TRANSPORT GRATUIT >50 LEI | PÂNĂ LA FINALUL ZILEI!
21.90 Lei
SKU: 5941828018943
Siropul de curmale Solaris este obținut din suc concentrat de curmale. Curmalele sunt presate, tratate termic, apoi amestecul este filtrat și concentrat, fiind lăsat să scadă până când ajunge la consistența dorită.
Gramaj 170 ml
Siropul de curmale Solaris este obținut din suc concentrat de curmale.
100% din ingrediente naturale, fără aditivi sau conservanți.
Siropul de curmale este un îndulcitor natural frecvent utilizat în bucătăria israeliană, apreciat în Orientul Mijlociu și nordul Africii. Este obținut din fructele curmalului (Phoenix Dactylifera), cunoscut uneori și sub denumirea de finic. Curmalele sunt cunoscute și consumate de peste 6000 de ani. Știai că siropul de curmale este menționat chiar și în scrierile antice cuneiforme din Mesopotamia? Aceasta pentru că în acele timpuri, siropul de curmale era principalul îndulcitor folosit în alimentație.
Pentru obținerea siropului, se îndepărtează mai întâi sâmburii curmalelor, după care fructele sunt presate și tratate termic. Amestecul este apoi filtrat și concentrat, prin evaporarea conținutului de apă. Se lasă să scadă până când se obține consistența dorită. În urma acestui proces se obține un nectar (similar ca și textură cu melasa) care conține vitaminele și mineralele din compoziția curmalelor. Procesul nu implică un adaos de aditivi sau conservanți.
100 g de sirop de curmale prezintă următoarele valori medii ale macronutrienților:
Grăsimi – 0,1g (din care acizi grași saturați < 0,1g)
Glucide – 88 g (din care zaharuri – 86g)
Proteine – 1,4g
Sare – 0,2g
Valoare energetică – 271 kcal
Concentratul din sirop de curmale este o alternativă sănătoasă pentru zahărul alb și alți îndulcitori obținuți prin procese de rafinare.
Consumul acestuia este asociat cu mai multe beneficii pentru organism, datorate nutrienților din curmale și procesului tehnologic simplu, prin care acestea sunt transformate într-un sirop delicios.
Iată care sunt avantajele consumului de sirop de curmale:
Siropul de curmale are un gust dulce și o aromă deosebită (ce seamănă cu o combinație de curmale și caramel) și o textură vâscoasă, asemănătoare melasei.
Poți folosi sirop de curmale pentru îndulcirea cafelei, a ceaiului, laptelui și altor băuturi. De asemenea, îl poți utiliza pentru a înlocui zahărul din deserturi. Astfel, vei putea pregăti pentru tine și cei dragi dulciuri cu sirop de curmale nu doar delicioase, ci și sănătoase.
Siropul de curmale poate fi adăgat atât în deserturile care necesită coacere (brioșe, biscuiți, prăjituri), cât și ca topping pentru clătite, vafe, înghețată, salată de fructe. Poate fi utilizat și pentru îndulcirea smoothie-urilor, a cerealelor cu lapte, a iaurtului. Pâinea prăjită unsă cu tahini sau unt de arahide și cu puțin sirop de curmale este o altă combinație gustoasă.
Aduce o savoare unică și preparatelor sărate. Îl poți adăuga în diverse dressing-uri sau vinegrete pentru salată sau legume coapte. Pentru aceasta, poți dizolva o cantitate mică de sirop în combinația ta favorită de ingrediente.
Gramaj: 170 ml
Producător Solaris
Produse recomandate
4,9
Pe baza opiniei a 843 de persoane