Supă indiană de linte galbenă
Deoarece lintea conține foarte mult fier, o porție delicioasă de supă indiană de linte ne asigură o bună parte din aportul de fier care este recomandat zilnic.
Fierul este necesar pentru asimilarea vitaminelor aparținând complexului B, crește rezistența la oboseală și are un important rol în dezvoltarea intelectuală.
Uite o rețetă de supă indiană de linte galbenă foarte gustoasă și sănătoasă.
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente necesare
- 1 cană de linte galbenă
- 1 ceapă
- 1 bucățică mică ghimbir proaspăt
- 1 linguriță semințe de chimen
- 1 linguriță masala
- ½ linguriță turmeric
- 1 lingură ulei de cocos
- 1 linguriță sare
- 5 căni de apă
- 1-2 căței de usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
- lămâie- opțional.
Mod de preparare
Spală lintea și pune-o la fiert împreună cu apa. Adaugă ceapă, ghimbir, turmeric și sare. Fierbe până ce lintea este foarte moale. Apoi, cu ajutorul mixerului vertical mixează până când rezultă o supă fină. Pune într-o oală uleiul la încălzit, pe foc mediu. Când uleiul e suficient de fierbinte, pune semințele de chimen în el și lasă-le până când încep să pocnească. Toarnă peste ulei toată supa, adaugă masala și usturoiul, mai lasă la fiert 5 minute și apoi ia oala de pe foc. La final, presară verdeață deasupra. Lămâia se stoarce direct în farfurie.
Descoperă și alte Rețete cu alimente sattvice
Articol scris de Bianca - echipa Viața Verde Viu