1. Varza este una dintre cele mai vechi legume, datand de prin 1600.
2. Varza este disponibila in multe soiuri: rosie sau violeta, verde sau varza de Napa, de obicei utilizata in bucataria chinezeasca, bok choi(varza chinezeasca tanara) si varza de Bruxelles.
3. Varza are putine grasimi saturate, 0 colesterol, dar multe fibre, vitaminele C, K, A, B6, folat(acid folic) potasiu, mangan, tiamina, calciu, fier si magneziu.
4. Cea mai mare mancare de varza facuta vreodata a fost gatita in 2008 in orasul macedonean Prilep, cu 80 191 de sarmale, cantarind 544 kg.
5. Se stie ca bautul sucului din varza ajuta la vindecarea stomacului si a ulcerelor intestinale.
6. Daca cineva priveste la ingredientele unei diete cu putine calorii, varza este in capul listei. O cana de varza tocata are doar 15 calorii. Este clar un aliment pentru pierderea in greutate.
7. Varza contine cantitati seminificative de fibra si fier, ceea ce ajuta la mentinerea unei bune si sanatoase conditii a tractului digestiv si colonului.
Citeste mai multe informatii despre beneficiile consumului de varza, aici:Beneficiile consumului de varza.
Varza blocheaza tiroida , la cei cu tiroidita .
O cana de varza are 15 calorii ....cine naiba maninca varza cu cana? Voi de la VIATA IN VERDE VIU ?Mai ginditi un pic !
bre... ai inceput-o cu oistea-n gard: "varza" e un cuvant de origina DACICA! Daca matale ai impresia ca varza a aparut in laborator in jurul datei de la "1600"...da-mi voie sa te iau peste picior. Dixit!