Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Sulforafanul, compusul din broccoli ce ajuta bolnavii de autism

Sulforafanul, compusul din broccoli ce ajuta bolnavii de autism

Desi oficial nu exista niciun medicament pe piata la ora actuala care sa trateze sau sa vindece tulburarile din spectrul autistic, un studiu recent desfasurat in 2014 dovedeste contrariul. Un puternic nutrient anti-cancer prezent in mod natural in cr

Desi oficial nu exista niciun medicament pe piata la ora actuala care sa trateze sau sa vindece tulburarile din spectrul autistic, un studiu recent desfasurat in 2014 dovedeste contrariul. Un puternic nutrient anti-cancer prezent in mod natural in crucifere precum broccoli si conopida ar putea contribui in mod semnificativ la imbunatatirea simptomelor la barbatii si baietii ce sufera de autism.

Studiul arata ca sulforafanul, un compus antioxidant, are capacitatea de a face ca cele mai comune simptome ale tulburarilor din spectrul autistic precum hiperactivitatea si iritabilitatea excesiva sa fie reversibile.

Studiul a implicat 44 barbati cu varste intre 13 si 27 ani si a descoperit ca dupa 18 saptamani de consum al extractului din vlastari de broccoli bogat in sulforafan, peste jumatate din barbatii participanti la studiu au manifestat imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste starea de sanatate.

Anormalitatile de comportament au scazut si ele in intensitate, ca urmare a tratamentului.

"Sulforafanul, care a prezentat o toxicitate neglijabila, a fost selectat datorita impactului pozitiv de reglare a genelor care protejeaza celulele aerobe contra stresului oxidativ, a inflamatiei si a deteriorarii ADN-ului, toate acestea fiind caracteristici importante si posibil mecanisme in vindecarea tulburarilor de natura autistica," au precizat autorii.

Sulforafanul din vlastarii de broccoli regleaza sanatatea celulara, productia de energie si detoxifierea

In functie de greutatea fiecaruia, barbatii si baietii au primit 232 mg (pentru cei care cantaresc 45 kg sau mai putin), 464 mg (cei intre 45.5 si 90 kg), sau 696 mg (cei peste 90 kg) de extract de broccoli cu sulforafan zilnic. Aceste cantitati se obtin foarte greu doar din consumul de vlastari de broccoli, insa multi producatori ai acestui supliment pun la dispozitie capsule cu nivele concentrate de extract, care se incadreaza in aceste limite sau chiar le depasesc.

Aceasta este o veste buna pentru parintii care incearca sa-si ajute copiii autisti sa obtina o calitate mai buna a vietii in mod natural. Sulforafanul este un nutrient antioxidant fara efecte negative, de aceea nu face decat sa ajute un copil cu tulburari din spectrul autist. La fel se poate spune si despre vlastarii de broccoli, care sunt "superalimente", nu un medicament, deci nu au cum sa dauneze copiilor in niciun fel.

Vlastari de broccoli

Ca un bonus, sulforafanul poate ameliora o serie de alte tulburari genetice prin activarea 'proteomului de stres" din corp. Protemoul de stres este responsabil pentru reglarea unor procese ca sinteza glutationului, functia mitocondriala (sanatatea celulara) si inflamatia neurologica.

Cand pacientii cu tulburari de ordin autistic au incetat a mai lua sulforafan, simptomele au revenit

Pentru ca sulforafanul sa functioneze, insa, pacientii cu TSA trebuie sa-l ia in mod constant. La o evaluare de 22 de saptamani, care a avut loc la o luna dupa ce participantii au incetat sa mai ia extract de vlastari din broccoli, majoritatea (dar nu toate) imbunatatirilor au scazut sau au disparut. Cercetatorii implicati spun ca acest rezultat nu face decat sa intareasca dovada ca sulforafanul este direct responsabil de rezultatele pozitive observate de-a lungul studiului.

"Cand am desfacut codul care a aratat cine a primit sulforafan si cine a primit placebo, rezultatele nu ne-au surprins deloc, pentru ca progresele erau atat de evidente," a declarat Dr. Andrew Zimmerman, unul dintre autorii studiului si medic la Spitalul General de Pediatrie din Massachusetts.

Consumul periodic de vlastari de broccoli, dar si includerea in meniul zilnic a cat mai multe legume din familia cruciferelor s-a dovedit - in urma studiilor clinice -  ca ajuta la detoxifierea celor mai comune substante toxice, precum benzenul si acroleina. Citeste aici despre cum e recomandat sa gatesti si sa consumi broccoli pentru a nu pierde nutrientii esentiali.

Surse:
http://www.huffingtonpost.com/2014/06/20/broccoli-sprout-juice-detox_n_5515438.html
http://www.hopkinsmedicine.org/news/media/releases/chemical_derived_from_broccoli_sprouts_shows_promise_in_treating_autism
http://www.kennedykrieger.org/overview/news/study-finds-fever-may-lead-improved-behavior-children-autism-spectrum-disorders

#autism #broccoli #Sulforafanul

Ce au mai parcurs alti cititori...

Legatura dintre anxietate, depresie si creier pe care prea putini o banuiesc
Extractul de broccoli imbunatateste simptomele tulburarilor din spectrul autist
De la autism pâna la anorexie, totul depinde de sanatatea intestinala
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101