Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Patru mirodenii si condimente care stimuleaza imunitatea

Patru mirodenii si condimente care stimuleaza imunitatea

Viata pe pamant este o aventura stresanta pentru toate vietuitoarele. Acest stres stimuleaza viata animala si vegetala si o face sa devina mai puternica si mai rezistenta.

Viata pe pamant este o aventura stresanta pentru toate vietuitoarele. Acest stres stimuleaza viata animala si vegetala si o face sa devina mai puternica si mai rezistenta.

Anumite mirodenii s-au adaptat si au dezvoltat de-a lungul secolelor proprietati incredibile pentru stimularea imunitatii. Turmericul, usturoiul, oregano si ghimbirul sunt cateva dintre ierburile aromatice cu puternice abilitati imuno stimulatoare.

Toate formele de viata din natura trebuie sa se protejeze constant de elementele de stres din mediu. Acestea includ modificarile de clima, microorganismele, lumina UV, etc. Ierburile si plantele s-au adaptat dezvoltand capacitati puternice antimicrobiene si antioxidante pentru a supravietui. Cand consumam aceste ierburi, beneficiem si noi de abilitatile lor de adaptare.

Turmericul: 

S-a dovedit ca turmericul creste capacitatea antioxidanta si ajuta in combaterea daunelor provocate de radicalii liberi. Acest lucru este deosebit de benefic pentru sistemul imunitar, pentu buna functionare a crierului si in prevenirea cancerului. De asemenea, s-a constatat ca turmericul amplifica capacitatea naturala de antioxidare a organismului, stimuland sistemul imunitar. Proprietatile antioxidante ale turmericului sunt, de asemenea, benefice pentru aspectul nostru, prin protejarea pielii impotriva actiunii radicalilor liberi.

Adauga o lingurita de turmetic in sucul tau verde sau in smoothie-ul tau preferat pentru a avea o sursa perfecta de antioxidanti.

Descoperă noul Turmeric Latte Mix - o băutură energizantă, exotică şi aromată, cu multiple beneficii pentru sănătatea ta!

Usturoiul:

Usturoiul este o planta utilizata in multe retete delicioase, cu miros si gust intepator fiind unul dintre antibioticele naturii. Datorita nutrientilor cu puternica componenta de sulf si a stimulatorilor imunitari, usturoiul este supranumit condimentul superaliment. Consumul zilnic de usturoi poate fi una dintre cele mai eficiente metode profilactice pentru infectii si pentru bolile provocate de inflamatii.

Usturoiul contine peste 100 de compusi activi biologic inclusiv aliina, alicina, aliinaza si alti compusi sulfurati unici. Cand usturoiul este zdrobit sau mestecat, forteaza enzimele aliina si aliinaza sa se amestece si in urma reactiei chimice se produce alicina.

Alicina si compusii pe baza de sulf actioneaza ca agenti antibiotici puternici, antivirali si antifungici cu efecte incredibile imuno stimulatoare.(1) In plus, usturoiul este utilizat pentru scaderea presiunii arteriale, a colesterolului si pentru prevenirea si remisia cancerului.(2, 3)

Cercetatorii au descoperit ca usturoiul are un efect mai puternic in distrugerea bacteriilor patogene decat binecunoscutele antibiotice penicilina si tetraciclina. Este si foarte eficient in combaterea virusilor si ciupercilor precum Candida. Usturoiul este eficient si in distrugerea celulelor tumorale de la nivelul stomacului, colonului, sanilor si prostatei, dar si in alte zone.(4) Compusii de sulf au si efecte de detoxifiere a metalelor grele, precum mercurul, plumbul si aluminiul.(5)

usturoi

Oregano:

Uleiul de oregano este un antibiotic natural extraordinar de puternic. Oregano s-a descoperit intr-un studiu recent ca este mult mai bun decat toate cele 18 antibiotice folosite in prezent pentru tratarea infectiilor cu stafilococi MRSA (Methicillin-resistent Staphylococcus aureus).(6) Antioxidantii puternici cu fenol distrug bacteriile patogene, virusii si drojdiile.

Departamentul de Agricultura din SUA clasifica antioxidantii din oregano ca fiind de 3 pana la 20 de ori mai puternici decat ai oricarei alte ierburi aromatice. Oregano are de patru ori puterea antioxidanta a afinelor, de 12 ori pe cea a portocalelor si de 42 de ori pe cea a merelor.

Uleiul de oregano este utilizat in mod obisnuit ca dezinfectant, ajuta in cazul infectiilor la urechi, nas si gat/infectii respiratorii, tipuri de candida si orice alt tip de afectiuni bacteriene sau virale. In plus, reprima agentii inflamatori si producerea celulelor canceroase.(7) Uleiul de oregano este mai puternic decat planta uscata; insa versiunea uscata are mai multe beneficii pentru sanatate.

Studiile au aratat ca substanta componenta carvacrol, un fenol antioxidant continut de oregano, are o puternica activitate anti-inflamatorie si antimicrobiana cand este adaugata in mancare sau luata sub forma de supliment. Oregano contine si acid rozmarinic, cu proprietati puternic anticancerigene.

oregano

Ghimbirul:

Aceasta uimitoare mirodenie superaliment este pe locul 13 in lista celor mai puternici antioxidanti. Ghimbirul este compus din cateva uleiuri volatile care ii dau aromele specifice si mirosul: zingeronii, shogaolii si gingerolii. Aceste uleiuri sunt agenti puternici antibacterieni, antivirali, antifungici si antiparazitari. In plus, inhiba formarea celulelor canceroase activand in acelasi timp abilitatea inerenta a corpului de a distruge celulele canceroase deja prezente in organism.(8)
Descopera aici si gama noastra de ceaiuri cu ghimbir. 


Ghimbirul este clasificat ca fiind carminativ (reduce gazul intestinal) si spasmolitic intestinal (calmeaza tractul intestinal) inducand in acelasi timp motilitatea gastrointestinala. Ghimbirul reduce greata asociata cu febra, raul de miscare si "greturile de dimineata." In plus, ajuta la producerea bilei, dovedindu-se astfel de mare ajutor in digestia grasimilor.(9)

Ghimbirul este si o componenta importanta a programului de reducere a inflamatiilor si de atenuare a durerilor in mod natural. Un compus, denumit 6-gingerol, s-a dovedit a inhiba semnificativ producerea unei molecule puternic reactive la nitrogen, oxidul nitric, care formeaza foarte repede un radical liber, peroxinitritul. In plus, ghimbirul ajuta la protejarea rezervelor de glutation ale corpului, un puternic antioxidant si contribuie la distrugerea radicalilor liberi.(10)

Surse utilizate pentru acest articol:

1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10594976

2) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23662381

3) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24059278

4) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24725925

5) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22101063

6) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20514796

7) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21535822

8) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=ginger+anti-microbial

9) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23612703

10) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14572883

http://truthwiki.org/garlic

http://truthwiki.org/oregano

http://truthwiki.org/ginger

http://www.naturalnews.com/047915_immune-boosting_herbs_antioxidants_phenols.html - usturoiul oregano ghimbir

#ghimbirul #imunitatea #oregano #sistemul imunitar #usturoi

Ce au mai parcurs alti cititori...

Polenul de albine reduce inflamatia si stimuleaza imunitatea
Consumul de ciuperci combate cancerul si reinnoieste celulele
Ce alimente trebuie sa consumi zilnic pentru a preveni cancerul
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101