REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 24-26 MAI

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Parenting
  4. 7 Sfaturi practice pentru creşterea imunităţii copiilor la schimbarea de sezon

7 Sfaturi practice pentru creşterea imunităţii copiilor la schimbarea de sezon

Iată câteva sfaturi avizate despre ce este bine să faci pentru a contribui la întărirea sistemului imunitar al copilului şi a reduce la minimum riscul de răceală şi gripă.

Trecerea la sezonul rece şi reîntoarcerea în colectivitate cresc riscul îmbolnăvirilor în rândul copiilor. Un sondaj recent realizat în Marea Britanie sugerează că peste 80% dintre copii răcesc la începutul anului școlar.

Un copil răceşte în medie de 8-10 ori pe an, însă părinţii nu ar trebui să se îngrijoreze, deoarece aceste răceli ajută la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic. Totuşi, ce ar trebui să faci tu, ca părinte, pentru a evita pe cât posibil aceste situaţii?

Weeken Minunat Cashback Garantat - MAI.blog.MAI Remineralizată cu Plasma Marină BIOCEAN! - blogMAI multă energie cu până  la 20% REDUCERE la produsele RAWBOOST! - blogProvocarea lunii recomandat Iulia Bledea! Comandă acum!Sare celtică blog
 

Imunitatea la copii

Imunitatea este mecanismul natural de apărare al organismului nostru împotriva duşmanilor externi numiţi agenţi patogeni, adică virusuri, bacterii, fungi, radiaţii, substanţe toxice etc., care pot provoca îmbolnăviri. Atunci când organismul nostru este atacat de agenţi patogeni, sistemul imunitar secretă anticorpi (imunoglobuline), meniți să lupte împotriva acestora.

La naştere, sistemul imunitar al copilului este imatur și se formează progresiv, prin dezvoltarea naturală a acestuia, în paralel cu procesul de recunoaştere imună prin contact cu mediul extern. De aceea, copilul trebuie protejat în aşa fel încât sistemul său imunitar aflat în plină dezvoltare să facă faţă contactului permanent cu agenţii patogeni.

 

Cum poţi contribui la dezvoltarea imunităţii copilului?

Iată câteva sfaturi avizate, sintetizate în acest infografic, despre ce este bine să faci pentru a contribui la întărirea sistemului imunitar al copilului şi a reduce la minimum riscul de răceală şi gripă.

Dă click pe imagine pentru a descărca infograficul sau share pentru a-l împărtăşi cu prietenii!

infografic apiland imunitate copii

 

Produse apicole pentru creşterea imunitatii copiilor

Probabil îţi mai aduci aminte că în copilărie părinţii sau bunicii insistau să iei o linguriţă de miere dimineaţa, pe stomacul gol, pentru a te ţine departe de răceli. Produsele apicole au fost dintotdeauna aliaţi importanţi ai sănătăţii noastre şi ai sistemului imunitar. Pentru copii, pe lângă mierea crudă, care este sănătoasă şi gustoasă, sunt foarte indicate şi lăptişorul de matcă pur şi Tonicul junior.

 

Lăptişor de matcă pur

Lăptişorul de matcă pur reprezintă hrana exclusivă a mătcilor, dar şi unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru imunitate scăzută. Datorită compoziţiei sale complexe (vitamine, aminoacizi, minerale, oligoelemente, lipide și acizi grași esențiali), lăptişorul de matcă pur este considerat un “hiperaliment”, care acţionează preventiv întărind sistemul imunitar al copiilor. Din multitudinea de substanţe active prezente în lăptişorul de matcă pur, cele mai importante pentru creşterea sistemului imunitar sunt:

Lăptişorul de matcă pur este foarte indicat în cazul copiilor, pentru a preveni îmbolnăvirile dese sau pentru a grăbi însănătoşirea.

 

Când şi cum poţi administra lăptişor de matcă pur copiilor?

Administrarea lăptişorului de matcă pur este recomandată copiilor după vârsta de doi ani (în unele cazuri, se poate administra și după vârsta de un an).

Pentru rezultate optime, recomandăm să faceţi două cure pe an (primăvara şi toamna) a câte 6 săptămâni/fiecare.

Lăptişorul de matcă pur se administrează sublingual pănă la dizolvare totală, dimineaţa, cu 20 - 30 minute înainte de masă. Doza recomandată este de 0,5 g/zi pentru copii şi 1-2 g/zi pentru adulţi. Produsul este însoţit de o linguriţă dozatoare.

Poate fi consumat şi omogenizat în miere în proporţie de 2% (Ex: 10g lăptişor de matcă pur în 500g miere crudă). În acest caz, doza recomandată este de 1-2 linguriţe/zi pentru copii şi 1-2 linguri/zi pentru adulţi.

Lăptişorul de matcă pur se păstrează la frigider, la temperaturi cuprinse între 2ºC și 6ºC.

 

Tonic junior

Tonicul junior reprezintă cea mai simplă şi eficientă soluţie pentru părinţi, atunci când vorbim despre imunitatea copiilor. Fiolele de Tonic junior sunt un mix optim de lăptișor de matcă pur, polen crud, miere crudă, propolis și suc de portocale, un adevărat deliciu pentru copii, dar și o sursă perfectă de sănătate pentru organism. Acesta este un cocktail natural de vitamine, minerale, aminoacizi, oligoelemente, lipide și acizi grași esențiali, special creat pentru a răspunde nevoilor organismului copiilor, aflat în creștere.

Tonicul junior întăreşte sistemul imunitar, protejează organismul împotriva virozelor şi gripei, îmbunătățește performanțele fizice și intelectuale şi dă energie celor mici.

Citeşte mai multe despre Tonicul junior - aliatul copiilor pentru imunitate, memorie și vitalitate

 

Când şi cum poţi administra Tonicul junior copiilor?

La fel ca şi în cazul lăptişorului de matcă, Tonicul junior nu este recomandat copiilor mai mici de doi ani (în unele cazuri, se poate administra și după vârsta de un an).

Tonicul junior se administrează, de preferință, dimineața, cu 20-30 minute înainte de masă.

Doza uzuală recomandată este de 1 fiolă/zi pentru copii şi 1-2 fiole/zi pentru adulţi. Pentru rezultate optime, recomandăm să faceţi două cure pe an (primăvara şi toamna) a câte 6 săptămâni/fiecare.
Tonicul junior se păstrează la temperatura camerei, fiind foarte simplu de transportat şi de administrat oriunde v-aţi afla. În plus, datorită sucului de portocale din compoziţia sa are un gust foarte bun, fiind un deliciu pentru copii.

Descoperă toate produsele apicole recomandate pentru imunitate!

Aşadar, dacă eşti în căutarea unui tratament pentru creşterea imunităţii copilului tău, produsele apicole ApiLand reprezintă cea mai bună şi mai naturală alegere. Fie că optezi pentru Lăptişorul de matcă pur sau Tonicul junior, rezultatele nu vor înceta să apară. Cel mic va răci mai rar sau chiar deloc şi va trece mai rapid peste episoadele de răceală şi gripă. În plus, aceste produse apicole îmbunătăţesc capacitatea de memorare şi concentrare, ajutând copilul să înveţe mai uşor şi să facă faţă cu succes sarcinilor de la şcoală sau activităţilor extra-şcolare.

 

SURSE

https://www.apiland.ro/blog/sanatate/imunitate-scazuta-copii

#copii #imunitate #produse apicole #sfaturi

Ce au mai parcurs alti cititori...

Imunitate puternica in sezonul rece cu produse apicole
Tonicul junior - mix apicol pentru copii sănătoşi şi energici
Top 4 produse apicole ce fac minuni pentru imunitate
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101