AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact

Studiu: Extractul de turmeric loveste la radacina cauzei maligne a cancerului

Un  studiu despre turmeric publicat in Cancer Letters/Scrisori despre Cancer pregateste calea pentru o revolutie in modul prin care noi intelegem si tratam cancerul.

Cercetatorii din SUA au evaluat polifenolul principal din condimentul indian cunoscut ca si curcumina, pentru capacitatea lui de a tinti celulele stem canceroase(CSC), despre care se crede ca sunt cauza principala a formarii de tumori si a caracterului malign.

In timp ce modelele conventionale de cancer presupuneau ca majoritatea celulelor canceroase dintr-o tumoare poseda in grade diferite capacitate de reinnoire, modelul CSC propune ca „initierea, mentinerea si cresterea unei tumori este propulsata de o populatie minora de celule canceroase denumite celule stem canceroase(CSC-uri)”, si ca „aceste CSC-uri sufera o auto-reinnoire continua si se diferentiaza de celulele canceroase heterogene, producand noi tumori ce replica tumorile parentale, in timp ce majoritatii celulelor canceroase ii lipseste capacitatea de auto-reinnoire”.

Cu alte cuvinte, CSC-urile sunt in varful unei ierarhii de celule din cadrul tumorii, si sunt „mamele” diferitelor celule-fiice care compun tumoarea, dintre care majoritatea sunt intrinsec benigne. Tratamentul conventional cu chimio- si radioterapie, bazat pe un model de cobai cu o fereastra experimentala de 2 ani pentru a evalua eficacitatea si siguranta tratamentului, nu a fost capabil de intelegerea cauzei intermediate de CSC-uri a recurentei post-tratament a tumorii, lucru care la oameni poate lua zeci de ani pana sa se manifeste dupa tratamentul initial.

Desi a fost posibil elimine o tumoare prin operatie chirurgicala, chimioterapie si radiatii, populatiile CSC erau adesea trecute cu vederea si chiar imbogatite, ca rezultat al tratamentului. Cand o masa tumorala crestea din nou, adesea devenea mai invaziva si rezistenta la tratament, avand ca rezultat decesul rapid al pacientului – morti care sunt adesea trecute pe seama lipsei de acuratete a tratamentului sau considerate in mod neprofesionist ca neavand legatura cu tratamentul.
 
Dat fiind ca tratamentul conventional poate propulsa o tumoare intrinsec benigna( adica asa-numitele tumori indolente) intr-un stadiu de o mai puternica invazivitate prin sporirea numarului de celule stem canceroase intrinsec rezistente in acelasi timp in care omoara celulele-fiice mai putin daunatoare, sau chiar deloc, sunt necesare mai mult ca oricand abordari alternative de tratament.

Rolul turmericului(curcuminei) de ucigas al celulelor stem canceroase

Extractul deturmeric si curcumina au fost studiate pe larg pentru capacitatea lor de a omora variate linii de celule canceroase. De fapt, literatura este atat de bogata(vezi: /600 de beneficii pentru sanatate ale turmericului) ca este si surprinzator, si dezamagitor faptul ca nu primesc informatii despre el atat de multi pacienti care au nevoie de tratamente sigure, eficiente si la preturi accesibile.
Noul studiu identifica un numar de moduri in care curcumina furnizeaza o ideala , incluzand:
  • Regularizarea traseului de auto-reinnoire a CSC-urilor: curcumina pare sa influenteze direct si indirect cel putin trei trasee de auto-reinnoire din cadrul celulelor stem canceroase, adica  Wnt/b-catenina, ariciul sonic 89 (SHH), si Notch. Autorii listeaza 12 linii de celule canceroase pe care curcumina pare sa le afecteze in mod pozitiv.
  • Modularea microARN-ului: microARN-urile sunt scurte secvente ARN necodoare care regularizeaza aproximativ 33% dntre genele codoare de proteine din genomul uman. Ele se leaga la secventele de ARN-mesager tinta(mARN) ducand la inactivarea sau degradarea lor. Curcumina a fost gasita ca alterand exprimarea mARN-ului din celulele stem canceroase intr-un mod care ar sugera o puternica suprimare a formarii de tumori.
  • Actiune anticanceroasa directa: curcumina prezinta abilitatea de a omora selectiv celulele canceroase comparativ cu cele sanatoase si creeaza sinergie cu agentii chimioterapiei conventionale, facandu-i mai eficienti(in unele cazuri mai putin vatamatori)
Cercetatorii au evaluat siguranta si tolerabilitatea tuturor cercetarilor la oameni, disponibile asupra curcuminei in studiile de cancer uman si nu au gasit nici un motiv de ingrijorare. Ei au mai remarcat „curcumina, ca remediu natural de mii de ani, a fost aratata ca fiind bine tolerata si necauzand nici o toxicitate semnificativa in vreun numar de teste clinice”.

Concluzia studiului:

„Curcumina, ca si formele ei modificate(analoage sau formulari de nanoparticule incapsulate), a aratat un mare potential de a inhiba CSC-urile in cateva tipuri de cancer, atat in culturile de celule, cat si la modelele animale(soareci de laborator), incluzand cancere  la san, gliom, colorectal, pancreatic, cerebral si esofagian.
 
Unele analoage(CDF) si formulari(d. ex. formulari pe baza de nanotehnologie), au prezentat eficacitate imbunatatita impotriva celulelor similare CSC si o mai mare capacitate de inhibare a cresterii la tumori. Constituie un fapt promitator evaluarea curcuminei si a formelor ei modificate si la alte tipuri de CSC-uri”.
 
Surse:http://www.greenmedinfo.com/blog/turmeric-extract-strikes-root-cause-cancer-malignancy
loading...
loading...

Postat in categoria Invatam impreuna

Etichete: cancer, celule, celule stem, curcumina, turmeric,

Comentarii recente:
Luminita27 July 2017 09:36Raspunde

Buna!va apreciez foarte mult pentru efortul si dedidicarea de care dati dovada,va citesc articolele si de multe ori pun in aplicare informatiile pe care ni le furnizati,v-as ruga totusi cand scrieti despre un produs anume,in cazul de fata tumericul,sa ne informati nu numai cu beneficiile aduse sanatatati ci si cu contraindicatiile,fiindca ele exista....multumesc si mult success pe mai departe

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu

Articole Recente

Leurda, iarba gustoasa din codrul bunicilor

Leurda, iarba gustoasa din codrul bunicilor

8 categorii de alimente care pot provoca sensibilitate digestiva

8 categorii de alimente care pot provoca sensibilitate digestiva

5 Retete creative si exotice cu turmeric

5 Retete creative si exotice cu turmeric

De ce este atat de iubita lavanda?

De ce este atat de iubita lavanda?

Cateva motive sa iubesti viata. Povestea adevarata a unei depresii

Cateva motive sa iubesti viata. Povestea adevarata a unei depresii

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere de primavara- Plaiul Foii 2019

Tabara verde viu de detoxifiere de primavara- Plaiul Foii 2019

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE