Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Minte
  4. Introducere in ARTA REFLECTIEI SI a MEDITATIEI

Introducere in ARTA REFLECTIEI SI a MEDITATIEI

Procesul de transformare pe care il implica meditatia este unul progresiv. In meditatie, scopul este ca Egoul sa fie redus la tacere. Toate gandurile trebuie sa dispara treptat, cu multa rabdare, ceea ce poate fi frustrant la inceput, mai ales in caz

Procesul de transformare pe care il implica meditatia este unul progresiv. In meditatie, scopul este ca Egoul sa fie redus la tacere. Toate gandurile trebuie sa dispara treptat, cu multa rabdare, ceea ce poate fi frustrant la inceput, mai ales in cazul unei minti ocupate, insa cu cat ignori mai mult gandurile care iti ocupa realitatea, cu atat te vor ignora si ele pe tine.

In cele din urma dispar si ramane doar o stare de de echilibru si de concentrare pe sine - fara stres, fara urgenta, fara dorinta de a repara lucrurile pe care le consideri probleme in viata ta. Toate grijile, mari sau mici, din acel moment al vietii tale si al lumii tale interioare, inceteaza sa mai existe.

In meditatie, pe masura ce gandurile incep sa dispara, straturile ego-ului incep sa apara, permitand acestui intangibil EU sa ramana liber si fara nicio ingradire. Cand te opresti din meditatie, straturile respective revin, se suprapun unul peste celalalt, facand din nou mintea grea si prizoniera. Persoana care incepe sa foloseasca meditatia va simti treptat o mare dorinta de a-si elibera mintea. Viata devine mai plina de sens cand renunti la lucruri care te impiedica sa fii prezent, fericit si productiv.

Cu cat meditezi mai mult, cu atat vei incepe sa observi diferenta dintre felul in care te simti cand meditezi si felul in care te simti cand iti traiesti viata de zi cu zi. Pe masura ce te ocupi de treburile tale zilnice si grijile si stresul isi fac loc inapoi in gandurile tale, vei incepe, treptat, sa fii mai atent la acestea.

Un meditator responsabil va incepe sa inteleaga ca gandurile si sentimentele sale negative sunt cele care il impiedica sa se bucure cu adevarat de propria sa realitate. Cata atentie acorzi gandurilor si sentimentelor tale sau daca vrei sa le lasi sa te copleseasca este o alegere care iti apartine in totalitate, insa, faptul ca devii tot mai constient de felul in care gandurile tale te impiedica sa fii prezent va face diferenta.

Acest proces este parte din regasirea de sine, pentru ca multi oameni care se simt nefericiti nu reusesc sa accepte acele aspecte din ei insisi care ii impiedica sa fie fericiti. De indata ce accepti aceste aspecte, nu prin ignorarea lor, ci prin observarea lor obiectiva, le poti analiza mai usor si poti renunta la ele.

In meditatie, cu cat practici mai mult, cu atat devii mai atent la gandurile si sursele tale. Scopul este sa-ti relaxezi mintea, sa o eliberezi de ganduri. Pe parcursul acestui proces vei intelege mai bine ce inseamna eliberarea de ganduri. Vei observa cat de calm si relaxat te simti cand mintea ta intra in starea meditativa. Aceasta stare poate induce o stare de constiinta modificata, diferita de mintea ta constienta obisnuita. Cu cat practici mai mult meditatia, cu atat vei observa mai bine cum gandurile isi fac loc in mintea ta si iti afecteaza capacitatea de a fi prezent.

Vei simti diferenta intre cum te simti acum si cum te simti cand nu meditezi. Pe masura ce devii constient de felul in care te simti si de faptul ca gandurile te tin la distanta de starea in care esti cand meditezi, vei face treptat modificari in felul in care gandesti si vei incepe sa renunti la gandurile inutile care te distrag de la a fi prezent.

Evoluezi prin meditatie mentinand starea prezenta si invatand sa fii centrat pe sine in toate situatiile vietii. Nu este usor sa faci acest lucru tot timpul, insa simplul fapt ca acorzi atentie abilitatii de a-l face este un pas important in directia corecta.

Vietile noastre moderne extrem de ocupate nu ne permit sa meditam toata ziua si nici nu ne-am dori sa facem acest lucru, cand sunt atatea lucruri de descoperit si de experimentat in intreaga lume, de aceea lucrul cel mai bun pe care il putem face este sa incercam sa fim cat mai prezenti si mai concentrati pe sine posibil, atunci cand ne aflam in starea obisnuita de constiinta.

Fii atent la autocritica din neocortex (mintea rationala) si de bagajul emotional al mintii subconstiente. Acest lucru este posibil numai daca urmarim procesul si lasam la o parte gandurile si emotiile care ne impiedica sa fim centrati pe sine.

Meditatia ne ajuta sa intelegem ca mintea, fara conditionarea egoului, se afla deja intr-o stare de echilibru si de centrare pe sine. Cine suntem cu adevarat in mijlocul oricarui haos prin care trecem in viata este tot ce trebuie sa simtim pe deplin si sa reflectam in exterior.

Pe masura ce meditatia devine mai consistenta, poti experimenta ceea ce se numeste moartea egoului, procesul pierderii de sine pentru regasirea de sine.

Moartea egoului demonteaza tot ce este trivial si lipsit de importanta in viata. Moartea egoului este acea stare in care te eliberezi de atasamentele care obisnuiau sa formeze filtrele de identitate personala folosite in interpretarea experientelor de zi cu zi. Pierderea egoului iti ofera ocazia de a intelege cat de semnificative sau nesemnificative sunt aceste atasamente si cum ti-au afectat viata pana acum.

Modificarile de perspectiva si paradigma sunt deseori insotite de pierderea egoului. Oricat de tentat te-ai simti, lasa-te mai intai intreg procesul sa te patrunda, inainte de a face vreo modificare radicala in viata ta. Foloseste aceasta experienta ca o resursa pentru a compara avantajele si dezavantajele noii tale cale si perspective. Nu te grabi sa iei decizii dupa ce experimentezi moartea egoului.

Sursa utilizata: http://www.collective-evolution.com/2016/10/19/an-introduction-to-mindfulness-meditation/

#ganduri #ganduri negative #meditatie #reflectii #sine

Ce au mai parcurs alti cititori...

7 cauze pentru care iti este greu sa meditezi
Rugaciune si meditatie pentru pace mondiala
Meditatia ajuta vindecarea de la interior spre exterior
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101