Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. Usturoiul negru, BENEFICII UIMITOARE fără miros neplăcut

Usturoiul negru, BENEFICII UIMITOARE fără miros neplăcut

De ce multă lume se ferește de usturoi? Răspunsul e simplu. Efectele lui asupra respirației fac ca cei mai mulți să il excludă din dieta zilnică. Și uite așa nu știu că pierd extrem de multe efecte benefice pentru sănătate. Este considerat cel mai p

De ce multă lume se ferește de usturoi?

Răspunsul e simplu. Efectele lui asupra respirației fac ca cei mai mulți să il excludă din dieta zilnică. Și uite așa nu știu că pierd extrem de multe efecte benefice pentru sănătate. Este considerat cel mai puternic antibiotic natural, solutie pentru prevenirea cancerului și puternic antioxidant.

Dacă în trecut lumea îl folosea ca tratament alternativ fără a se gândi la respirația neplăcută,  astăzi puțini îl mai consumă tocmai din cauza mirosului.

Care este totuși soluția?

Usturoiul negru a apărut tocmai din această dorință de a elimina gustul puternic și mirosul neplăcut, fără ca să își piardă proprietățile terapeutice.

Pentru a se obtine usturoiul negru, se macereaza usturoiul alb printr-un proces 100% natural. Durează aproximativ 45 de zile, timp în care este expus la condiții optime de umiditate și temperatură după o retetă care este păstrată secretă.

Vracii şi medicii din vechime din Asia foloseau această metodă de a fermenta usturoiul, pentru a extrage cele mai sănătoase proprietăţi din usturoi, reducând intoleranţa la digerare şi gustul neplăcut.

Rezultatele sunt uimitoare!

Mirosul și gustul înțepător dispare , structura lui devine cremoasă iar gustul  său este delicios și rafinat. În timpul  procesului  de transformare al  usturoiului alb în  usturoi negru, au loc  numeroase reacții biochimice. Când este pus la fermentat acesta produce melanoidin, o substanță de culoare închisă, care este responsabilă pentru culoarea lui si care are beneficii excepționale pentru sănătate.

Introdus pe pieţele internaţionale în urmă cu aproximativ cinci ani de către coreeni usturoiul negru a ajuns foarte popular atât în  tot extremul orient, cât și în Occident după importarea lui.

Ce gust are usturoiul negru?

Usturoiul negru are o savoare foarte complexă, aromatică, cu tente de lemn dulce și prună uscată, ușor afumat și dulceag. Această savoare este cunoscută în extremul orient cu termenul UMAMI, termen care tradus  înseamna gust (uma)  delicios (mi). Umami este al cincilea gust, recunoscut recent de către occidentali și se înscrie pe listă după cel sărat, dulce, acru şi amar.

 beneficii usturoi negru

Beneficiile usturoiului negruPuternic antioxidant

Antioxidanții sunt substante ce au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi care afectează sistemul imunitar. Slăbirea acestuia duce la  îmbolnăviri de inimă, plămâni, creier, probleme de cancer și îmbătrânire prematură.

Usturoiul negru are o cantitate de antioxidanți de 5 ori mai mare decât a usturoiului obișnuit.

In plus, din cei 20 de aminoacizi naturali ce intră în compoziția proteinelor, usturoiul negru conține un număr de 18, printre care și cei 8 esențiali, adică cei care nu pot fi produși de organismul uman și trebuie aduși din exterior, prin alimentație.Previne cancerul

Usturoiul este cea mai studiată plantă, fiind obiectul de studiu în  prevenția  cancerului  în  multe universități și laboratoare din întreaga lume.

Conform studiului realizat de “The European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition “( EPIC), o instituție ce investighează relația dintre dietă si cancer , consumul de usturoi este asociat cu un risc  scăzut de a avea  cancer de stomac, esofag, pancreas și sân. Usturoiul este calificat ca fiind cea mai eficient în prevenția cancerului, dintre cele 48 de alimente studiate în cadrul studiului.

O cercetare de lungă durată realizată in cadrul Iowa Women's Health Study pe un eşantion de 41,837 de femei cu vârste cuprinse intre 55 si 69 de ani, demonstrează scăderea riscului de cancer de colon prin consumul ridicat de usturoi.Sănătos pentru inimă

Usturoiul negru  este denumit și alimentul  inimii și al sistemului circulator. Favorizează circulația optimă a sângelui, combate rigidizarea arterelor, previne bolile cardiovasculare și cerebrovasculare, subțiază sângele și are rol vasodilatator.

Usturoiul negru asigura protectie impotriva imbatrânirii vaselor. De aceea este recomandat hipertensivilor si persoanelor cu colesterolul peste limitele normale.timulează sistemul imunitar

Sistemul imunitar este responsabil de apărarea împotriva agenților patogeni ce pot afecta sănătatea organismului. Vitaminele C, B6, mineralele seleniu și mangan pe care le conține usturoiul negru sunt esențiale pentru  buna funcționare a sistemului imunitar.uternic antiviral si antimicrobian

Este cel mai puternic antiviral după algele albastre. Usturoiul negru este considerat un tratament natural excelent pentru tuse și răceală. Consumul lui regulat reduce riscul de infectii respiratorii superioare.

Usturoiul negru ajuta organismul să lupte cu infecţiile din corp. Conţinutul de alicină din usturoi genereaza efecte antimicrobiene, antibiotice si antimicotice. Usturoiul negru are o concentraţie mai mare la 100 de grame de S-alicisteină, un derivat de aminoacid care ajută la reducerea colesterolului şi reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer.Favorizeaza digestia

Usturoiul negru activează  digestia și îmbunatateste functiile organelor digestive. Poate fi asociat mancărurilor mai grase, favorizând digestia acestora. Un consum regulat îmbunătățește digestia persoanelor care suferă de afecțiuni ale vezicii biliare.

Usturoiul negru în gastronomie

Adus pe piața occidentală a câștigat popularitate tocmai datorită gustului nemaiîntâlnit și texturii sale suave.

Intr-un articol publicat in sectiunea “Design & living”, a redacției New York Times, usturoiul negru este descris ca  “un ingredient exotic  pentru meniurile rafinate”.

Matthias Merges, chef la Charlie Trotter, a mentionat in “Restaurant News” usturoiul negru ca unul din cele 5 descoperiri de top.

Pe lânga beneficiile terapeutice, acest superaliment are un potențial fără sfârșit ca ingredient în prepararea mâncărurilor.

Ce au mai parcurs alti cititori...

Armurariul, planta care regenereaza si vindeca ficatul
Alfalfa (lucerna), o planta extrem de benefica atat pentru oameni cat si pentru animale
Chimenul-comoara din camara: 13 beneficii pentru sanatate
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101