Cu toate sfaturile disponibile pe internet si mass-media, este greu de ales care sunt cele mai bune in cazul tau. Totusi aici este un set de informatii despre cum se degradeaza alimentele in mod activ prin refrigerare si de de nu ar trebui niciodata sa fie racite sau inghetate.
1. Tomatele
Daca tomatele sunt tinute in lumina soarelui, ele se vor coace prea rapid. Daca sunt tinute la frig, asta va face ca peretii celulari sa se rupa si apoi ele sa devina moi si fleoscaite. Deci pentru cele mai bune rezultate, depoziteaza-le ferite de lumina solara si la temperatura camerei.
2. Bananele
Ca si tomatele, bananelor le place sa fie depozitate la temperatura camerei. Daca incerci sa intarzii procesul de coacere, baga-le in frigider. Fii atent, pentru ca acest lucru va face ca, coaja sa devina maronie. Totusi partea interioara ar trebui sa ramana comestibila.
3. Cartofii
Daca bagi cartofii in frigider coaja cartofului o sa se innegreasca si o sa se strice rapid. Refrigerarea mai si converteste amidonul din cartof in zahar, facandu-l mai dulce, dar nu intr-un fel bun. Este recomandat sa ii depozitezi intr-un loc racoros si intunecat.
4. Ceapa
Cepele tind sa indrageasca circulatia aerului proaspat. De aceea sunt vandute la plase. Da nu le tine langa cartofi, deoarece va avea loc o reactie chimica. Aceasta va crea si elibera gaze si umezeala care vor face ca cepele sa se strice.
5. Usturoiul
Din nou usturoiul, ca si cepele, indrageste si el circulatia aerului. Cercetarile afirma ca aerul rece poate cauza incoltirea usturoiului, facandu-l sa se strice. In plus, indeparteaza mirosurile altor alimente.
6. Avocado
Daca vrei ca fructul de avocado sa se coaca natural, ar trebui sa il lasi afara din frigider.
Doar daca incerci sa ii amani coacerea, atunci tine-l acolo. Si daca incerci sa pastrezi un avocado deja taiat, baga la frigider jumatatea cu samanta. Asa va tine mai mult.
7. Mierea
Mierea este unul dintre cei mai stravechi conservanti cunoscuti. S-a descoperit in mormintele egiptene miere care era totusi comestibila. Uau, termenul de expirare este nelimitat. Daca este tinuta la frigider, se cristalizeaza si devine mai greu de utilizat.
8. Sosurile condimentate
Ai observat vreodata ca acel sos iute la restaurante este intotdeauna la temperatura camerei? Asta deoarece nu trebuie sa fie tinut la frigider. In special daca este bazat pe otet, pe care sunt bazate majoritatea sosurilor condimentate. Prin refrigerare, isi pierde savoarea si isi schimba consistenta.
9. Pepenele
Cand un pepene ajunge in casa ta, ar trebui depozitat ferit de lumina soarelui in bucatarie. Asta ii va permite sa se coaca si sa dobandeasca dulceata. Doar dupa ce este taiat, ar trebui tinut la frigider pentru a se pastra mai bine.
10. Fructele
Toate fructele ar trebui sa se coaca la temperatura camerei. Doar daca incerci sa le pastrezi pe termen mai lung, ar trebui sa le bagi in frigider. Prin lasarea lor in afara frigiderului, ele se coc si se indulcesc in propriul lor ritm, ceea ce le permite sa atinga forma lor maxima.
11. Condimentele
Condimentele nu beneficiaza in nici un fel de pe urma refrigerarii. Umiditatea si frigul le pot diminua aroma. Majoritatea condimentelor pot dura ani de zile in casa. Dar nu uita sa verifici des data expirarii
Mierea se zahariseste(cristalizeaza) oriunde ai tine_o si orice i-ai face.