Tahini este o pasta facuta din seminte de susan asemanatoare cu untul de nuci. Semintele de susan sunt bogate in proteine si grasimi sanatoase si fac parte din principalele surse de calciu. Pentru o variatie plancuta a culorii puteti folosi seminte de susan negru.
O reteta rapida si simpla, pentru a va prepara prorpiul tahini in mai putin de 1 minut. Cand macinati semintele proaspete aroma e mai puternica.Tahini proapspat se poate folosi in sosurile de salata precum si alte sosusi, dulci sau condimentate.
Ingrediente (1portie)
- 5 linguri cu varf de seminte de susan
- o lingura ulei de masline, de samburi de struguri sau de susan presat la rece
- un varf de cutit de sare
- putina zeama de lamaie
Citeste si articolul: Peste 12 beneficii pentru sanatate ale semintelor si uleiului de susan
Preparare
Macinati semintele intr-o rasnita de cafea, pana cand se prind laolalta ca intr-un fel de crema. Scoateti-le din rasnita, adaugati putin ulei - doar cat sa obtineti o consitenta omogena si cremoasa - amestecati cu furculita si asezonati cu orice ingrediente doriti.
Exista o a doua varianta, in care semintele de susan se rumenesc cateva minute in tigaie pentru o aroma mai placuta, asa cum se procedeaza in video-ul de mai jos.
Cu ce legume se asortează?