Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. De la autism pâna la anorexie, totul depinde de sanatatea intestinala

De la autism pâna la anorexie, totul depinde de sanatatea intestinala

nbsp; Indiferent ca suferi de o boala cronica, o tulburare psihica sau o afectiune psihologica, primul lucru pe care trebuie sa-l verifici este sanatatea intestinala. "Toate bolile incep in intestine,"spune Dr. Natasha Campbell-McBride, &n

Indiferent ca suferi de o boala cronica, o tulburare psihica sau o afectiune psihologica, primul lucru pe care trebuie sa-l verifici este sanatatea intestinala. "Toate bolile incep in intestine,"spune Dr. Natasha Campbell-McBride, expert de prim rang in ceea ce priveste autismul si alte dizabilitati de invatare si tulburari digestive. In munca sa, ea vindeca atât mintea cât si corpul incepând cu sanatatea intestinelor.

La Clinica sa de Nutritie din Cambridge infiintata in Anglia in 1998, Dr. Campbell-McBride face legatura intre neurologie si nutritie precum si intre digestie si restul corpului. "In sistemul digestiv isi are radacinile sanatatea noastra," spune ea aratand rolul de amploare pe care flora intestinala il are in prevenirea bolilor, prin protectia contra patogenilor, detoxifiere, facilitarea digestiei alimentelor precum si a absorbtiei vitaminelor si mineralelor cum sunt calciul si zincul si chiar prin producerea vitaminelor B.

Pe langa aceasta, 84-88% din sistemul imunitar este localizat la nivelul intestinelor acestea avand o dimensiune cat a unui teren de tenis daca ar fi desfacute si intinse.

"Cancerul nu poate supravietui in tractul digestiv daca flora intestinala este sanatoasa,"

afirma Dr. Campbell-McBride, medic specialist cu studii postuniversitare atat in neurologie cat si in nutritie umana. Insa in societatea de azi multe persoane au o flora intestinala foarte saraca, din cauza utilizarii steroizilor, a medicamentelor, a alcoolului, a stresului, a unei diete nesanatoase cu multe alimente procesate si zahar (care nu face decat sa alimenteze flora bacteriana nesanatoasa), a bolilor, a varstei, a substantelor toxice, a poluarii si a radiatiilor.

Cum pot antibioticele sa cauzeze intoxicatii cu mercur  

O cauza principala a florei intestinale precare o constituie antibioticele si ea isi manifesta ingrijorarea cu privire la adolescentii care se trateaza timp de doi sau chiar trei ani cu medicamente pentru acnee si isi distrug flora microbiana.

Dr. Campbell-McBride face referire la un studiu care demonstreaza ca sobolanii tratati cu antibiotice mor din cauza intoxicarii cu mercur, in timp ce cei care nu au primit acelasi tratament nu au murit. Ea este de parere ca acelasi lucru este valabil si pentru oameni si ca, desi autoritatile atentioneaza populatia contra consumului de peste din cauza contaminarii cu mercur si PCB, o flora sanatoasa ar trebui sa reziste la aceste expuneri si sa poata profita de avantajele consumului de peste.

sanatatea intestinala

Sanatatea intestinelor si autismul epidemic

Dr. Campbell-McBride este de parere ca flora intestinala la nivelul populatiei se deterioreaza tot mai mult cu fiecare generatie. Mamele care au folosit contraceptive sau antibiotice sau nu s-au hranit sanatos perioade lungi de timp dezvolta o flora intestinala anormala si o transmit mai departe copiilor lor. Acest lucru, crede ea, a dus la o adevarata epidemie de eczema si autism, mentionand ca in urma cu 20 de ani rata autismului era de 1 la 10.000 de copii, in timp ce azi este de 1 la 88.

De aceeasi parere pare a fi si doctorul Richard Frye, directorul Programului de cercetare din cadrul Spitalului de copii din Arkansas. Acesta afirma ca studiul microbiomului este cheia intelegerii si tratarii autismului la copii.

Cand copiii mostenesc intestine nesanatoase de la mame, isi incep viata cu sistemul imunitar compromis, dezvolta infectii la urechi si infectii pectorale si sunt tratati cu antibiotice. Acest lucru nu face decat sa le slabeasca si mai mult organismul. Cand intestinele se deterioreaza, devin "permeabile" si permit resturilor de mancare nedigerata sa patrunda in sange, cauzand alergii alimentare si reactii autoimune.

Pe masura ce organismul copiilor devine mai vulnerabil, sistemul lor imunitar este expus la vaccinuri multiple, destinate copiilor cu imunitate buna. Insa, avand sistemele imunitare slabite, sustine ea, acesti copii sufera dizabilitati mentale si de comportament.

Intestinele care nu functioneaza normal pot da nastere unei game largi de probleme dintre cele mai diverse, unele dintre ele de-a dreptul surprinzatoare. Conform dr. Campbell-McBride, intestinele nesanatoase se pot manifesta sub forma de astm, alergii, eczema, cistita cronica, enurezis nocturn (udarea patului in timpul noptii), sinuzita, secretii postnazale, rinita, gingivita sau vaginita.

 

Poate duce si la o varietate de afectiuni autoimune in cadrul carora sistemul imunitar produce anticorpi care ataca tesuturi ale corpului. In diabetul de tip 1, spune ea, este atacat pancreasul, in boala celiaca este intestinul subtire iar in scleroza multipla si schizofrenie, sistemul nervos. Alte afectiuni care pot sa apara sunt artrita, fibromialgia si oboseala cronica.

In copilarie, un intestin compromis poate duce la autism; ADHD/ADD; dislexie; dispraxie (o tulburare de coordonare comportamentala); probleme sociale, de comportament si de invatare; si epilepsie. Pe masura ce acesti copii devin adulti, problemele lor se pot transforma in abuzuri de substante, depresie, tulburare obsesiv compulsiva, depresie maniaca si schizofrenie.

Citeste despre cum poti reface echilibrul intestinal in articolul : 10 semne ale unor intestine cu probleme si cum se vindeca acestea.

Surse:

https://www.sciencedaily.com/releases/2015/05/150507093302.htm

https://www.newscientist.com/article/dn25603-babys-first-gut-bacteria-may-come-from-mums-mouth/

Rolul microbiotei intestinale si sistemul imunitar:http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23426535

#autism #bacteriile intestinale #cancer #dezechilibru #microbiom

Ce au mai parcurs alti cititori...

Beneficiile tehnologiei merita riscul la care ne expunem sanatatea?
Sulforafanul, compusul din broccoli ce ajuta bolnavii de autism
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizeaza: carnea procesata cauzeaza cancer
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101