Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. 10 toxine "de fiecare zi" care iti afecteaza tiroida

10 toxine "de fiecare zi" care iti afecteaza tiroida

Milioane de oameni se zbat cu simptome de slaba activitate tiroidiana, si inca mai multe milioane experimenteaza simptomele unei activitati tiroidiene scazute, doar ca sa vada ca rezultatele analizelor vin inapoi negative din acest punct de vedere. L

Milioane de oameni se zbat cu simptome de slaba activitate tiroidiana, si inca mai multe milioane experimenteaza simptomele unei activitati tiroidiene scazute, doar ca sa vada ca rezultatele analizelor vin inapoi negative din acest punct de vedere. Li se spune ca sunt “normale” si sunt lasati fara raspunsuri. Simptome precum anxietatea, iritabilitatea, depresia, ceata mentala, cresterea in greutate si oboseala pot sa afecteze timp de zeci de ani vietile oamenilor. Un factor major stand la baza acestor probleme si care nu este abordat in modelul standard de ingrijire medicala este reprezentat de toxine.

Fie ca ele sunt sintetice sau de provenienta naturala, toxinele sunt o piesa din complexul puzzle tiroidian. Aici sunt 10 posibili "raufacatori" care ti-ar putea afecta functionarea tiroidei:

1. Percloratii

Aproape toti avem perclorati in corpurile noastre, potrivit Centrelor pentru Controlul Bolilor (CDC). Percloratul este un produs secundar al manufacturarii de combustibil pentru rachete si avioane, airbaguri de masina si artificii. Aceasta toxina patrunde in mare parte a apei de baut si a hranei. Studiul CDC a gasit expunere umana masiva si o conexiune intre nivelele de perclorat si cele ale hormonului tiroidei.

Percloratii impiedica producerea de hormon tiroidian, ceea ce poate duce la simptome ale activitatii tiroidiene scazute. Un studiu a gasit ca bebelusii nascuti cu nivele ridicate de hormon stimulator al tiroidei ar putea fi afectati de mici cantitati de perclorat din apa bauta de mamele lor. Aceste studii si opera Grupului de Lucru pentru Mediu/Environmental Working Group, arata faptul ca nu doar ca expunerea la perclorat este universala, dar chiar si nivele scazute de perclorat au efecte negative de sanatate asupra tiroidei.

2. PCB-urile

Bifenilii policlorurati (PCB-urile) sunt chimicale industriale care au fost interzise in anii 1970, care care mai sunt inca detectate si astazi in mediu. PCB-urile au fost demonstrate ca sporind disfunctia tiroidiana si, prin sporirea nivelului de hormon stimulator al tiroidei, iti poate face corpul rezistent la hormonul tiroidian, similar rezistentei la insulina vazuta la diabetul de tip II. Ele mai pot afecta enzimele hepatice care regularizeaza conversioa hormonului tau tiroidian astfel incat sa fie disponibil pentru utilizare in intreg corpul.

3. Dioxinele

Atat PCB-urile cat si dioxinele sunt cunoscute ca avand efecte perturbatoare asupra sistemului endocrin, iar o dioxina este componentul toxic esential al Agentului Orange. Am vazut multi pacienti care au servit in Vietnam, si ei au pus in legatura problemele lor curente de tiroida cu Agentul Orange.

4. Pesticidele

Un studiu a aratat ca femeile maritate cu barbati care au utilizat pesticide in munca lor zilnica aveau un risc mult mai mare de a dezvolta probleme tiroidiene decat alte femei. Un alt studiu avertizeaza ca circa 60% dintre pesticidele utilizate astazi ar putea afecta producerea de hormoni de catre glanda tiroidiana. Multe antifungice si ierbicide utilizate pentru legume scad activitatea tiroidei si sporesc rezistenta la pierderea in greutate.

5. Ignifugele

Ignifugele sau eterii de difenil polibromurati (PBDE-urile) au fost gasiti prin cateva studii ca perturband functionarea tiroidei. Chimicalele de ignifugare se gasesc in ecranele de monitoare si televizoare, ca si in spuma utilizata pentru captuseala si umplutura de la mobila si covoare. PBDE-urile au mai fost gasite in corpurile multor americani, si sunt puse in legatura cu probleme comportamentale si de dezvoltare.

6. Materialele plastice

Dincolo de un motiv de ingrijorare pentur mediu, materialele plastice mai sunt periculoase si pentru mediul corpului tau. Antimoniul, un element chimic ce scapa din materialul sticlelor de plastic, este un motiv de ingrijorare. Cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga au gasit ca nivelele de antimoniu din bauturile si sucurile de fructe in sticle de plastic erau de 2,5 ori mai inalte decat ceea ce este considerat sigur in apa de baut!

Ftalatii din unele materiale plastice au fost aratati ca micsorand functionarea tiroidei. Bisfenolul A (BPA) – de asemenea utilizat in plastic, stratul anticoroziv al conservelor alimentare si masticuri dentare – reduce sensibilitatea receptorilor locali tiroidieni, cauzand rezistenta tiroidiana, similar PCB-urilor.

7. PFOA

Un studiu a gasit ca acidul perfluorooctanoic (PFOA), o chimicala utilizata pentru a face teflon, ambalaje alimentare si alte produse, poate afecta functionarea tiroidei chiar si la nivele de expunere moderate. Un studiu din Environmental Health Perspectives/Perspective de Sanatate a Mediului a gasit ca inaltele concentratii de PFOA sunt asociate cu afectiunile tiroidiene care sunt vazute astazi.

8. Halogenii

Expunerea la fluor si clor poate duce la o micsorare a transportului iodului si blocheaza conversia lui T4 la T3, care este forma activa a hormonului tiroidian. Fluorul a fost gasit ca suprimand functionarea tiroidei, iar doza necesara pentru a reduce functionarea tiroidei era joasa, 2 pana la 5 mg/zi. Poti absorbi acesti halogeni prin mancarea, apa, medicamentele tale sau ii poti absorbi din mediu. Deoarece sunt similari iodului, ei pot ocupa receptorii iodului, facand inutilizabil nivelul iodului din corp.

9. Metalele grele

Mercurul, plumbul si aluminiul pot cu toate sa declanseze anticorpi, care la randul lor sa duca la afectiuni tiroidiene autoimune precum bolile lui Grave si Hashimoto. La ce ma refer nu este otravirea acuta cu aceste metale, si care s-ar vedea la o analiza de sange conventionala. Ma refer la o toxicitate cronica de metal greu care poate fi aratata cu acuratete doar cu un test de urina folosind un agent de chelare. Chelatorul va smulge metelel din celulele tale unde s-a scurs, asa ca poate fi efectiv masurat prin test.

10. Produsele antibacteriene

Triclosanul este un chimical antibacterian adaugat sapunurilor, lotiunilor si pastelor de dinti. Desi unele cercetari au aratat ca mici cantitati ar fi sigure, exista dovezi ca triclosanul este un perturbator endocrin si are impact asupra functionarii tiroidei. Un studiu recent a gasit ca triclosanul are un efect asupra hormonilor tiroidieni, iar un altul a aratat ca triclosanul a interactionat cu receptorii hormonali androgeni si estrogeni.

Concluzie:

Aminteste-ti, fiecare persoana este complexa intr-un mod unic. Fiecare are propria lui toleranta genetica la toxine precum acestea. Gandeste-te la toleranta ta genetica precum la o galeata goala, iar aceste toxine o umplu. Galetile unora sunt mai mici decat ale altora, si de aceea se umplu mai repede. Unii oameni pot fi expusi tuturor acestor toxine si sa nu arata nici un efect notabil de la ele. Aceasta nu este o simpla solutie unica pentru toata lumea.

Nu vreau sa te simti infrant atunci cand citesti acest articol. Este usor de spus “sunt condamnat”, dar fii incurajat, deoarece cunoasterea este putere. Poti de asemenea investiga aceste chestiuni de baza si sa te confrunti cu ele in mod direct. Iar in cele din urma, aminteste-ti, corpul este uimitor de rezistent. El vrea sa se vindece.

Surse:
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0166445X06003407
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18940961
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2535623/
http://europepmc.org/abstract/MED/1087230/reload=0;jsessionid=DhN0xe42lqHiY06uj8pe.2
http://www.slweb.org/galletti.html

#anxietate #depresie #dioxina #furia #grasimile #greutate #inlocuitor #iritabilitate #melasa #mercur #PCB #personalitati #pesticide #PFOA #stevia #tiroida #tort #toxine #zahar alb

Ce au mai parcurs alti cititori...

Alternative naturale la cele mai prescrise medicamente
Cum sa slabesti, sa ai o inima mai sanatoasa, riscul de cancer drastic redus si multe alte beneficii
Crezi ca suferi de hipotiroidism? Cum iti poti da seama cand ai o tiroida

Ce spun cititorii despre "10 toxine "de fiecare zi" care iti afecteaza tiroida"

C'est moi10 August 2014 11:09Raspunde

Traiasca google translate! ''Un studiu a gasit ca...'' Ce a gasit? ''Multe antifungice si ierbicide utilizate la vegetale au fost aratate a micsorand'' Daca tot luati articole din engleza macar faceti o traducere care sa aiba sens in limba romana!

ciupi08 June 2014 15:54Raspunde

concluzie: avem nevoie de o alta planeta, pe asta am terminat-o!

andy08 June 2014 09:54Raspunde

...bun...usor sa scrii un articol dar de ce nu si un raspuns la toate acestea?!Cum te feresti,ce masuri sa aplici?!Cam tot ce s'a scris se gaseste in mediu in care traim, aer, apa etc...Solutii??? Nimic !!!

ciupi08 June 2014 15:57Raspunde

alte entitati trebuie sa raspunda la aceste chestiuni, nu presa.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101