Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Obezitatea si diabetul: o relatie gresit inteleasa pâna acum?

Obezitatea si diabetul: o relatie gresit inteleasa pâna acum?

In timp ce tot mai multa lume este interesata de a mânca sanatos si a face miscare, nivelurile obezitatii si, respectiv, diabetului continua sa creasca mai ales in zone precum Europa si Statele Unite ale Americii. Astfel, mai mult de 8% dintre

In timp ce tot mai multa lume este interesata de a mânca sanatos si a face miscare, nivelurile obezitatii si, respectiv, diabetului continua sa creasca mai ales in zone precum Europa si Statele Unite ale Americii.

Astfel, mai mult de 8% dintre americani sufera de o forma de diabet iar un procent de 26 % dintre ei sunt pre-diabetici. In Europa, datele statistice arata ca peste 10% dintre barbati si 9% dintre femei sufera de diabet.

In mod paradoxal, statisticile arata ca tarile din Europa cu cele mai mari rate ale obezitatii sunt si cele ce au cele mai mari sperante de viata, in ciuda faptului ca boli precum obezitatea si diabetul contribuie la aparitia decesului prematur.

Sa fie oamenii pur si simplu lenesi si nepasatori fata de sanatatea si calitatea vietii lor sau  intelegerea medicala a relatiei dintre obezitate si diabet zaharat este gresita?

dieta obezitate diabet

In cadrul unui discurs desfasurat intr-o conferinta TED MED, Peter Attia, chirurg, lanseaza ideea ca relatia dintre obezitate si supraponderabilitate ar putea fi invers proportionala, adica exact opusul a ce se credea pâna acum.

Si ilustreaza acest fapt printr-un exemplu personal.

In parcursul sau ca tânar chirurg, Peter Attia a fost chemat de urgenta intr-o noapte pentru a opera o femeie ce avea ulcer diabetic la picior. Era supraponderala, se gândea el, si deci reponsabila pentru faptul ca avea nevoie sa-i fie amputat piciorul. Câtiva ani mai târziu, Attia a primit o surpriza medicala neplacuta, care l-a facut sa se întrebe: avem o parere gresita despre diabet? Ar putea factorii premergatori diabetului sa cauzeze obezitate şi nu invers? Acest discurs prezinta o privire cel putin interesanta vis-a-vis de modul în care ipotezele ne pot face sa purtam un razboi [medical] gresit.

Surse:

http://www.euro.who.int/en/health-topics/noncommunicable-diseases/diabetes/data-and-statistics

http://www.usnews.com/news/blogs/data-mine/2015/09/22/the-top-10-fattest-countries-in-europe

#diabet #dieta #obezitate

Ce au mai parcurs alti cititori...

O dieta bogata in fibre previne si chiar poate ajuta la tratarea diabetului de tip 2
Cele mai importante beneficii ale uleiului de chimen negru
Un pancreas mai slab cu doar 1 gram poate reversa evolutia diabetului de tip 2
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101