Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. Rețete cu alimente sattvice - 2. Cereale și leguminoase

Rețete cu alimente sattvice - 2. Cereale și leguminoase

Hrana sattvică este cea mai pură, hrănește trupul și menține mintea într-o stare de bună dispoziție, calm și pace interioară. Descoperă 2 rețete cu cereale și leguminoase care ajută la detoxifiere și oferă energie.

În yoga se știe faptul că trupul nostru este direct legat de mintea noastră. Ceea ce mâncăm influențează atât modul în care gândim, cât și emoțiile noastre. Noi chiar suntem ceea ce mâncăm într-o mare măsură, de aceea alegerea unor alimente sattvice,  pe care să le consumăm zi de zi este foarte importantă. Hrana sattvică este cea mai pură, hrănește trupul și menține mintea într-o stare de bună dispoziție, calm și pace interioară. Cu o minte liniștită, e ușor să ne păstrăm echilibrul psiho-emoțional.

Printre alimentele sattvice se numără: fructele, legumele, cerealele, leguminoasele, nucile, semințele și verdețurile.

Astăzi, vreau să îți propun 2 rețete cu cereale și leguminoase care ajută la detoxifierea și reîntinerirea celulelor, oferă energie și cresc rezistența la oboseală.

 

Kichari din linte roșie

Kichari este o mâncare tradițională a sistemului Ayurveda, ce este pregătită din orez basmati și linte sau fasole mung, fierte împreună cu anumite condimente specifice. În Ayurveda este considerată a fi mâncarea de bază, deoarece este completă și ușor de digerat, hrănește toate țesuturile corpului, conferă putere și vitalitate. Orezul basmati și lintea sunt dulci și răcoritoare, împreună creând o mâncare echilibrată, o combinație proteică excelentă, cu efect benefic asupra tuturor doshelor. Kichari este o mâncare excelentă pentru detoxifierea și reîntinerirea celulelor. Această reprezintă hrană de bază a asceților din India, deoarece este consideră a fi o hrană foarte pură (sattvica).

Timp de preparare: 40 minute

Vezi lista de ingrediente necesare și cum se prepara Kichari din linte roșie.

 

Supă indiană de linte galbenă

Deoarece lintea conține foarte mult fier, o porție delicioasă de supă indiană de linte ne asigură o bună parte din aportul de fier care este recomandat zilnic.

Fierul este necesar pentru asimilarea vitaminelor aparținând complexului B, crește rezistența la oboseală și are un important rol în dezvoltarea intelectuală.

Uite o rețetă de supă indiană de linte galbenă foarte gustoasă și sănătoasă.

 

Timp de preparare: 30 minute

Vezi aici lista de ingrediente necesare și cum se prepara Supa indiană de linte galbenă.

Descoperă partea a treia a articolului Rețete cu alimente sattvice - 3. Legume crude și gătite

Articol scris de Bianca - echipa Viața Verde Viu

#alimente sattvice #retete leguminoase #retete cu cereale

Ce au mai parcurs alti cititori...

Rețete cu alimente sattvice - 3. Legume crude și gătite
Kichari din linte roșie
Cartofi cu legume la cuptor
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101