AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

Cum sa iti faci propriul tau otet din cidru de mere

Aici la ViataVerdeViu cautam cele mai bune remedii naturale pentru aproape orice. Sunt multe beneficii de sanatate ale otetului din cidru de mere, dar multi se plang ca nu il pot gasi la magazinele din apropiere. Daca ai aceasta problema, cel mai bine ar fi sa ti-l faci singur.

Aici sunt cateva retete pentru otet din cidru de mere, pe care ti-l poti face singur, si astfel sa ii obtii beneficiile minunate:

Reteta nr. 1
Aceasta reteta utilizeaza resturile de mere (coji, cotoare); lasa-le la aer, pana devin maronii. Adauga apa intr-un borcan, pana le acopera complet. In functie de cat otet vrei sa obtii, poti adauga ulterior mai multe resturi de mere, dar in acest caz nu umple borcanul complet cu apa.

Dupa adaugarea resturilor de mere, acopera gura borcanului cu o bucata de panza si tine-l intr-un loc intunecos si cald. Un dulap de bucatarie ar fi ideal. Dupa cateva zile, continutul borcanului va incepe sa se ingroase si va apare la suprafata apei o spuma gri.

Odata ce observi aceasta schimbare, inceteaza sa mai adaugi resturi de mere, si lasa borcanul pentru o luna la fermentat. Odata fermentarea terminata, gusta otetul pentru a te asigura ca este destul de tare pentru gustul tau. Odata ce esti satisfacut de gust, scoate resturile si pune otetul in sticla.otet

Reteta nr. 2
Aceasta reteta foloseste mere intregi. Este similara celei de mai sus, dar ia mai mult timp. Scoate cidrul din mere si pune-le intr-un recipient, in care poti sa mai adaugi si zahar. Umple partial recipientul cu apa, lasand un spatiu. Asigura-te ca pulpa merelor pe care le folosesti nu contine prea mult suc.

Poti adauga drojdie pentru a accelera procesul de fermentare, dar nu este obligatoriu. Drojdia poate fi obtinuta de la laboratoarele biologice sau de la vinarii/producatori de vin sau de la cei de bere.

Toarna lichidul intr-un recipient curat diferit de primul si lasa-l descoperit. Amesteca o zi da, una nu, si pastreaza recipientul ferit de lumina solara. Temperatura ideala pentru fermentare este intre 16-26 gr. Celsius. Va lua amestecului trei-patru saptamani pentru o fermentare completa.

Mirosul otetului devine foarte puternic spre sfarsitul celei de-a patra saptamani de fermentare. Lasa amestecul sa fermenteze pana atinge taria dorita. Pasul final este filtrarea otetului prin tifon/tesatura de bumbac. Filtrarea inlatura tulbureala si impiedica stricarea si fermentarea in continuare.

Like Share Share Tweet57369 vizualizari
loading...
loading...

Postat in categoria Retete

Etichete: mere, otet, otet de mere, otet din cidru de mere, reteta, retete,

Comentarii recente:
luca dan21 May 2014 11:38Raspunde

"Aici la ViataVerdeViu cautam cele mai bune remedii naturale pentru aproape orice", scrieti Dvs. Lipsa/insuficienta asimilarii vitaminei B12 este reprosul nr.1,la adresa veganismului. Dati-ne ultimile NOUTATI,privind VITAMINA B12, in veganism/vegetarianism. Suntem convinsi ca tot mai multi romani va umaresc si va urmeaza sfaturile,strict personale si traduse, impreuna cu colectivul Dvs.,din literatura mondiala si de aceea RUGAM dati-ne ultimele NOUTATI din domeniu.

Cristina12 July 2015 17:06Raspunde

Insfarsit si la noi a aparut cidru de mere natural ! de la Cidre Royal. www.cidre.ro

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

11 moduri de a stimula producţia de serotonină din creier (în mod natural)

11 moduri de a stimula producţia de serotonină din creier (în mod natural)

Eşti supărat şi stresat? Iată câteva metode simple care te pot ajuta să te calmezi singur

Eşti supărat şi stresat? Iată câteva metode simple care te pot ajuta să te calmezi singur

Un truc simplu prin care sa scapi rapid de anxietate

Un truc simplu prin care sa scapi rapid de anxietate

O metodă surprinzător de simplă de a-ţi distrage atenţia de la griji

O metodă surprinzător de simplă de a-ţi distrage atenţia de la griji

Iată de ce sfecla nu ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie

Iată de ce sfecla nu ar trebui să-ţi lipsească din alimentaţie

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE