Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Parenting
  4. 3 lucruri pe care nu doresti sa le gasesti in mancarea bebelusului tau

3 lucruri pe care nu doresti sa le gasesti in mancarea bebelusului tau

Cand incepem sa oferim hrana solida bebelusilor nostri, desigur ca ne dorim sa fie de cea mai buna calitate din punct de vedere nutritiv. Insa, daca alegem sa cumparam mancare deja preparata pentru bebelusi, trebuie sa avem mare grija la ce alegem. U

Cand incepem sa oferim hrana solida bebelusilor nostri, desigur ca ne dorim sa fie de cea mai buna calitate din punct de vedere nutritiv. Insa, daca alegem sa cumparam mancare deja preparata pentru bebelusi, trebuie sa avem mare grija la ce alegem.

Urmatoarele 3 lucruri pot fi gasite in alimentele pentru copii si sugari.

Plumb

Plumbul este un metal toxic asociat cu dezvoltarea unor deficiente la nivelul creierului, inclusiv scadere coeficientului de inteligenta (IQ). Din pacate, s-au gasit cantitati ingrijoratoare in unele alimente pentru bebelusi.

Spre exemplu, anul trecut Fundatia pentru Legislatia de Mediu din Golful Californiei  a testat 146 de marci nationale de mancaruri pentru bebelusi, sucuri de mere si struguri, cocktail de fructe, pere si piersici ambalate si a descoperit ca 125 din mostrele analizate contineau o concentratie de plumb peste 0.5 micrograme pe portie – aceasta fiind concentratia minima permisa de Legea cu privire la nivelul legal de toxicitate pentru apa de baut din California din 1986.

mancare bebelusi

Fluor

Daca citesti etichetele de pe apa de baut pentru bebelusi (folosita ca baza pentru laptele praf), poti gasi adaos de fluor. Ceea ce este ingrijorator, pentru ca multi experti sunt de parere ca fluorul este periculos daca este ingerat. Studiile intocmite de Grupul de initiativa pentru fluor (Fluoride Action Network ) asociaza ingerarea de fluor cu un coeficient redus de inteligenta, insuficienta tiroidiana, afectiuni ale oaselor, insuficienta renala si infertilitate, acestea fiind doar o parte din multele posibile probleme de sanatate.

Desi apa de la robinet din Romania nu este fluorizata, cantitati mai mici sau mai mari de fluor se gasesc in apele minerale imbuteliate, concentatia acestuia fiind trecuta pe eticheta. Este bine sa stiti ca fierberea apei nu face ca fluorul sa dispara, ci poate duce la marirea cantitatii acestuia.

Zahar

Cele mai multe piureuri din fructe si legume nu au adaos de zahar in ziua de azi – dar e posibil sa mai fie si produse care sa aiba, de aceea e bine sa verifici eticheta inainte de cumparare. Totusi, batoanele de cereale, prajiturile, biscuitii si alte produse destinate copiilor au adaos de zahar.

Avand in vedere ca zaharul este asociat cu obezitatea, diabetul de tip 2, slabirea imunitatii si anumite tipuri de cancer, nu e cea mai buna idee sa il dai bebelusului.

Solutia? Pregateste singura mancarea pentru bebelusul tau

In primul rand, consulta medicul pediatru legat de mancarea ce poate fi consumata fara riscuri de bebelusul tau. De indata ce ai o lista, o iei cu inceputul. Piureul de banane si avocado este un exemplu de preparat usor si rapid de facut; tot ce trebuie sa faci este sa amesteci bine si sa strecori. Daca piureul e prea gros, il poti dilua cu putina apa filtrata.

Apoi, poti continua cu gatitul si pasarea fructelor si a legumelor. Morcovii si merele, de exemplu, pot fi fierte pana se inmoaie, apoi se paseaza si se strecoara – separat sau combinate. Pe masura ce bebelusul tau creste, ii poti pasa aceleasi alimente pe care le consuma si restul familiei – urmand regula testarii alimentelor nou introduse in alimentatiei.

Si inca un lucru: cand faci singura mancarea pentru copii, alege intotdeauna produse proaspete, organice. Daca iti tii fructele si legumele in camara sau in frigider, nu se vor invechi, dar se pot contamina cu nitrati, compusi care se dezvolta in mod natural si pot fi periculoase in doze mari. De aceea, cu cat sunt mai proaspete produsele, cu atat mai bine.

In concluzie, verifica intotdeauna etichetele oricaror produse cumparate iar cand ai indoieli consulta medicul sau apeleaza  la instinctul de mama - aproape niciodata nu da gres.

Surse :

http://www.usatoday.com/story/money/business/2013/04/08/trial-baby-food-lead/2062867/
http://www.ewg.org/foodnews
http://baby.about.com/od/homemadebabyfood/f/Nitrates-And-Homemade-Baby-Foods.htm
http://blogs.babycenter.com/life_and_home/061912-is-your-babys-food-dangerous
http://www.thealternativedaily.com/lead-and-green-mold-found-in-juice-boxes
http://fluoridealert.org/articles/50-reasons
http://www.thealternativedaily.com/4-sugar-secrets-food-industry-keeping
http://www.nytimes.com/2009/03/04/dining/04cert.html?ref=dining&_r=1&
http://www.thealternativedaily.com/5-things-dont-want-find-baby-food

#e-uri #inlocuitor #mancare bebelusi #plumb #porumb teosint #zahar

Ce au mai parcurs alti cititori...

Sase inlocuitori de top pentru zahar
Vrei sa renunti la fumat? Iata o planta care iti vindeca dependenta de nicotina
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101