Usturoiul a devenit foarte popular in ultima vreme, si cercetatorii au confirmat eficacitatea sa de a actiona benefic asupra sanatatii noastre. Cultivat din cele mai vechi timpuri, usturoiul lupta contra infectiilor, dar scade si nivelul colesterolului si subtiaza sangele. Majoritatea stiu deja cat de eficient este si la prevenirea cancerului.
Cand este vorba de raceli, gripe si viroze, medicina populara recomanda, inca din cele mai vechi timpuri, usturoiul, cel mai puternic antibiotic natural care nu creaza dependenta si nu are reactii secundare.
Experti spun ca, pentru a valorifica toate beneficiile pe care usturoiul le ofera, nu trebui sa il fierbeti inainte de a-l consuma. Sucul proaspat contine cel mai inalt nivel de nutrienti, deci cel mai bine este daca acesta este pregatit si consumat crud sub forma de pasta, mujdei sau direct in mancare. Usturoiul, este eficient si atunci cand aveti convulsii, crampe si spasme nervoase. Pentru cei care sufera de hipertensiune arteriala, cel mai bun mod de a se bucura de beneficiile din usturoi este de a manca un catel de usturoi in fiecare dimineata. Suplimentele cu usturoi au fost, de asemenea, introduse pe piata si vin in diferite forme, inclusiv extracte, pulbere si pastile.
Citeste si articolul: Usturoiul negru, BENEFICII UIMITOARE fără miros neplăcut
Cum functioneaza usturoiul in tratamentul hipertensiunii arteriale?
Deja nu mai este o noutate faptul ca usturoiul e sanatate curata. Usturoiul previne bolile de inima, reduce nivelul de colesterol din sange si scade tensiunea arteriala, dar consumat in stare naturala, asa cum ni-l ofera pamantul.
Capacitatea usturoiului de a reduce semnificativ riscul de a suferi de hipertensiune este atribuita unor substante active cunoscute sub numele de sulfuri si alicina. Alicina este eliberata atunci cand usturoiul este pisat sau sfaramat.
Colesterolul marit poate duce la aparitia unui atac cerebral ori a aterosclerozei, prin depunerea pe vasele de sange si prin ingreunarea circulatiei sangelui. Datorita alicinei, substanta binecunoscuta pentru calitatea de a dilata peretii vaselor de sange, usturoiul previne accidentele vasculare cerebrale si reduce tensiunea din artere. Fumatorii inraiti care consuma zilnic usturoi sunt mai putin expusi de a se imbolnavi de cancer pulmonar, tot alicina fiind aceea care inlatura o parte din efectele negative ale fumatului.
Un alt motiv pentru care usturoiul lucreaza la prevenirea hipertensiunii arteriale este ca acesta are capacitatea de a stimula hidrogenul sulfurat dar si productia de oxid nitric. Expertii spun ca acest lucru este bun la relaxarea vaselor de sange.
Sursa pentru acest articol:
http://www.medindia.net
http://www.naturalnews.com/027195_garlic_high_blood_pressure.html
http://www.motherearthnews.com - usturoiul
Sunt hipertensiva din 2008, de la varsta de 38 de ani. Medicii spun ca am mostenit boala asta cronica. Fiindca toate analizele medicale mi-au iesit bune. Si va spun, nu se trateaza hipertensiunea!!! Doar se controleaza! Da, o poti tine sub control consumand usturoi zilnic, renuntand la sare, dar daca te-au diagnosticat cu boala asta, fara medicamente nu poti trai. Eventual, micsorezi doza zilnica de pastila, adica o injumatatesti, si asta, desigur, doar la indicatia medicului!