Orice comandă de peste 200 lei intră automat în Tombola lunii Decembrie! 30 premii cu valoare totală de peste 4500 lei!

(4,9)Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. Cum combatem natural acneea hormonală?

Cum combatem natural acneea hormonală?

Acneea hormonală este o afecțiune care poate apărea la orice vârstă, nu doar în adolescență. Cauza o reprezintă dezechilibrul hormonilor din organism, în principal creșterea nivelului de testosteron sau estrogen. Află care sunt cauzele acneei hormonale și cum o poți trata cu succes, apelând la remedii naturale și alimente benefice.

Te lupți cu acneea din cauza fluctuațiilor hormonilor – cunoscută sub denumirea de acnee hormonală? Dacă citești acest articol, probabil că ai renunțat la pilula contraceptivă, medicamentația Accutane /Roaccutane și la antibiotice, fiindcă acestea nu sunt răspunsul pe termen lung pentru problemele tale de acnee hormonală.

Este bine de precizat încă de la început că tratamentele medicale convenționale te pot ajuta cu  acneea hormonală, însă acestea nu tratează de fapt cauza sa de bază. Ceea ce înseamnă, desigur, că, odată ce le oprești, problemele tale de acnee hormonală revin. Și, de multe ori, mai rău decât înainte!

Vestea bună este că există ajutor.

Acest articol îți va prezenta cele mai bune opțiuni de tratament care au ajutat diferite persoane pe termen lung, fără a recurge la dermatologie sau la medicamente eliberate pe bază de rețetă sau alte ritualuri dureroase.

 

Cuprins

 

Cauzele acneei hormonale

În primul rând aș vrea să îți explic cauzele acneei hormonale.

Excesul de estrogen

S-a constatat că estrogenul echilibrat este benefic pentru inhibarea activității androgenilor cu glandele sebacee și, în plus, poate avea efecte reglatoare asupra genelor care funcționează în producția de acnee. Datorită acestui fapt, una dintre cauzele acneei hormonale poate fi excesul estrogenului. Când estrogenul este produs prea mult, poți dezvolta o piele excesiv de uscată, ceea ce provoacă inflamații, iritații și glandele sebacee vor răspunde producând mai mult ulei. 

Detoxifierea slabă a estrogenului

Dominanța estrogenului poate fi cauzată de o detoxifiere slabă a estrogenilor, despre care știm că este, de asemenea, una dintre cauzele acneei hormonale. Estrogenul este eliminat prin procesul de detoxifiere. În primul rând, estrogenul este transformat într-un alt compus, apoi acel compus este ambalat cu ajutorul unui nutrient precum aminoacidul și, în cele din urmă, acel nou compus este excretat din organism. Când unul dintre acești pași nu este îndeplinit, estrogenul nu va fi eliminat și va recircula în organism. 

Testosteronul crescut

Nivelurile crescute de testosteron pot fi una dintre cauzele acneei hormonale. Testosteronul se transformă în DHT și acest lucru determină creșterea sebumului în glandele sebacee. Este important să observi când apar erupții pe piele. Acest lucru se datorează faptului că femeile au în mod natural o creștere a testosteronului în jurul ovulației, ceea ce determină o creștere a libidoului.

DHEA crescut

O altă cauză a acneei hormonale este nivelul ridicat de dehidroepiandrosteron (DHEA). Dihidrotestosteronul sau DHT este produs dintr-o reacție între testosteron și o enzimă numită DHEA. DHT este ceea ce determină o creștere a sebumului în glandele sebacee. De aceea, DHEA crescut este o altă cauză a acneei hormonale. Anumite medicamente pentru acnee sunt făcute pentru a inhiba DHEA, care ulterior va reduce producția de testosteron și sebum, ceea ce va determina o scădere generală a acneei hormonale. 

Deshidratarea

Deshidratarea este o altă cauză a acneei hormonale. Apa este esențială pentru funcționalitatea pielii. În cadrul unui studiu s-a constatat că un consum mai mare de apă are efecte benefice asupra reducerii acneei. Când suntem deshidratați, nu există suficientă apă pentru a circula substanțele în corp, organele vor consuma mai întâi apa pentru a-și menține funcția, iar pielea va primi cel mai puțin. Acest lucru face ca pielea să „se usuce” și, ca răspuns, glandele sebacee vor produce mai mult sebum pentru a contracara acest lucru. Acesta este motivul pentru care deshidratarea este una dintre cauzele acneei hormonale, deoarece pielea nu poate determina corect cât de mult sebum este prea mult în această situație de deshidratare, poate apărea supraproducția.

Dezechilibrele zahărului din sânge

Dezechilibrele zahărului din sânge pot duce la rezistența la insulină, care este o altă cauză a acneei hormonale. Insulina este un hormon eliberat de pancreas atunci când mănânci, iar sarcina sa este de a duce zahărul în celule pentru energie. Gândiți-vă că celula care acceptă zahărul este o încuietoare și insulina este cheia. Când sunteți rezistent la insulină, celulele nu pot transforma prin insulina zahărul în energie , astfel încât zahărul din sânge crește odată cu nivelul de insulină. Acest lucru ar însemna că celula sau „blocarea” se schimbă astfel încât insulina sau „cheia” să nu se mai potrivească. 

Rezistența la insulină determină niveluri ridicate de testosteron, deoarece, atunci când nivelurile de insulină sunt ridicate în sânge, aceasta va stimula o enzimă numită 17-hidroxilază, care va ajuta ovarele să devină stimulate pentru a produce mai mult testosteron. În plus, acest proces va inhiba sinteza unei proteine ​​de legare la testosteron care crește abundența de testosteron liber în sânge. Acest proces are ca rezultat o creștere a DHT, care poate fi una dintre cauzele acneei hormonale. 

Dezechilibre intestinale

O altă cauză a acneei hormonale este dezechilibrul intestinal. Intestinul conține o mare diversitate de bacterii care ne ajută în perisaltismul  intestinului și în digestie. Atunci când această bacterie este redusă sau suprapopulată, aceasta poate provoca probleme, una dintre acestea fiind acneea. Studiile au descoperit că microbiota intestinală sau bacteriile au  legătură cu producerea acneei datorită răspunsului inflamator care rezultă. În plus, studiile au arătat că flora intestinală poate transporta în exces microbiota direct pe piele. Acest lucru se datorează faptului că atunci când peretele intestinal devine permeabil, bacteriile pot pătrunde în fluxul sanguin și se pot colecta în piele, ceea ce poate înfunda porii pentru a crea acnee. 

Nivel scăzut de zinc

O altă cauză a acneei hormonale este aportul redus de zinc. Zincul este un mineral grozav care poate fi utilizat pentru multe beneficii, dar poate fi benefic în mod special pentru îmbunătățirea aspectului pielii și scăderea acneei. Zincul are proprietăți antiinflamatorii și, de asemenea, poate reduce în mod eficient cutibacterium acnes, care este o bacterie legată de producerea acneei în piele. În plus, zincul poate inhiba secreția și producția de sebum prin proprietatea sa anti-androgenică. 

 

Analizele recomandate pentru acneea hormonală 

Iată care sunt analizele medicale obligatorii pentru a trata cu succes acneea hormonală:

  1. Testarea din sânge pentru: testosteron, DHEA, progesteron, estrogen și cortizol pentru a identifica dezechilibrele hormonale.

  2. Analize de sânge pentru a verifica nivelurile de: fier, zinc și vitamina D.

Nivelurile scăzute de nutrienți critici pot suprima ovarele și producția de estrogen și progesteron. Și deficiențele de nutrienți pot face, de asemenea, celule mai sensibile la androgeni, precum testosteronul.

Pe baza rezultatelor testelor, gestionează un program natural de reechilibrare a hormonilor pe bază de plante, vitamine și minerale.

Ierburile, vitaminele și mineralele te ajută să obții nivelurile corecte de hormoni, mai degrabă decât să sporești producția de hormoni, așa cum o fac produsele fără prescripție medicală sau pilula contraceptivă. Când nivelul hormonilor tăi este echilibrat, starea pielii va fi reabilitată, ceea ce este cu adevărat o reechilibrare.

 

Cele mai bune remedii naturale pentru acneea hormonală 

Există remedii naturale care ajută în reechilibrarea hormonilor și tratarea acneei hormonale. Iată care sunt acestea:

Vitex

Această plantă ajută la eliminarea acneei hormonale prin creșterea indirectă a nivelului de progesteron. Vitex acționează asupra glandei pituitare și suprimă eliberarea unui hormon numit prolactină. Stresul face ca glanda pituitară să elibereze prolactină suplimentară care, la rândul său, suprimă producția de progesteron. Mai puțin progesteron înseamnă mai mult sebum și mai multă acnee. Deci Vitex împiedică acest lucru.

Semnele obișnuite că ai prea multă prolactină sunt starea de nervozitate și sânii umflați înainte de menstruație.

Lemn dulce

Această plantă ajută la suprimarea producției de androgen (testosteron) la femei. În plus, această combinație face celulele tale mai puțin sensibile la androgeni, fiind, astfel, perfectă pentru a opri excesul de sebum cauzat de androgeni.

Saw Palmetto

Această plantă oprește testosteronul să exercite un efect puternic asupra celulelor tale. Cu cât efectul testosteronului este mai slab, cu atât pielea ta produce mai puțin ulei și cu atât ai mai puțină acnee.

DIM  (Diindolilmetan)

Acesta este, de fapt, un nutrient specific extras din legume crucifere, cum ar fi broccoli. Este minunat pentru acneea hormonală, deoarece DIM face ca celulele tale să fie mai puțin sensibile la andogeni și îți ajută corpul să elimine excesul de hormoni.

Zincul 

Zincul este esențial pentru funcția ovariană optimă, dar cel mai important este un puternic anti-androgen. Asta înseamnă că face celulele mai puțin sensibile la androgeni și, de asemenea, îți ajută corpul să le elimine.

 

Fierul

Fierul este foarte important pentru funcția ovariană optimă. Ai nevoie ca ovarele tale să funcționeze optim pentru a avea niveluri adecvate de estrogen și progesteron pentru a-ți vindeca celulele moarte ale pielii și suprima producția de sebum.

Iodul

Precum fierul, iodul este esențial pentru funcția ovariană. În plus, precum zincul, este esențial pentru eliminarea hormonilor din corpul tău.

Magneziul

Magneziul este mineralul numărul unu pentru probleme cu insulina, cum ar fi rezistența la insulină. Menținerea unui nivel scăzut de insulină împiedică stimularea ovarelor pentru a produce exces de testosteron.

Vitamina A

Vărul natural al lui Accutane /Roaccutane, Vitamina A ajută la controlul și minimizarea producției de sebum. În plus, este un nutrient esențial pentru vindecarea pielii.

Vitamina D 

Nivelurile optime de vitamina D permit ovarelor să producă cantități optime de estrogen și progesteron.

Cel mai  frumos lucru despre ierburi, vitamine, minerale și alți nutrienți este că îți pot reechilibra hormonii. Acestea fac ca ovarele să funcționeze corect, astfel încât eliberează niveluri optime de estrogen și progesteron și nu prea mult testosteron.

 

Alimente pentru acneea hormonală 

În acneea hormonală, la fel ca în multe alte afecțiuni, alimentația joacă un rol foarte important. Anumite alimente te pot ajuta la tratarea cu succes a acneei, deoarece conțin substanțe benefice pentru echilibrarea hormonală și vindecarea pielii. Iată care sunt acestea:

Alimente cu Omega 3 pentru acneea hormonală

Unele dintre alimentele excelente pentru acneea hormonală sunt cele cu conținut de Omega 3. Grăsimile polinesaturate sunt acizi grași care conțin cel puțin 2 legături duble în structură. Două tipuri de grăsimi polinesaturate sunt omega-3 și omega-6. Majoritatea dietelor occidentale conțin un raport de 1:20 de omega-3 la omega-6 atunci când ar trebui să fie de 1: 3. Aceste dovezi sunt corelate cu incidența acneei, arătând că omega-6 sunt pro-inflamatorii și provoacă acnee, în timp ce omega-3 au efecte protectoare pentru a ajuta la scăderea acneei.

Sursele de Omega 3 includ uleiul de pește, uleiul de semințe de in, semințele de in, nucile și semințe de chia.

Alimente antioxidante pentru acneea hormonală

Antioxidanții sunt substanțe chimice care ajută la neutralizarea radicalilor de oxigen din organism care contribuie la deteriorarea oxidativă. Deteriorarea oxidativă a radicalilor distruge ADN-ul celular, afectează lipidele și proteinele și provoacă inflamații. Această inflamație poate duce la producerea acneei și iritarea pielii. Acesta este motivul pentru care alimentele pentru acneea hormonală conțin antioxidanți. Sursele alimentare de antioxidanți includ: fructe și legume, ouă, nuci, semințe și ciocolată neagră

 

Alimente pentru vindecarea intestinelor în acneea hormonală

Intestinele joacă un rol important în menținerea sănătății pielii și reducerea acneei. Un alt grup de alimente pentru acneea hormonală sunt cele care vindecă intestinele. Intestinul conține o mare diversitate de bacterii care ne ajută să avem mișcări intestinale regulate și o digestie bună. 

Studiile au arătat că flora intestinală poate transporta microbiota în exces direct pe piele. Acest lucru se datorează faptului că atunci când peretele intestinal devine permeabil, bacteriile pot trece prin perete și pot intra în sânge pentru a colecta apoi în glandele sebacee care înfundă porii pentru a crea acnee. 

Alimentele de vindecare a intestinelor au proprietăți ce ajută la scăderea permeabilității intestinelor. Principalul lucru pe care dorești să te concentrezi sunt alimentele întregi neprelucrate, acesta va fi cel mai bun mod de a digera eficient alimentele. Alimentele care vindecă intestinele pentru acneea hormonală sunt ouăle, legumele cu frunze verzi și legumele rădăcinoase.

Află 8 secrete pentru a scăpa de cicatrici

Articol scris de Teodora Necula - Comunitatea VVV

Tehnician nutritionist, specialist în terapie naturistă, consilier echilibru hormonal

Website | Facebook | Instagram

 

#acneea hormonala #acneea hormonala tratament natural

Ce au mai parcurs alti cititori...

8 probleme ale pielii pe care le poți trata cu miere de Manuka
Intrebari si raspunsuri
Remedii naturale împotriva căderii părului
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101