REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 21-24 IUNIE

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Semintele de in: potential terapeutic pentru tratarea bolilor cardiovasculare

Semintele de in: potential terapeutic pentru tratarea bolilor cardiovasculare

Un studiu recent arata ca semintele de in ar putea reprezenta o solutie pentru pacientii ce sufera de boli cardiovasculare. Cercetatorii canadieni de la Centrul de Cercetare al Spitalului St. Boniface, Winnipeg, au desfasurat un test clinic pe oamen

Un studiu recent arata ca semintele de in ar putea reprezenta o solutie pentru pacientii ce sufera de boli cardiovasculare.

Cercetatorii canadieni de la Centrul de Cercetare al Spitalului St. Boniface, Winnipeg, au desfasurat un test clinic pe oameni pentru a vedea daca semintele de in pot produce imbunatatiri cuantificabile la pacientii cu boala arteriala periferica, o afectiune in care se acumuleaza placa arteriala pe arterele care transporta sange la cap, organe si membre.

Testul prospectiv, controlat placebo, a inclus 110 pacienti care au consumat diverse alimente ce contineau 30 grame (aproximativ 4 linguri) de seminte de in macinate zilnic, pentru o perioada de 6 luni. Scopul studiului a fost de a "examina efectele unui consum zilnic de seminte de in asupra presiunii sistolice  si diastolice  la pacientii cu boala arteriala periferica," deoarece hipertensiunea este in mod obisnuit asociata cu aceasta

Dupa sase luni, rezultatele interventiei alimentare au fost impresionante:

Conform studiului, "Pacientii care la inceputul testului aveau un nivel al PS in jurul valorii de  140 mm Hg au prezentat o reducere semnificativa de 15 mm Hg a PS si 7 mm Hg a PD ca urmare a consumului de seminte de in."

Concluzia finala a fost urmatoarea: "Semintele de in au avut unul dintre cele mai puternice efecte antihipertensive obtinute ca urmare a unei interventii de natura alimentara."

seminte de in

Beneficiile pentru sanatate ale semintelor de in sunt la fel de complexe ca si componentele remarcabilei seminte. Fiecare component in parte, fibrele, lignanii si acizii grasi omega-3, poseda beneficii unice pentru sanatate. De fapt, in ultimul deceniu sute de studii au fost efectuate asupra semintelor de in intregi sau despre componente ale acestora, reflectand valoarea lor terapeutica in peste 100 de afectiuni. Printre beneficiile confirmate stiintific se remarca prin importanta proprietatile acestora de a combate cancerul la san, insa sunt si urmatoarele, de valoare in afectiunile cardiovasculare:

Inul confera efecte cardio protectoare si prin activitatea sa anti inflamatorie, datorata in mare parte abundentei de acizi grasi omega-3 si fibre, care stimuleaza eliminarea grasimilor oxidate, a colesterolului, a toxinelor solubile in grasimi si a resturilor metabolice.

Surse:
http://www.greenmedinfo.com/blog/evidence-flaxseed-heart-disease-reversing-food
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24126178

#boli cardiovasculare #fibre #semintele de in

Ce au mai parcurs alti cititori...

O dieta bogata in fibre previne si chiar poate ajuta la tratarea diabetului de tip 2
Oxidul nitric, probabil cel mai important element pentru mentinerea sanatatii inimii

Ce spun cititorii despre "Semintele de in: potential terapeutic pentru tratarea bolilor cardiovasculare"

NICA IOAN31 October 2015 23:32Raspunde

da, e bine sa consumam seminte de IN ! PT o SANATATE mai buna !

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101