Una dintre cele mai mari probleme pe termen lung cu care se confrunta indivizii ce constientizeaza importanta sanatatii proprii este atotpatrunzatoarea contaminare a hranei. De zeci de ani Agentiile pentru Alimente si Medicamente si alte agentii guvernamentale au permis industriei alimentare de multe miliarde de euro sa cultive, creasca si sa proceseze produsele ei cu sute de chimicale si practici indoielnice. Chiar mai rau, publicul este in mod deliberat tinut in intuneric in legatura cu multe dintre acestea.
Pesticide
Peste 400 de pesticide sunt aprobate pentru utilizare in alimentele care ajung pe mesele noastre, si in fiecare an milioane de tone sunt aruncate asupra terenurilor de cultura, padurilor, pajistilor si campurilor unde cresc alimentele cu care ne hranesc, atat in tara cat si inafara. La o singura masa, o persoana poate consuma cu usurinta o duzina de reziduuri de diferite chimicale neurotoxice sau cancerigene.
OFiciul pentru Programele Pesticidelor de la Agentia de Protectia Mediului SUA (EPA) nu include potentialul de multiple expuneri la acelasi pesticid atunci cand calculeaza nivelele reziduale permise ale unui compus dat. Savantii EPA au gasit ca la orice moment dat, daca aceste reziduuri ar fi totalizate, ar depasi 500 % din aportul zilnic permis. (Nota traducatorului: expunerile multiple constau in totalul dozelor unei chimicale care este inclusa in mai multe produse la care este expusa aceeasi persoana pe o anumita perioada; de exemplu triclosanul are o doza maxima in sapunul antibacterian, in pasta de dinti, produsele de curatenie, dar daca le folosesti pe toate in aceeasi zi, de fapt esti expus la o doza totala mult mai mare decat cea mentionata pe eticheta fiecarui produs).
Mai mult, aceste chimicale nu au fost testate pentru siguranta umana, iar EPA nu are o metoda stiintifica acceptabila pentru determinarea riscului la expuneri multiple.
Hormonii de crestere - BGH
Hormonul bovin de crestere (BGH) este o versiune sintetica, modificata genetic al unui hormon produs natural de vaci. Scopul acestuia este de a spori productia de lapte a unei vaci chiar si cu 25%. Se estimeaza ca BGH este injectat in 30% din intregul septel de vaci de lapte.
Aprobarea data pentru BGH s-a datorat in mare parte studiului pe cobai facut de corporatia Monsanto (producatorul de BGH ) care a hranit cobaii cu lapte plin de BGH . Initial, nu s-a raportat nici o urma de BGH in sangele cobailor, dar mai tarziu s-a dovedit ca oficialii nu au citit niciodata intregul raport si ca s-a gasit ca 20-30% dintre cobai aveau urme de BGH in fluxul sanguin si unii au dezvoltat chisturi tiroidiene.
A devenit dificil de evitat BGH deoarece nu se impune etichetarea de produse continand BGH. De fapt, Monsanto a ajuta la sponsorizarea legislatiei federale (care a fost adoptata) si care impiedica producatorii de lapte sa isi eticheteze produsele ca fiind fara BGH , chiar si atunci cand acestea sunt lipsite de respectivul hormon.
Aditivi
Aproximativ 2000 de aditivi alimentari - coloranti si aromatizanti artificiali, agenti stabilizatori, de texturare, indulcitori si antimicrobieni sunt permisi in hrana noastra. Studiile arata ca unii aditivi ar putea fi cancerigeni, cum ar fi diferiti coloranti alimentari, inclusiv Galbenul Nr. 5, care este gasit in cerealele pentru micul dejun, bauturile racoritoare, inghetata, bomboane, produse de patiserie si paste.
Aditivii de evitat includ aspartamul, uleiul vegetal bromurat, BHA si BHT (butilatul hidroxitoluen si butilatul hidroxianisol), MGS (monoglutamatul de sodiu), nitritii, zaharina, sulfitii si diferitii coloranti alimentari.
OMG-urile (organismele modificate genetic)
Proliferarea organismelor modificate genetic este inca un exemplu al efectelor devastatoare ale agribusinessului asupra hranei noastre. Aceste alimente demoleaza barierele genetice fundamentale si altereaza permanent codul genetic al plantei prin combinarea acestuia cu gene ale speciilor nesimilare si neinrudite.
Zeci si zeci de companii utilizeaza acum tehnologia de recombinare genetica pentru a produce combinatii genetice nemaivazute. Potrivit unei monitorizari a culturilor testate in camp efectuate de Uniunea Oamenilor de Stiinta Preocupati (Union of Concerned Scientists), 93% dintre schimbarile genetice sunt efectuate pentru a face mai usoare si profitabile producerea si procesarea alimentelor, si doar 7% sunt facute pentru a imbunatati nutrientii sau gustul.
Daca ai sensibilitati la hrana, data viitoare cand mananci porumb, soia sau rosii, acest lucru ar putea constitui un fel de cal troian, care sa aduca alergeni si toxine nebanuite in corpul tau. Este chiar si mai alarmant de stiut ca daca nu a existat aproape nici un fel de testare de siguranta si intrucat substantele modificate nu sunt listate pe etichetele alimentelor, nu este nici un fel de modalitate de a afla care dintre alimente contin astfel de substante.
Sursele pentru acest articol includ:
http://www.healingthebody.ca/reasons-food-is-hurting-you/
Trivieri, Larry. Alternative Medicine: The Definitive Guide. Ed. John
W.Anderson. 2nd ed. Berkeley, CA: Celestial Arts, 2002.
http://www.naturalnews.com/046237_pesticides_GMOs_food_toxins.html - BGH
MAGNATII MONSANTO OMOARA LUMEA COPII MICI CU CANCER OAMENI FOARTE MULTI CU CANCER
Doamne...Doamne...au oare nu este foarte clar..ca se doreste decimarea noastra urgenta..cu orice pret !? Nu vedeti cum incearca exterminarea noastra prin orice mijloace !? Si care este cel mai rapid si sigur mod decat prin injecatrea si otravirea lenta cu tot felul de aditivi,hormoni de crestere a mancarii si a bauturii,etc..de care nu avem habar si probabil nu vom avea vreodata ! Nu observati ca nu este deloc intamplator si deloc o coincidenta cum din ce in ce mai multi oameni au cancer...sau dezvolta nu stiu ce alergii-astea fiind cele mai banale- astm...dereglari hormonale...chisturi...etc !??? Nu vedeti cum auzi de oameni care au cancer atat de des,la varste extrem de fragede ,atat de des de parca ai auzi de nu stiu ce fel de bronsita sau raceala banala !?? Nu este nimic..absolut nimic intamplator... De ce li se permite autorizarea lor??? Pentru ca suntem condusi din umbra de masoni( iluminati )si oameni corupti care ne manipuleaza.Ne obliga practic,creduli si naivi fiind ca toate porcariile astea pe care le consumam nu ne afecteaza cu absolut nimic . Toate companiile farmaceutice au de castigat de pe urma asta...nu vedeti !? Este o mare mafie..o mare caracatita. Vor sa descurajeze si le pun mari piedici sub diverse tertipuri taranilor care cultiva pamantul nu asa mult pesticidat...!!!??? Nu o sa mai avem voie sa crestem nimic in curte..de la legume..fructe./..pasari..oi..vaci..porci..etc...ci doar sa consumam alimenetele oferite de ei modificate genetic !? Cautati..sunt o gramada de materiale pe tema asta..In Vaslui sau oferit gratuit pentru testare,porumb modificat genetic,care sterilizeaza solul ,nemaiputand creste vreodata absolut nimic !!!???? Iar cei care ne conduc sunt atat de corupti ,vanzatori de tara..ca ne vand si ne-au vandut mare parte din bogatiile si resursele tarii noostre acopeiriti fiind de mai mari politicieni vanduti...de la paduri...celebrul scandal cu Rosia montana..gazele de sist ,vanzari de terenuri ale strainilor,lege modificata recent,care pana acum nu permitea decat inchiriera spatiului sau a terenului celor care nu sunt cetateni romani. etc...Luati atitudine fratilor romani pana nu devenim sclavi in tara noastra !!
In UE nu se folosesc hormoni de crestere, teoretic sunt ilegali la noi. Pe de alta se folosesc antibiotice pentru acelasi scop si pentru a feri animalele de imbolnavire, care poate duce la aparitia bacteriei rezistenta la antibiotice. Ti se da cu o mana si ti se ia cu alta. Nu mai bine ne cumparam un pamant micut cu toti si ne crestem propriile noastre legume? (si daca chiar nu puteti sa traiti fara carne si animale, of course).