Banalii cartofi albi sau roșii sunt de fapt unele dintre cele mai sănătoase alimente, conțin toți aminoacizii necesari organismului, ajută la vindecarea ficatului, la fortificarea rinichilor, la alinarea nervilor și a sistemului digestiv. Conțin componente nutritive care reduc stresul. Cartofii sunt, de asemenea, o sursă excelentă de carbohidrați, ideali pentru hrănirea creierului, fapt care ne ajută să rămânem centrati și focalizați. Cartofii dulci sunt și ei extrem de bogați în aminoacizi, vitamine, minerale și alte substanțe nutritive.
Timp de preparare: 1 oră
Ingrediente necesare
- 5 cartofi albi
- 1 cartof dulce
- 1 vânătă mică
- 2 ardei
- 1 lingură ulei de cocos
- ½ linguriță turmeric
- ½ linguriță curry
- sare după gust.
Mod de preparare
Spală și curăță de coajă cartofii albi și cartoful dulce și apoi taie-i în felii lungi.
Spală vânăta și ardeiul roșu și taie-le cubulețe. Pune toate legumele într-un bol mare și adaugă uleiul de cocos. Apoi pune-le într-o tavă și dă-le la cuptor la 180 grade, timp de aproximativ 40 de minute. Consumă legumele alături de o salată de verdețuri.
Descoperă și alte Rețete cu alimente sattvice - 3. Legume crude și gătite
Articol scris de Bianca - echipa Viața Verde Viu