Desi la noi este inca putin cunoscuta, ashwagandha este utilizata in medicina ayurvedica si in cea traditionala chineza de secole intregi, fiind considerata un remediu natural foarte valoros, cu puternice proprietati antioxidante, antiinflamatoare si antistres.
Aceasta reteta combina ashwagandha cu untul de arahide, fructele de padure, ciocolata, mierea si semintele de chia pentru un desert delicios cu efect energizant.
Afla mai multe despre beneficiile Ashwagandhei pentru sanaatate din articolul Ce este ashwagandha? Top 10 beneficii ale acestui remediu ayurvedic stravechi
Ingrediente necesare:
- 450g unt de arahide bio
- 1/2 ceasca agrise uscate (poti folosi orice alte fructe uscate preferi)
- 1/2 ceasca fulgi de ciocolata amaruie
- 1/4 ceasca seminte de chia
- 1/4 ceasca miere cruda
- 1/4 ceasca pudra de ashwagandha
- 1/2 lingura scortisoara
- 1 cana fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:
Adauga intr-un castron mediu untul de arahide, afinele uscate, ciocolata, semintele de chia, mierea cruda, pudra de ashwagandha si scortisoara. Omogenizeaza ingredientele pana obtii un amestec de consistenta unui aluat.
Din acest aluat, formeaza cu ajutorul palmelor bilute de dimensiunea unor nuci, apoi plimba-le prin fulgii de cocos. Introdu bomboanele la frigider pentru aproximativ o ora pentru a se intari.
Pofta buna! Scrie-ne in comentarii daca ti-a placut aceasta reteta!
Descoperă și alte retete delicioase cu Ashwagandha!