Subji este un preparat indian foarte popular printre vegetarieni, cu beneficii pe partea energetică. De asemenea, are efect laxativ. Conține multe legume și condimente specifice indiene, fiind o mâncare foarte gustoasă și aromată.
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente necesare
- 4 căni de legume diverse, tăiate cubulețe (broccoli, dovleac, dovlecel, ardei gras, morcov, mazăre, conopidă...)
- 1 lingură ulei de cocos
- ¼ linguriță semințe de chimen
- ¼ semințe de coriandru
- ½ linguriță turmeric
- ½ linguriță masala
- 1 cană de apa.
Mod de preparare
Curăță, spală și taie legumele cubulețe. Înfierbântă uleiul într-o oană, apoi redu focul la minimum. Adaugă semințele de chimen și de coriandru. Amestecă bine, iar când semințele încep să sară, adaugă turmericul, masala, sarea și, după încă un minut, adaugă legumele și apa. Lasă să fiarbă cu capac pentru aproximativ 10-15 minute, până când legumele se înmoaie.
Descoperă și alte Rețete cu alimente sattvice - 3. Legume crude și gătite
Articol scris de Bianca - echipa Viața Verde Viu