AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

7 motive sa bei apa cu sare in fiecare dimineata

Ati auzit vreodata de apa sole? Daca nu, este in regula, multi oameni probabil ca nu au auzit despre ea, dar acum este timpul sa invatati despre aceasta bautura uimitoare, 100% naturala.

Apa sole (pronuntata so-lei), nu este un remediu miraculos sau un nou capriciu, ci mai degraba o mixtura  bogata in minerale de sare nerafinata si apa care sprijina capacitatea naturala a corpului de a se regla si trata de unul singur. Termenul Sole vine din latinul "sol", care inseamna soare.

De ani de zile ni s-a spus ca sarea poate fi daunatoare sanatatii noastre si ideea de a bea apa sarata poate suna mai mult decat contraproductiv. Insa sarea naturala este sanatoasa.

Da, sarea este buna pentru tine

Adevarul este ca sarea nerafinata este de fapt buna pentru tine. Ajuta sa iti echlibreze nivelul de zahar din sange, te ajuta sa iti pastrezi oasele puternice, regleaza metabolismul, iti intareste sistemul imunitar si multe altele..

Sarea naturala ofera un numar de nutrienti si minerale intr-o modalitate in care corpul le recunoaste si stie cum sa le foloseasca. In sarea naturala se gasesc peste 80 de microminerale importante pentru corpul nostru, minerale ce ii ofera acesteia culoarea de gri , roz, albastru, verde si chiar negru. O sare naturala va fi mereu colorata fata de o sare procesata precum cea iodata care va fi mereu alba lipsita de nutrienti.  Cititi mai multe despre felurile diferite de sare in articolul : Patru specialitati de sare care iti pot schimba in bine sanatatea

Ce se intampla cand sarea naturala este adaugata in apa filtrata?

Ionii pozitivi din sare incercuiesc ionii negativi ai moleculelor apei si vice versa. Acest lucru creaza o noua structura care are o incarcatura electrica ce este cu usurinta absorbita de corp. Apa nu mai este apa si sarea nu mai este sare.

Odata ce a fost ingerata, incarcatura electrica din solutie lucreaza cu corpul sa transmita semnale electrice intre celule si de asemenea sa asiste rinichii in mentinerea echilibrului fluidelor din corp.

Sa bei o mixtura de sare naturala si apa nu este nimic nou, aceasta a fost folosita ca remediu pe tot globul de secole. Atat anecdotele cat si probele stiintifice sustin folosirea ei pentru urmatoarele:

Hidratare: Da, ni se spune sa bem multa apa, si in timp ce majoritatea oamenilor au intr-adevar nevoie sa bea mai multa apa, este posibil sa bei prea multa. Dupa spusele lui Matt Stone, autorul cartii " Mananca pentru caldura: O abordare metabolica pentru mancare si bautura", consumarea in cantitati mari a apei simple poate de fapt sa faca corpul sa devina foarte diluat.

Cand acest lucru se intampla poate sa puna o foarte mare tensiune asupra corpului si sa incetineasca metabolismul. Sanatatea celulara este dependenta de o concentratie specifica de minerale si electroliti.

Cand bem cantitati mari de apa simpla, fluidele extracelulare devin diluate, ceea ce duce la crearea unui raspuns stresant si la eliberarea de adrenalina. Stone spune "nici o alta creatura nu este indepartata de la programarea sa instinctuala pana la punctul sa bea accidental prea mult". Consumand apa cu sare naturala permitem corpului sa absoarbe si sa foloseasca apa pe care o asimileaza.

Ai udat vreodata o planta cand este foarte uscata? Apa curge direct pe fundul ghiveciului. Daca bei apa tot timpul este aproape acelasi lucru- continuam doar sa urinam si sa bem. Putina sare naturala si se incetineste acest proces permitand ca toate bunatatile apei sa fie absorbite si folosite. Pe langa aceasta, o lege simpla spune ca unde merg mineralele acolo merge si apa fiind atrasa de catre acestea. daca mineralele din sare merg in celule, apa v-a urma si va hidrata direct celulele.

Digestia: Apa sarata incepe sa activeze glandele salivare din gura, eliberand amilaza. Pasul initial din procesul de digestie este foarte important. In stomac, sarea naturala stimuleaza acidul clorhidric, ajutand la producerea acestuia si o enzima care digera proteinele, amandoua ajutandu-te la descompunerea mancarii. De asemenea stimuleaza secretia din tracul intestinal si ficat ajutand cu digestia. Consumul regulat de apa sole poate ajuta la reglarea tractului intestinal si astfel la cresterea absorbtiei de nutrienti.

Somnul: micromineralele gasite in sarea nerafinata calmeaza sistemul nervos. Sarea este cunoscuta ca reduce cortizolul si adrenalina, doi hormoni de stres periculosi. Acest lucru poate ajuta la o noapte si un somn mai lin.

Detoxifierea: datorita mineralelor bogate din Sole, corpul este ajutat in procesul natural de detoxifiere. Sarea este un antibacterian natural si deci poate sa ajute organismul sa scape de bacteriile periculoase.Sarea a fost folosita de peste 5000 de ani in detoxifiere in practici din medicina traditionala indiana Ayurveda.

Sanatatea oaselor: o teorie despre care suntem din ce in ce mai constienti privind osteoporoza si alte tulburari de oase este ca organismul foloseste calciu si alte minerale din oase pentru a supravietui si a neutraliza aciditatea din sange. Pentru ca Sole este plina de minerale sanatoase naturale si are un efect de alcalinizare, se considera ca ajuta la imbunatatirea sanatatii oaselor.

Pielea: sarea naturala contine minerale care pot sa iti ajute pielea sa se simta si sa arate foarte bine. Cromul lupta impotriva acneei si reduce infectiile de piele, sulful mentine pielea curata si fina si poate ajuta un scalp uscat, eczema si iritatii care sunt de obicei un rezultat al deficitului de sulf, zincul ajuta la vindecarea rapida a ranilor, intareste sistemului imunitar si regleaza activitatea glandelor sebacee, iar iodul ajuta in marirea consumarii de oxigen si a ratei metabolice a pielii.

Mineralele: dupa spusele Dr. Linus Pauling, dublu castigator al premiului Nobel, "poti urmari fiecare boala, fiecare afectiune si fiecare indispozitie dupa un deficit de minerale". Mineralele sunt baza nutritiei si a sanatatii. Fara ele nici un sistem din organism nu functioneaza cum ar trebui. Vitaminele si alti nutrienti nu sunt descompuse sau absorbite cand aminoacizii si enzimele nu functioneaza din cauza unei lipse vitale de minerale. Din cauza solurilor epuizate si a dietelor foarte rafinate, deficitele de minerale sunt azi mai frecvente ca oricand. Sole, facuta cu sare bogata in minerale, este o sursa bogata de minerale vitale precum barium, bismut, crom, magneziu, seleniu, zinc, titan si altele.

Alte beneficii  ale apei Sole:sare

Imbunatateste energia
Reduce zaharul din sange
Reduce crampele musculare
Reduce tensiunea

Cum sa o prepari si cum sa o bei:

Umple un borcan cu o treime de sare naturala nerafinata - sare grunjoasa de mina, sare de Himalaya sau sare de mare necprocesata
Umple borcanul cu apa filtrata, lasand doua degete distanta la suprafata
Acopera solutia cu un capac de plastic (nu metalic)
Agita-l si lasa-l sa stea pentru 24 de ore
Verifica-l dupa 24 de ore sa vezi daca toate cristalele de sare s-au dizolvat, si mai adauga sare.
Cand sarea nu se mai dizolva Sole este gata.
Tine-o acoperita in dulap sau pe masa. Proprietatile antibacteriale si antifungice ale lui Sole o sa o ajute sa reziste pe termen nelimitat.

Adauga jumatate de lingurita de Sole la un pahar de 250 ml cu apa filtrata (aceasta poate sa fie apa calduta) in fiecare dimineata, inainte de micul dejun. Gusta din Sole, daca are gust sarat (asa cum ai astepta sa aibe gust apa sarata), daca este asa atunci este cantitatea perfecta pentru tine.

Daca are gust prea sarat, dilueaza cu apa plata filtrata pana cand are gustul potrivit. Daca nu este suficient de sarata, mai adauga Sole pana cand echilibrul este corect. Trebuie sa ai incredere in simturile tale de data asta- corpul tau stie cel mai bine! Cantitatea de care ai nevoie poate sa varieze in fiecare zi. Apa sole se bea dimineata pe stomacul gol.

Cea mai buna sare naturala:

Ai putea sa gasesti multe feluri de sare nerafinata potrivita in magazine, dar verifica eticheta, trebuie sa scrie "nerafinata"- unele saruri de mare sunt inca rafinate. Este foarte important ca sarea pe care o folosi sa fie naturala de calitate.

Noi va recomandam sarea roz de Himalaya, este cea mai bogata sare in minerale. Insa si cea autohtona gunjoasa de mina este de asemenea foarte buna. Daca nu ai timp si nu vrei sa faci apa Sole, este foarte bine si daca in apa pe care o bei dimineata pui un pic de sare naturala (un vf de cutit la 1 litru de apa). Amesteca bine si bea pe stomacul gol.

Nota: consulta mereu un practician de sanatate inainte sa incepi orice rutina naturala de sanatate. Ai grija sa iti observi simptomele. Daca simti ca nu iti face bine, dilueaza cu mai multa apa la inceput pana corpul se echilibreaza treptat.

Surse pentru acest articol cuprind:
http://www.scientificamerican.com/article/its-time-to-end-the-war-on-salt/
http://www.scientificamerican.com/article/what-science-on-hypertension-really-shows/
http://www.thealternativedaily.com/7-reasons-drink-warm-salt-water-every-morning - sare in apa

Like Share Share Tweet106302 vizualizari

Postat in categoria Sfaturi practice

Etichete: apa, hidratare, minerale, nutrienti, sanatate, sarea,

Comentarii recente:
slavescu doinita13 January 2014 10:32Raspunde

va rog sa-mi dati si mie un raspuns.am varza murata la care am folosit sare grunjoasa ne iodata si as dori sa-mi spuneti daca poate fi la fel de benefica zeama,caci are gust bun sifacind tratament pentru inima,nu am voe sa consum sare,dar zeama de varza mai pot.interesant e si astept raspuns.va multumesc.

nyku13 January 2014 18:22Raspunde

E buna, cu lingurita. Pentru toti cei care cred ca a bea saramura(apa cu sare) e ceva minunat, va puneti sanatatea in joc.

slavescu doinita13 January 2014 10:36Raspunde

vreau sa stiu daca zeama de varza la care sa folosit sare grunjoasaa ne iodata poate fi la fel de buna.mersi.

Alec Blenche13 January 2014 17:02Raspunde

Rste foarte buna si aceea si mai este si plina de probiotice daca nu a fost preparata cu apa fiarta

Bogdanian13 January 2014 11:18Raspunde

Multumesc pentru articol

Petro13 January 2014 15:40Raspunde

articol f bun

Irina13 January 2014 15:55Raspunde

Va rog sa corectati greselile gramticale din acest articol (spre exemplu". daca mineralele din sare merg in celule, apa v-a urma si va hidrata direct celulele." , corect: . Daca mineralele din sare merg in celule, apa va urma si va hidrata direct celulele.)!

Alec Blenche13 January 2014 17:03Raspunde

multumim de observatie

Zdupes14 January 2014 01:28Raspunde

eu folosesc sare de la salina din Praid direct de la surs?, f?r? nicio modificare

olympe14 January 2014 06:49Raspunde

multumesc,, articol excellent,,,

Mircea Popa15 January 2014 10:42Raspunde

Articolul e bine venit....stiu caz concret cu o persoana care multi ani a redus la limita consumul de sare si s-a trezit cu probleme...stari de lesin ,oboseala cronica si chiar probl.neurologice ,totul a venit si pe consumul a 1,5-2 l de apa simpla/zi..QED

gheorghe15 January 2014 14:11Raspunde

-Reduce tensiunea - Vene sanatoase - Pierdere in greutate Orice doctor cardiolog iti va spune contrariul a ceeace am mentionat mai sus si ca trebuie sa reduci consumul de sare ! Care-i adevarul ?

Alec Blenche15 January 2014 14:29Raspunde

Adevarul este in rezultate , si nu uitati nu vorbim de sarea iodata procesata chimic....

Anca12 July 2014 12:01Raspunde

tor doctorul cardiolog o sa-ti spuna si ca grasimile saturate or sa te omoare, si de fapt nu prea e asa...

Marianna26 January 2014 00:58Raspunde

Eu am citit despre beneficiul consumului de sare in dieta Oshawa.Acest medic recomanda un amestec de sare de mare(bineinteles neiodata) si seminte de susan,amestec care se numeste ,,gomasio''si care ajuta la alcalinizarea organismului si la vindecarea a diferite boli.Totusi cred ca acest consum de sare se face si in prezenta unui regim fara proteine animale.Altfel este riscant pentru sanatate.Eu am urmat 10 zile Regimul Nr 1 al lui Oshawa si am consumat acest gomasio dimineata o lingurita si nu am avut nimic.Dar regimul acesta presupune ca pe parcursul celor 10 zile sa se consume doar grau,orez,mei si hrisca,gatite sub diverse forme.Pot spune ca am inteles si scopul pt care era recomandat gomasio si anume pentru a evita pierderea Ca din organism.Cat priveste regimul vegan am incercat insa nu ma simt f bine.Eu consum lapte de migdale dar il fierb si il tolerez f bine.Am incercat varianta cruda si mi-a fost f rau.Mie mi se pare ca se consuma foarte multe grasimi chiar daca sunt ele vegetale.Sa nu uitam ca nucile,alunele,migdalele si toate semintele contin foarte multe grasimi.Eu incerc sa mananc cat mai putine grasimi.In ceea ce priveste branza si dependenta de aceasta,este foarte posibil pt ca si eu ma numar printre cei care ar renunta la carne dar nu si la branzeturi.Si chestia cu viteii ucisi ca sa li se fure laptele se refera la laptele si branzeturile produse pe scara industriala,nu si la cele obtinute in gospodariile taranilor.Eu am crescut de mica cu animale si parintii mei nu au taiat niciodata viteii ca sa mancam noi tot laptele.Dimpotriva,vaca nu da lapte fara vitel.Asdar nu este neaparat sa se renunte la lactate daca acestea provin dintr-o sursa ecologica.Si apoi decat sa mananci tofu care nu avem siguranta ca nu provine din soia modificata genetic,mai bine mananc branza de vaci facuta din lapte de la vaca parintilor mei.Si as mai aduce un argument:Stramosii nostrii mancau de toate si munceau si traiau pana la 80-90 ani poate chiar mai mult.In zilele astea nu cred ca se mai ajunge la varstele astea si nu din cauza proteinelor animale,ci din cauza chimicalelor si otravurilor continute de alimente.De cat sa mancam hrana adusa de peste mari si tari fie ea si raw (pt ca nu ne garanteaza nimeni ca este bio deoarece nu putem verifica)mai bine consumam alimente proaspete,diversificate si din sursa sigura de pe taramurile noastre.Se spune ca fiecare zona a pamantului contine si produce acele plante si organisme necesare traiului in acea zona.Dar acum din cauza globalizarii mancam alimente de care nu am auzit niciodata si nici macar nu suntem siguri ca ne fac bine doar ca trebuie sa credem tot ceea ce ni se spune.

Mimi03 May 2014 02:08Raspunde

Cred ca faci foarte rau incercand sa minimizezi consumul de grasimi. Consulta un nutritionist. Iti va explica despre seminte, nuci, alune, ca sunt pline de "grasimi bune" (ca si carnea de peste) si poate vei afla ce rol au grasimile astea in functionarea sistemului nervos. Succes!

Elena Bobu22 April 2014 20:56Raspunde

Multumim autoarei articolului si Articolul este foarte interesant ,ca si comentariul Marianei! Mi-am luat sare de Himalaya si m-am decis sa incerc aceasta dieta si precizarile Marianei ,care l-a incercat ,m-au convins.Promit sa revin dupa ce o voi tine .Cat timp trebuie consumata ? .

florin05 May 2014 01:40Raspunde

ha ,ha!acum am motiv sa ma bucur,de maine stiu cum imi place apa,in ultimul timp chiar nu mai era interesanta,pentru ca nu avea...gust!bun site-ul asta,bio....! cele bune!

Maria11 July 2014 21:19Raspunde

Articolul este f. interesant, dar cred ca ar trebui sa stim daca sunt si contraindicatii , daca avem probleme de sanatate , cum ar fi hipertensiunea care prevede un aport minim de sare , chiar fara sare , in cazul acesta cine ne poate da detalii mai ample , sa nu sticam mai mult incercand sa reparam . Eu chiar as fi interesata sa urmez aceasta cura , dar sunt hipertensiva, diagnosticata si cu osteoporoza , o circulatie periferica mai deficitara . Daca cineva este de competenta sa ne lamureasca mai bine in acest sens , rog sa o faca ! Cu multumiri anticipate . Maria !

Eugenia Narcisa21 October 2014 16:36Raspunde

Spune in articol "reduce tensiunea!" Buna si intrebarea altcuiva, cat timp e bine de urmat aceasta cura ? Pacat ca nu raspunde nimeni intrebarilor cititorilor!

15 February 2015 20:11Raspunde

Dupa cercetarile medicilor germani este buna si pentru hipertensiune. Sarea care este daunatoare rinichilor si care iti ridica tensiunea este sarea golita de toate mineralele ei si din care ramane numai NaCl, asa zisa "sare alimentara". sarea integrale de mare sau de Himalaya are toate microelementele necesare vietii. nu au fost "purificate".

Adina12 February 2015 15:03Raspunde

Interesant articol. Are contraindicatii? Multumesc!

Doris17 September 2015 18:04Raspunde

Foarte folositoare aceste informatii, multumesc, sunteti minunati.

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Motive pentru a zâmbi

Motive pentru a zâmbi

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Hepatita B: o abordare naturopata

Hepatita B: o abordare naturopata

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE