Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Studiu: curcumina trateaza natural artrita reumatoida

Studiu: curcumina trateaza natural artrita reumatoida

Artrita reumatoida este o manifestare a inflamatiilor articulare si se pare ca poate fi tratata in mod natural cu substanta activa in turmeric, curcumina. Exista numeroase studii asupra turmericului si curcuminei care au confirmat ca fie turmericul

Artrita reumatoida este o manifestare a inflamatiilor articulare si se pare ca poate fi tratata in mod natural cu substanta activa in turmeric, curcumina. Exista numeroase studii asupra turmericului si curcuminei care au confirmat ca fie turmericul, sau principalul lui ingredient activ izolat, curcumina, actioneaza pentru a diminua inflamatiile.

Un studiu facut in India in martie 2012 a folosit 45 de subiecti umani cu artrita reumatoida activa si i-au separat in trei grupuri.

Un grup a primit doar curcumina, 500 mg/zi, unui alt grup i s-a dat diclofenac sodic, un antiinflamator non-steroidal prescris pentru dureri articulare, si cel de-al treilea grup a primit o combinatie de turmeric si diclofenac sodic.

Grupul care a primit doar curcumina a obtinut cea mai mare imbunatatire a scorurilor, indemnand cercetatorii sa concluzioneze: “studiul nostru ofera primele dovezi ale sigurantei si superioritatii tratamentului cu curcumina la pacientii cu artrita reumatoida activa, si subliniaza nevoia de viitoare teste clinice pe scara larga pentru a valida aceste descoperiri la pacientii cu artrita reumatoida si alti artritici”. (1)

Ultima fraza, “nevoia de viitoare teste” apare in fiecare concluzie pe care si-o aminteste acest autor din rapoarte. De cat de multe teste clinice este nevoie pentru a aprobacurcumina public un remediu natural? Si cum are cineva acces la mii de teste preliminare si la concluziile acestora?

Sayer Ji, fondatorul Greenmedinfo (GMI) a aratat in 2011 ca exista 1800 de studii efectuate international asupra turmericului.

Turmericul, ca planta, are peste 1000 de compusi fitonutritivi, dar potrivit lui Sayer Ji, “domeniul medical intotdeauna incearca sa izoleze compusul de tip ‘glont magic’, in cazul turmericului este curcumina.”

Dar vei fi coplesit de numarul mare de studii lasate pe intuneric de opiniile declarate “oficiale” de agentiile responsabile, cu intentia de a restrange atentia la “standardul de ingrijire” al mafiei medicale si a abate atentia de la remediile naturale.

De exemplu – cu turmericul, se declara ca ar fi posibil sa fie eficient pentru tulburarile gastrointestinale, in timp ce se spune ca nu sunt suficiente dovezi ale eficacitatii pentru o intreaga lista de boli, inclusiv artrita reumatoida!

Baza de date a GreenMed permite oricui sa observe numarul de teste clinice sau de laborator al turmericului sau al oricarei substante naturale si chiar sa le indexeze dupa boala, actiune farmacologica si tip de testare, uman, animal sau in vitro (vase Petri si eprubete).

Abordarea testarii medicamentelor facuta de FDA (Food and Drug Administration – Agentia pentru Alimente si Medicamente a SUA), este sistematic defectuoasa pentru a favoriza marii producatori farmaceutici.

Doar grupurile corporationale ale industriei farmaceutice sunt dornice si capabile sa plateasca o factura enorma pentru totalul cercetarii, de la faza in vitro, prin cele trei faza ale testarii la oameni, pentru a obtine un brevet de proprietate intelectuala pentru un medicament.

De obicei este un medicament ce adesea imita un ingredient natural sau poate fi sintetizat dintr-un astfel de ingredient, acordand corporatiei drepturi exclusive de vanzari pentru o perioada de pana la 20 de ani.

Interesant, intr-un buletin de stiri ce descrie politicile, procedurile si verificarile FDA, rareori se mentioneaza vindecarea. Focusul este pe politicile de afaceri, drepturile de proprietate intelectuala, si alte chestiuni legale. Da, oameni buni, desi nu ne place sa auzim asta, medicina este o afacere mare, cu haine albe si palarie neagra.

Naturopatii si furnizorii de suplimente alimentare nu au nevoie sa solicite brevete. Ei nu pot juca acest joc, si nu pot nici chiar sa promoveze proprietatile vindecatoare ale plantelor folosite de mii de ani in mod eficient.

FDA protejeaza banii multi ai marilor companii farmaceutice si chiar capata niste beneficii pentru fiecare medicament pe care il aproba dupa acceptarea numai a rapoartelor de testare clinica venind de la marile firme.

“Cercetarile bazate pe dovezi” este fraza sacrosanta care recomanda profesia medicala si tine publicul cu gura cascata, in timp ce ignora si marginalizeaza ani de eficacitate si siguranta dovedite empiric pentru milioane de oameni.

Sursele pentru acest articol includ:

(1) http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40221

(2) http://www.youtube.com/watch?v=s2AZOMu0bVA

(3) http://www.naturalnews.com

http://www.naturalnews.com/041097_turmeric_rheumatoid_arthritis_curcumin.html - curcumina

#curcumin #sanatate #sporirea imunitatii #studiu #turmeric

Ce au mai parcurs alti cititori...

Studiu: Extractul de turmeric loveste la radacina cauzei maligne a cancerului
Studiu: Consumul de nuci poate prelungi viata
Patru beneficii ale semintelor de mustar despre care s-ar putea sa nu stii
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101