Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Ameliorarea simptomelor de Candida in 3 etape

Ameliorarea simptomelor de Candida in 3 etape

Cand corpul este coplesit de suprapopularea cu Candida, raspunde printr-o stare accentuata de inflamatie, ducand la multiplicarea ciupercii si raspandirea acesteia dincolo de tractul digestiv. Unul dintre produsele reziduale ale Candidei poate imita

Cand corpul sufera de suprapopulare cu Candida, raspunde printr-o stare accentuata de inflamatie, care duce la multiplicarea ciupercii si evadarea ei din tractul digestiv, raspandindu-se in organism. Unul dintre produsele reziduale ale Candidei poate imita estrogenul, ducand la un accentuat dezechilibru hormonal.

Etapa 1 in tratarea Candidei: Eliminarea Candidei prin detoxifiere

Eliminarea Candidei implica, pe de o parte, o cura de curatare a corpului de ciupercile in exces prin detoxifierea tractului digestiv si, pe de alta parte, introducerea unor produse care combat Candida, respectiv legume fermentate si chefir.

Exista doua optiuni pentru a elimina Candida: o detoxifiere doar cu lichide sau o detoxifiere mai blanda cu alimente. Se poate opta si pentru un tratament complet de curatare a intestinelor, incepand cu primul pas de detoxifiere si apoi continuand cu al doilea. Acest proces va pregati terenul si pentru dieta pentru Candida!

Pasul 1: Detoxifierea cu lichide (pe o durata de 1–2 zile)

Se face o supa cu apa curata, din ceapa, usturoi, telina, kale, sare de mare. Legumele este bine sa fie organice, pe cat posibil. Supa se strecoara, se inlatura legumele si se pastreaza la frigider.

Se bea pe parcursul zilei, calda. Este esential ca in tot acest timp sa se consume multa apa pentru a ajuta corpul sa elimine toxinele. Desi nu este o detoxifiere pe termen lung, este bine sa se repete ori de cate ori este necesar, pe parcursul catorva saptamani. Este un bun inceput si pentru dieta pentru Candida, descrisa mai jos.

Pasul 2: Legume gatite la aburi (pe o durata de 3–5 zile)

Eliminarea cerealelor, a fructelor, a zaharului, a amidonului si a alcoolului din alimentatie pe o durata de 3 - 5 zile constituie un pas important in lupta cu Candida.

Pe parcursul acestor zile se vor consuma legume proaspete, organice, gatite la abur. In aceasta etapa se vor evita legumele cu amidon, cum sunt morcovii, ridichile, sfecla, cartofii dulci si albi, care maresc nivelul de zahar din corp si hranesc Candida. Se va consuma si cat mai multa apa, minimum 2 litri pe zi, pentru a elimina Candida si produsele reziduale din sistem.

In tot acest timp, o data pe zi, se va consuma o salata cu multe frunze (ca salata romana) sau legume cu frunze amare (varza furajera) stropita cu putin ulei de cocos si otet din cidru de mere (sau suc de lamaie).

In oricare dintre etapele de detoxifiere descrise mai sus se va folosi argila bentonita pentru a absorbi toxinele si a le elimina din corp.

Etapa a 2-a in tratarea Candidei: Dieta pentru Candida

Aceasta dieta nu are doar rolul de a impiedica raspandirea Candidei; este o dieta care ajuta corpul sa o elimine! Este urmatorul pas pe care este bine sa il faci daca ai inceput cu detoxifierea de Candida.

  1. Primul pas al acestei diete consta in stimularea sistemului imunitar prin eliminarea zaharului, a alcoolului si a carbohidratilor rafinati. Aceste produse contribuie la dezvoltarea Candidei in corp.
  2. Al doilea pas consta in inlocuirea alimentelor mentionate mai sus cu legume organice, morcovi, cartofi dulci, spanac, kale si sparanghel.

Conform medicinei traditionale chineze, legumele calde ce contin amidon ajuta splina sa elimine Candida din corp. Desi aceste legume nu se recomanda in faza de detoxifiere, dieta pentru Candida include legume de toamna cu efect de incalzire care hranesc splina, precum cartofi dulci, napi, mazare, fasole mung, fasole neagra, fasole adzuki, morcovi, sfecla, porumb, dovleac placintar, dovlecei, zucchini. Acestea constituie, totodata, si principalele surse de carbohidrati care vor satisface pofta de dulce.

Cum ramane cu cerealele? Ei bine, unele dintre acestea, cum ar fi quinoa, orzul, tefful, sorgul si amarantul, dar si altele care contin amidon, ca porumbul, pot ajuta la uscarea intestinelor prea umede, de aceea se poate consuma o portie pe zi - dar nu mai mult!candida

Acelasi lucru este valabil si pentru alimentele reci, care nu ar trebui consumate mai mult de o data pe zi. Astfel, nu se consuma smoothie cu ingrediente care hranesc intestinele in aceeasi zi in care se consuma o salata. Intestinele beneficiaza cel mai mult de pe urma consumului de alimente hranitoare si calde.

Ca si in cazul altor mancaruri, este important sa observi cum te simti dupa fiecare masa. Unii oameni, care sufera de dureri de stomac dupa ce consuma orice fel de amidon, de exemplu, ar trebui sa evite porumbul, mazarea, cartofii, pastarnacul, dovleacul si napii. In schimb, pot consuma legume care nu contin amidon – si care sunt, practic, inflorescente ale legumelor – salata, sparanghelul, broccoli, conopida, castravetele, spanacul, ciupercile, ceapa, ardeii grasi si rosiile.

Consumul de fructe si indulcitori naturali trebuie sa fie cat mai redus.

  1. Al treilea pas implica consumul de lactate fermentate, preferabil chefir din lapte de capra, pentru aportul de probiotice, care pot ucide Candid. De asemenea, legumele fermentate, kimchi si varza acra sunt indicate, precum si sucul de merisor neindulcit, pentru ca acestea creaza un mediu care face dificil pentru Candida sa prospere.

Legumele fermentate contin o microflora care protejeaza intestinele. Consumul lor regulat intareste sistemul imunitar, facand corpul un mediu mai putin prietenos pentru Candida. Se recomanda consumul regulat al unei jumatati de cana pe zi.

Dieta pentru Candida alimenteaza corpul cu bacterii benefice, regleaza apetitul si reduce poftele de carbohidrati rafinati si zahar.

Etapa a 3-a: Suplimente, uleiuri esentiale si ulei de cocos

Studiile arata ca ciuperca Candida albicans, tulpina de Candida care duce la suprapopularea sistemica de Candida, rezista la fluconazol si itraconazol, medicamentele cel mai des prescrise contra Candida.

1. Uleiul de cocos poate combate eficient Candida datorita proprietatilor sale antimicrobiene. Combinatia dintre acid lauric si acid caprilic din uleiul de cocos ucide Candida atat prin ingestie cat si prin aplicare cutanata.

2. Suplimentele cu ciulinul laptelui ajuta la curatarea ficatului de efectele unor medicamente (steroizi, anticonceptionale, antibiotic etc), poluantii din mediu, metale grele si reziduuri ale chimioterapiei si radioterapiei.

3. Vitamina C ajuta la stimularea glandelor suprarenale si contribuie la intarirea sistemului imunitar. Se recomanda 1. 000 mg de vitamina C de doua ori pe zi.

4. Uleiul de cuisoare, de oregano si de mir combat eficient o gama larga de paraziti si ciuperci, inclusiv Candida. Uleiul de lavanda impiedica, de asemenea, cresterea Candidei si previne raspandirea infectiei. 

Astfel, se pot combina 1-2 picaturi de ulei de cuisoare sau lavanda cu ulei de cocos si se consuma in cura de detoxifiere, pentru a combate cu mai mare eficienta Candida. Uleiurile esentiale sunt puternice, de aceea nu trebuie luate intern mai mult de 10 zile.

Iar pentru aftele orale se poate combina o lingura de ulei de cocos cu 3 picaturi de ulei de cuisoare, cu care se clateste gura cam 20 de minute.

Simptome ce pot aparea in procesul de eliminare a Candidei

Eliminarea rapida a Candidei din corp declanseaza un proces metabolic in corp, care duce la eliminarea a peste 70 de toxine diferite. Pot sa apara mai multe simptome, ceea ce inseamna ca detoxifierea si dieta pentru Candida functioneaza:

Cand aceste simptome incep sa-si faca simtita prezenta, inseamna ca tratamentul functioneaza! Simptomele dispar de obicei in decurs de 7-10 zile. Candida va parasi corpul si, in decurs de cateva saptamani, iti va reveni energia si puterea de concentrare, iar simptomele neplacute vor disparea cu totul.

Dupa ce simptomele dispar complet si s-au terminat detoxifierea si cura, se va pastra o dieta bazata pe legume bogate in fibre, proteine, cu cat mai putine cereale, fructe, zahar si legume cu amidon, cum sunt cartofii. Se vor consuma, in continuare, in mod regulat, legume fermentate si chefir, pentru a ajuta corpul sa-si pastreze echilibrul redobandit si pentru a putea tine Candida sub control.

Sursa utilizata: https://draxe.com/candida-symptoms/

#candida #tratament

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cel mai bun tratament pentru ciuperca unghiei - cum să scapi de ea în 3 paşi!
Remedii naturale pentru simptomele tricomonazei
Cum ameliorezi simptomele  herpesului tinand cont de cateva sfaturi simple
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101