Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Parenting
  4. 8 sfaturi pentru a-i ajuta pe copii sa se obisnuiasca cu un bebelus.

8 sfaturi pentru a-i ajuta pe copii sa se obisnuiasca cu un bebelus.

INAINTE:      1. Planificati schimbari majore in rutina copilului cu mult timp inainte pentru a evita lucruri ce l-ar putea deranja cel mai mult. De exemplu, daca copilul doarme in patul dumneavoastra, ajutati-l fie sa se obisnuiasca sa doarma singu

INAINTE:    

 1. Planificati schimbari majore in rutina copilului cu mult timp inainte pentru a evita lucruri ce l-ar putea deranja cel mai mult. De exemplu, daca copilul doarme in patul dumneavoastra, ajutati-l fie sa se obisnuiasca sa doarma singur cu mult timp inainte de venirea bebelusului, fie resemnati-va sa dormiti impreuna cu ambii copii.

2. Faceti schimbari in stilul de viata cu mult timp inainte. Daca planificati sa aduceti ajutor din afara pentru a va ajuta cu treburile casei sau planuiti sa lasati copilul frecvent cu cineva, planificati timp cu noua persoana pentru a-l ajuta pe copil sa se acomodeze

3. Folositi primele luni de graviditate pentru a vorbi despre familii. Dati exemple de alte familii cu mai mult de un copil si, pas cu pas, introduceti conceptul schimbarii care va urma in familia dumneavoastra

4. Ajutati copilul sa-si dezvolte o viata individuala cu mult timp inainte de nastere. Daca planuiti sa-l trimiteti la gradinita.

5. Planuiti saptamanile din ajunul nasterii. Daca copilul va sta cu bunica in timpul in care sunteti la spital, atunci planificati cateva  vizite preliminare ca si “cadou”. Daca tatal va juca un rol important in ingrijirea copilului, asigurati-va ca stie care detalii   sunt importante pentru a face lucrurile ‘asa cum trebuie”.

6. Spuneti copilului  unde este bebelusul si lasati-l sa-l atinga. Vorbiti despre cat de neajutorat va fi bebelusul, cum va plange mult si va murdari scutecele. Vorbiti despre faptul ca si el a fost  la fel ca un bebelus, uitati-va impreuna la poze. Nu va referiti la noul bebelus ca un prieten de joaca deoarece aceasta nu va fii adevarat decat dupa o lunga perioada de timp.

 7. Luati-va la revedere de la copil inainte sa mergeti la spital chiar daca  trebuie sa-l treziti noaptea. Aceasta va reduce nelinistea separarii si va produce un climat de onestitate si incredere in care copilul nu e intotdeauna ingrijorat de un alt act de disparitie.

 

DUPA:          

           1. Incercati sa faceti la fel de multe lucruri impreuna precum faceati inainte de sosirea bebelusului.

          2. Acceptati si incurajati ofertele de ajutor. Nu puneti prea mult accent pe faptul ca el e’baiatul meu mare” deoarece copilul  s-ar putea sa nu fie prea fericit sa fie cel mai mare. Includeti-l in activitatile dumneavoastra zilnice. La inceput s-ar parea ca ajutorul lui sa nu fie mai mult decat bataie de cap, dar, cu putina practica, o sa va surprinda cu cat de mult va poate ajuta.

          3. Acceptati comportamente ocazionale ca de bebelus. Esential pentru permiterea unei rate de dezvoltare si maturizare proprii este siguranta de a ti se da voie sa te intorci la ceea ce-ti este familiar atunci cand te indrepti spre ceva nou. Daca copilul vrea sa poarte scutec sau sa bea din sticla cu biberon, nu faceti mare scofala din asta. Daca el vede ca asta nu inseamna prea mult pentru dumneavoastra, atunci el se va simti in siguranta sa cresca si sa se maturizeze in iubirea dumneavoastra

          4. Vorbiti despre avantajul de a fi mai mare. Poate ca a venit timpul sa introduceti anumite privilegii cum sunt banii de buzunar, sau “timp.special” cu tata. Calitatea relatiei cu tatal poate ajuta foarte mult in a compensa reducerea timpului petrecut cu mama.

          5. Acceptati orice manifestari de gelozie ca semne ca celalalt copil este stresat si faceti ceea ce e necesar pentru a-i intari respectul de sine.

          6. Supravegheati bebelusul cu atentie deoarece copiii pot sa le faca rau fara sa vrea.

          7. Ajutati copilul sa simta ca bebelusului ii place de el. “O, uite ca-ti zambeste din nou.”

          8. Aveti grija sa nu faceti astfel incat sa se para ca viata copilului e secundara nevoilor bebelusului. In loc sa spuneti “Liniste, bebelusul doarme !” puteti spune “Bebe doarme, hai sa vorbim in soaapta.” Sau “Aseaza-te langa mine ca sa-mi fii aproape cand alaptez.” Sau “Lui bebe ii place tare mult cand il mangai asa bland.” De asemenea puteti vorbi atunci cand va ocupati de copilul mai mare, adresandu-va ,spre exemplu , bebelusului spunandu-i “o sa mai astepti putin cu schimbatul scutecului pana ii dau de mancare fratelui tau.”

 

Sursa :

Bita Zerbes, B.Sc
Managing Partner

Verdant Isle Dental Clinic
http://www.verdantisle.com/

#acceptare #alaptare #atentie #bebelus #copii #frate #gelozie #mama #rabdare #schimbare #schimbari #sfaturi #sora #tata

Ce au mai parcurs alti cititori...

5 pasi pentru a reduce stresul ce duce la gelozie intre copii
7 Sfaturi practice pentru creşterea imunităţii copiilor la schimbarea de sezon
10 sfaturi pentru a creste un copil cu respect de sine si curaj
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101