Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. 10 sfaturi despre cum sa folosesti telefonul mobil fara a-ti periclita sanatatea

10 sfaturi despre cum sa folosesti telefonul mobil fara a-ti periclita sanatatea

Telefoanele mobile chiar cauzeaza cancer? Rezultatele preliminare ale unui important studiu guvernamental arata ca ar putea. Acest lucru transforma siguranta celularelor intr-un subiect de mare interes pentru public. Primele rezultate ale Programului

Telefoanele mobile chiar cauzeaza cancer? Rezultatele preliminare ale unui important studiu guvernamental arata ca ar putea. Acest lucru transforma siguranta celularelor intr-un subiect de mare interes pentru public.

Primele rezultate ale Programului National Toxicologic al SUA pe animale, in valoare de 25 de milioane de dolari, arata ca expunerea la radiatiile emise de semnalul puternic al unui telefon mobil a dus la o crestere usoara a gliomelor maligne din creier si a schwannomelor din inima la sobolanii masculi. Schwannomele sunt tumori care se formeaza in tecile nervilor.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a clasificat radiatiile emise de telefoanele celulare de tip carcinogenic 2B in anul 2011. Acest lucru inseamna ca pot fi carcinogene pentru oameni. Teama cea mai mare este aceasta: avand in vedere ca telefoanele celulare au cunoscut o raspandire mai mare in anii 1990, participantii la studiile epidemiologice care analizeaza riscurile pe termen lung este posibil sa nu manifeste inca simptomele bolii. 

Iar un lucru si mai ingrijorator este ca, desi nu intelegem pe deplin impactul pe termen lung al radiatiilor, ne indreptam cu pasi repezi catre implementarea tehnologiei wireless 5G. In cativa ani, aceasta tehnologia ar putea insemna ca milioane de mini turnuri de emisie ar putea sa fie pozitionati la fiecare colt de strada, dupa cum afirma unele autoritati din domeniul comunicatiilor. Dezvoltarea retelei 5G merge inainte, in ciuda faptului ca efectele undelor nu sunt pe depline cunoscute.

cum sa te protejezi de radiatii

Cu tot mai multe dovezi care arata ca telefoanele celulare pot cauza cancer, este intelept sa folosesti preventia. Din fericire, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renunti cu totul la telefonul mobil. Trebuie doar sa stii cum sa procedezi.

Cum folosesti un telefon celular fara sa-ti periclitezi sanatatea

Academia Americana de Pediatrie a emis 10 sfaturi pentru utilizarea in siguranta a telefoanelor celulare. Multe au legatura cu reducerea expunerii la radiatiile nocive, in timp ce altele au in vedere preventia cu privire la alte tipuri de pericole pe care le ascund telefoanele mobile. AAP recomanda reducerea timpului de expunere a copiilor la telefoanele mobile si la alte dispozitive care emit radiatii electromagnetice.

AAP recomanda, de asemenea, efectuarea mai multor cercetari cu privire la impactul pe care radiatiile telefoanelor mobile le-ar putea avea asupra sanatatii umane, in special in randul copiilor. Una dintre probleme cu privire la copii este ca testele efectuate cu privire la radiatiile emise de celulare au fost facute pe adulti, nu pe copii. Craniul acestora din urma este mult mai subtire si poate absorbi mai multe radiatii.

Pentru protectia intregii familii, APP face urmatoarele recomandari cu privire la utilizarea mobilelor:

  1. Ori de cate ori se poate, trimiteti mesaje in loc sa vorbiti, folositi telefonul pe speaker sau folositi castile.
  2. Cand puneti telefonul la ureche incercati sa-l tineti cam la 2 cm distanta de cap.
  3. Folositi telefonul doar pentru apeluri scurte si necesare.
  4. Evitati tinerea telefonului aproape de corp, in buzunarul de la piept sau in sutien. Producatorii de telefoane nu pot garanta ca radiatia absorbita este la un nivel sigur.
  5. Nu folositi telefonul cand conduceti. Mareste riscul de accidente rutiere.
  6. Folositi cu grija telefonul cand mergeti pe strada sau faceti alte activitati. Exista riscul unor accidentari.
  7. Daca vreti sa va uitati la un film pe telefon, descarcati-l intai, apoi activati modul airplane, pentru a evita expunerea inutila la radiatii.
  8. Verificati bateria telefonului. Cu cat este mai descarcata, cu atat telefonul functioneaza mai greu si emite mai multe radiatii. Este mai bine sa incarcati telefonul suficient inainte de utilizare.
  9. Evitati utilizarea telefonului in masini, lifturi, trenuri si autobuze. Telefonul capteaza mai greu semnalul prin metal, astfel incat puterea sa creste.
  10. Nu uitati ca telefonul mobil nu este jucarie pentru dintisori sau pentru orice alt tip de joaca.

sursa utilizata: https://draxe.com/cell-phone-safety/

#cancer #radiatii #telefon mobil #unde electromagnetice

Ce au mai parcurs alti cititori...

10 intrebari pe care sa le pui INAINTE de a accepta radioterapia pentru cancer
Telefoanele mobile si cancerul - ce trebuie sa stim

Ce spun cititorii despre "10 sfaturi despre cum sa folosesti telefonul mobil fara a-ti periclita sanatatea"

Ella13 December 2016 11:05Raspunde

Ce problema ai ma cu -dintisori-? Copii nu au dinti, au dintisori si suna f bine asa. Alta treaba n ai??

Dintisori07 November 2016 14:48Raspunde

"nu este jucarie pentru dintisori" Wooow... Dintisori...

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101