinta, in timp ce consistenta acestora era mai putin uscata. Tesutul cireselor va reduce deteriorarea prin oxidare a grasimilor din carne, reducand in acelasi timp si formarea aminelor aromatice heterociclice,” a aratat in raportul studiului dr. J. Ian Gray, profesor in stiinte alimentare la Universitatea de Stat din Michigan.

Acum ai multe motive bune (11, mai exact) ca sa mananci cirese.

Sursa utilizata: http://www.care2.com/greenliving/11-health-benefits-of-the-beautiful-cherry.html

#antiinflamator #antioxidanti #antocianine #beneficii #cirese #insomnie #osteoartrita

Ce au mai parcurs alti cititori...

Beneficiile pentru sanatate ale visinelor
Ciresele si visinile, somnifere naturale cu puternic potential antiinflamator
5 fitonutrienti de care ai nevoie pentru detoxifierea zilnica + reteta deliciosa
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101