Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Spirit
  4. Sentimentul de lipsa atrage nefericirea, in schimb recunostinta atrage abundenta

Sentimentul de lipsa atrage nefericirea, in schimb recunostinta atrage abundenta

Sentimentul ca nu ai destul se dobandeste cu usurinta intr-o societate de consum guvernata de reclame si aparente. De regula, sentimentul de insuficienta este asociat cu sentimentul de lipsa. Insuficienta si lipsa atrag dezamagire, o senzatie de gol

Sentimentul ca nu ai destul se dobandeste cu usurinta intr-o societate de consum guvernata de reclame si aparente. De regula, sentimentul de insuficienta este asociat cu sentimentul de lipsa. Insuficienta si lipsa atrag dezamagire, o senzatie de gol si, prin urmare, un sentiment agravat de lipsa. Nu avem niciodata suficient de mult atunci cand simtim ca ne lipseste ceva. Daca ne gandim ca avem nevoie de mai multi bani pentru a ne plati facturile, vom avea mereu putini bani. Daca apreciem ocaziile pe care ni le ofera viata si profitam de ele, acestea vor continua sa apara, vor deschide usi si vor risipi grijile si nevoile.

De aceea oamenii cei mai fericiti sunt cei care simt ca nu le lipseste nimic, chiar daca din punct de vedere social nu sunt considerati bogati. Oamenii fericiti se simt recunoscatori pentru ce sunt, ce au devenit, pentru ceea ce au, si-si urmaresc scopurile cu perseverenta si apreciere. Cand traiesti viata cu recunostinta, fiecare moment si fiecare pas facut este plin de abundenta. Aprecierea lucrurilor marunte in viata - natura si relatiile cu cei din jur - ne indeparteaza de nevoia de acumula obiecte care sa ne umple golul interior.

Sentimentul de insuficienta va genera mai multa lipsa, mai multe goluri si mai multa nemultumire. Cu cat simtim mai mult ca avem nevoie de ceva, cu atat vom avea senzatia ca ne lipseste si se va adanci sentimentul ca nu avem ceea ce credem ca ne trebuie, indiferent ca este vorba de ceva constructiv sau distructiv.

Filtrarea mesajelor care alimenteaza golul din interior

Aproape intreaga societate occidentala este bombardata cu reclame si afise care creaza falsa senzatia  de lipsa: ai nevoie de acest produs, ai nevoie de acest cheeseburger, ai nevoie de aceasta masina, ai nevoie de acest medicament. Noi le consumam, le folosim iar entuziasmul de la început se risipeste, simtim ca avem nevoie de tot mai multe astfel de obiecte. Trebuie sa invatam sa filtram aceste mesaje si sa ne protejam mintea de acele ganduri care nu fac decat sa nasca sentimente de nevoie si egoism.

Pacea si fericirea durabile vin din aprecierea acelor lucruri pe care nu le putem cumpara - acele lucruri pe care nu le putem depozita fizic si care nu ne otravesc. Abundenta vine din eforturile de ne cladi un caracter, de a ne cunoaste si iubi pe noi insine, de a-i ajuta pe altii sa progreseze, de a trai din plin acele experiente care risipesc sentimentul de insuficienta. Abundenta vine cand ne conectam la acea putere superioara si parcurgem un drum spiritual, cu credinta, pe parcursul caruia ne schimbam din interior.

Calatoria nu are loc in lumea fizica

In definitiv, lucrurile de care credem ca avem nevoie sunt in cele din urma consumate, aruncate, stricate sau depasite. Lucrurile care ne fac sa ne simtim cu adevarat impliniti sunt amintirile pline de nostalgie, muzica pe care o pastram in memorie, pentru ca nu putem lua nimic cu noi atunci cand ne desprindem de trupul material. Sufletul, insa, va continua sa traiasca.

Privind lucrurile din aceasta perspectiva, nu ne mai facem griji pentru bani. Banii sunt doar un instrument, o unitate cu energie, care vine si pleaca. In loc sa ne concentram pe banii care ne lipsesc, mai bine ne-am gandi lucrurile bune pe care le putem face in aceasta lume - incepand cu cele din interiorul nostru, de la noi - lucruri care ne depasesc si sunt mai presus de noi. Este important sa nu simtim ca avem nevoie de ceva, ci ca apreciem tot ceea ce avem si ce vom avea. Trebuie sa invatam sa zambim si sa avem incredere, descoperind pas cu pas ceea ce ne ofera acesta calatorie. Avem o viata intreaga in fata, iar drumul ne poate fi luminat de revelatiile primite pe parcurs si de credinta cu care mergem inainte.

Vrei sa fii fericit? Fii recunoscator !

Cum putem realiza acest lucru? Printr-o o metoda foarte simpla. E atât de simpla încât se regaseste în ceva ce ni s-a spus când eram copii pentru a învata sa trecem strada. Opreste-te. Priveste. Mergi mai departe. Asta este tot. Dar cât de des ne oprim? Alergam prin viata. Nu ne oprim. Pierdem oportunitati deoarece uitam sa ne oprim. Trebuie sa inseram semne de oprire în vietile noastre.

Surse:
http://www.mattmcwilliams.com
http://attractingabundancehq.com
http://ted.com

#ani #fericire #industria #minute #recunostinta

Ce au mai parcurs alti cititori...

5 meditatii esentiale care iti vor schimba viata
9 moduri in care ne privam singuri de fericire
7 lucruri pe care oamenii buni la suflet le fac zilnic
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101